Annonce
Frederiksberg

Susse blev bevæget over traditionsrig teaterpris

Annonce

TEATERFLISEN. Forførende fræk som Gitte Graa i Matador, frygtindgydende som fru Junkerensen i Den Kroniske Uskyld, og usminket til ukendelighed som Grethe i Jagten. Susse Wold mestrer det meste - også som livsklog forfatter.

Det var en af de få dage i ugen, hvor man rent faktisk kunne trække vejret. En svag vind fra syd og temperaturer på 22 grader var den perfekte ramme for den 23. uddeling af teaterflisen fredag eftermiddag på Frederiksberg Allé.

Som vanligt var frederiksbergborgerne stimlet sammen i det lille telt foran nummer 66, og musikken sørgede for at fylde ventetiden ud. Hvem er det mon, der skal have den 23. teaterflise og en check på 25.000 kroner og evig hæder på Frederiksberg Allé?

Sidste år var det Rasmus Bjerg, der løb med hæderen og folkets pris, og i år var også store navne som Søren Sætter-Lassen og Kirsten Olesen blandt de nominerede.

»Hvor er jeg glad for at se så mange mennesker. Da vi kårede den første vinder af teaterflisen for 22 år siden havde jeg ikke drømt om, at det blev så stort et arrangement som det er i dag. Og det er jer, der gør det så så stort. Tak til jer og tak til Frederiksberg Fonden, fru Kronborg, Alhambra, Promenaden og brolægger Bjarne Staahl, alle hjælpere, samt Frederiksberg Bladet og ikke mindst Frederiksberg Kommune,« indledte initiativtager til Teaterflisen Johnny Gehlsen.

Herefter bød direktør i Frederiksberg Fonden, Martin Dahl, velkommen og gav ordet videre til Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K).

»Jeg er så heldig, at jeg går på denne strækning meget ofte. Eller rettere ... man ’går’ jo ikke ned ad Frederiksberg Allé ... man spadserer. Og man kan ikke spadsere ned eller op ad Frederiksberg Allé uden at få den der helt særlige frederiksbergske følelse. Frederiksberg Allé får det bedste frem i os alle,« sagde borgmesteren og uddybede:

Annonce

Walk of fame

»Der er mange ting, der spiller ind. Træerne, de brede fortove, de smukke facader, de klassiske forretninger, teatrene. Og så selvfølgelig de karakteristiske sten, der med Jens Hages fine streg, ligger her ud for Promenaden. Frederiksbergs Walk of Fame. Som en hyldest til kunsten og kulturen. Og til alle de mange store personligheder og kunstnere, der har beriget - og altid vil berige - vores liv. På den måde rummer teaterfliserne her på Frederiksberg Allé det hele: Vores fortid, vores nutid og vores fremtid. Denne årelange hyldest har altid været – og er fortsat – et samarbejde mellem flere aktører. Og med borgerne som de endelige beslutningstagere. Jeg vil gerne sige tak til alle involverede. Og sidst men ikke mindst: Tak til fru Birgit Kronborg,« sagde Simon Aggesen (K).

Annonce

Frederiksberger i hjertet

Herefter afslørede fru Kronborg, der har sponsoret teaterflisen, årets vinder, Susse Wold.

»Det er meget overvældende. Tusind tak alle sammen. Først og fremmest er jeg glad for at jeg ikke skal ligge under stenen, men være ovenpå den og her på Frederiskberg, som jeg holder så meget af. Jeg er stadig frederiksberger i mit hjerte, og denne pris betyder meget, jeg er bare så glad,« sagde Susse Wold mens publikum klappede og grinede.

Annonce

Publikum og læsere

»Det er specielt dejligt, at det ikke er en komites pris, men publikums pris. Jeg tror, at det i mit tilfælde er læsernes pris, for jeg har jo ikke spillet teater i flere år. Men jeg har skrevet bøger og den sidste hedder Bevægelse, og nu har jeg bevæget mig herhen for at få prisen. Det er jeg meget bevæget over,« sagde Susse Wold og takkede fru Kronborg og Frederiksberg Fonden og idemanden Johnny Gehlsen.

Planen var, at Susse Wold skulle have fejet grenene fra flisen, men kosten var stjålet, så sammen med Johnny Gehlsen sparkede de kækt grenene væk, så den fine flise med streg af Jens Hage kom til syne.

Til sidst var det Frederiksberg Bladets Jan Jeppesen, der kunne afsløre, at vinderne af Frederiksberg Bladets konkurrence om et gavekort på 2.500 kr. til Frederiksberg Centret er M. Olsen, Grundtvigs Sidevej 1 på Frederiksberg.

[caption align="aligncenter" width="662"]

Man kunne fristes til at kalde arrangementet til Teaterflisen for Frederiksbergs Distortion. Jazz, gratis fadøl og masser af frederiksbergborgere samlet på alléen. På billedet i midten ses fra venstre Jan Jeppesen (Frederiksberg Bladet), initiativtager Johnny Gehlsen, fru Birgit Kronborg, Susse Wold, borgmester Simon Aggesen og Martin Dahl (Frederiksberg Fonden). - Foto: Martin Sørensen

[/caption]

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

Er haven for alle?

Frederiksberg

Skolehaverne skal prioriteres

Annonce