Annonce
Frederiksberg

Superhelten i Nordre Frihavnsgade: Benjamin har solgt legetøj, siden han var ti år

Benjamin Preisler Herbst (i midten) modtog på vegne af Superhelten prisen som Månedens Østerbrobutik for marts. Fra venstre mod højre er det ellers: Michael Egholm Olsen, filialdirektør Danske Bank Østerbro, Thomas Frederiksen, journalist Østerbro Avis, Tonny Hansen, annoncekonsulent Østerbro Avis og Lene Johnsen, annoncekonsulent Østerbro Avis. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Superhelten i Nordre Frihavnsgade er den første modtager af Månedens Østerbrobutik. Ejeren Benjamin er 30 år og har haft egen forretning i syv år og solgt legetøj gennem 20 år.

KÅRING: God betjening, skæv stil, barnlig entusiasme, fantasifuld, sympatisk og omsorgsfuld.

Det er nogle af de ord, som kunderne sætter på Superhelten i Nordre Frihavnsgade, som er kåret til den første ’Månedens Østerbrobutik’.

LÆS OGSÅ: Superhelten (og superstjernen) Benjamin

Udover lokalet på gadeplan, er der flere lokaler i kælderen med både gængs legetøj og særlige figurer fra fantasy- og eventyrverdenen, og der er skam også voksne, der går ombord i det univers.

»Det er en passion for mig. Mit hjem ser nogenlunde sådan ud,« fortæller ejeren Benjamin Preisler Herbst, der har haft sin butik i syv år, da han åbnede i sit første lokale i Nordre Frihavnsgade. Men han begyndte allerede at sælge legetøj i en forretning som ti-årig.

Det var i A.B. Legetøj på Trianglen, hvor mange østerbroere kan huske, at de har mødt unge Benjamin.

»Det begyndte med, at jeg solgte nogle af mine egne ting. Først spurgte jeg, om de ville købe det af mig og sælge det, det ville de ikke, men jeg fik lov til at stå bag disken og sælge mit eget legetøj. Så solgte jeg det for ti gange den pris, som de skulle have købt det for,« fortæller han.

10-årige Benjamin blev så bedt om at komme igen dagen efter. Og siden har han været i branchen.

Han arbejdede ved siden af, at han gik i skole, og da han gik ud af skolen, arbejdede han fuldtids i legetøjsforretningen.

Han tog, efter råd fra sin morfar, en eksamen i erhvervsøkonomi ved siden af arbejdet. Men for Benjamin har det mest af alt været ’learning by doing’, og det faldt helt naturligt, da han som 23-årig åbnede sin egen forretning.

»Jeg var god til at lege, men ikke så god i skolen,« siger han, og så kunne han jo lige så godt fortsætte med legetøjet.

Skabe noget selv

Allerede som 16-årig havde han forespurgt, om han kunne overtage A.B. Legetøj, det var ejeren ikke klar til, det var han heller ikke de næste gange, at Benjamin spurgte. Og så var der ikke andet at gøre end at begynde for sig selv.

LÆS OGSÅ: Superheltenes ambassadør var forbi

Selvom han var glad for sit tidligere arbejde, var det noget helt særligt at blive herre i eget hus.

»Jeg har altid haft frie hænder, men jeg ville gerne udrette noget selv. Jeg ville gerne noget større og åbne web-shop, og der er en vis kreativ frihed ved at skabe noget nyt fremfor at udvikle noget eksisterende,« siger han om motivationen for at begynde for sig selv.

Og det har vist sig, at der var plads til legetøjsforretningen Superhelten.

Siden åbningen i 2012 er butikken flyttet fra de mindre lokaler i nummer 8 til den væsenligt større lokation i nummer 25, da den legendariske altmuligforretning Fuursted forlod lokalerne.

Mor er ansat

I dag er der ansat fem halvtids- og heltidsansatte i butikken, deriblandt Benjamins mor Susanne.

I en tid, hvor meget af detailsalget er truet af nethandel, er det lykkedes for Benjamin at skabe en succes, som han endda snart udvider med en ny forretning.

»Det handler om personlighed og kundepleje. Vi kan noget med nærvær og tilhørsforhold,« siger Benjamin, som understreger, at man som forretning i dag også skal være til stede på nettet.

»De, der tror, at de kan undvære hjemmesider, får det svært. Vores butik er vokset, også på grund af vores hjemmeside,« fortæller han og nævner, at hvor omkring 10 procent af Superheltens salg foregik via nettet i 2012, er det næsten halvdelen i dag.

Og det er ikke fordi, at salget har været nedadgående på gadeplan, tværtimod, det er blot netsalget, som er vokset eksplosivt.

For Benjamin er det vigtigt, at nettet ikke kun er et salgssted. Det skal afspejle den personlige stil, som også er i den fysiske forretning.

»Det skal gøres ordentligt. Alle, som har bestilt varer på vores hjemmeside, får et håndskrevet kort. Personligheden fra butikken skal i det hele taget ind på nettet. Det skal være et sted, man går ind for at hygge sig og ikke nødvendigvis for at købe noget,« siger han.

Benjamin Herbst Preisler har været meget i vælten, også i landsdækkkende medier, i begyndelsen af 2019.

Kort efter jul tilbød han børn, at de kunne benytte samlemærker fra det konkursramte BR til at købe ind for en 50’er i hans butik, og siden var han primus motor i at samle ind til den klassiske tegneseriehandler Fantast i Indre By, som var tæt på at måtte lukke. Her er det lykkedes at samle mere end 500.000 kroner ind.

LÆS OGSÅ: Mere end 100 børn har indløst BR-samlemærker hos Superhelten

For Benjamin Preisler Herbst, som altid har boet på Østerbro, handler det om at hjælpe andre.

»Sådan er jeg opdraget, man skal hjælpe, hvor man kan. Det handler også om at give en 20’ er til en hjemløs eller bære kattegrus op af trappen for en dame,« siger han.

Arbejde og fritid flyder på mange måder sammen for Benjamin. Hans to tvillingepiger på tre et halvt år giver ham god inspiration på hjemmefronten.

Selv var han som barn især optaget af actionfigurer, hvilket var startskuddet på hans karriere i legetøjsverdenen.

»Jeg lærer nye ting om legetøj af mine piger. Jeg øver mig i at være prinsesse og skal lære alt det lyserøde bedre at kende. Og når jeg følger med i de serier for børn, de ser på DR Ramasjang og Netflix, så gør jeg det både for at hygge mig med dem og få inspiration til arbejdet,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Debat

Opkald plads efter Bent Fabricius-Bjerre

Læserbrev

Glem ikke p-pladser ved rådhuset

Debat

Nye målebånd til kommunen

Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Annonce