Annonce
Frederiksberg

Svar på kritik: Genåbning af Platanvej er en fordel for de fleste

Peter Madsen fra Platanvej beskylder Nikolaj Bøgh (K) for fake news. Bøgh afviser kritikken. - Foto: Bo Børresen
Annonce

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Nikolaj Bøgh (K), medlem af kommunalbestyrelsen

Peter Madsen mener, at jeg har gjort mig skyldig i ’fake news’ i debatten om genåbning af Platanvej. Det har jeg nu svært ved at se. Vi er da også enige om, at trafikken er steget på H.C. Ørsteds Vej.

For Pile Allés vedkommende er tallene lidt mere indviklede. Trafikmængden er faldet lidt i lukningsperioden, men Pile Allé lå i forvejen på sin kapacitetsgrænse. Og det er vurderingen, at trafikken på Pile Allé vil falde med cirka 2.700 køretøjer (cirka 12 procent), når Platanvej genåbner.

Man kunne have nævnt andre veje, hvor trafikmængden er steget markant under lukningen. Det gælder blandt andet Kochsvej og Henrik Ibsens Vej, hvor trafikken er mere end fordoblet.

Den vigtigste pointe er, at trafikken ikke går væk, fordi man lukker veje. Når man ikke kan køre gennem Platanvej, så finder bilerne andre ruter. Og Platanvej er den naturlige transportkorridor gennem Frederiksberg med forløbet Bülowsvej-Madvigs Allé-Platanvej-Vester Fælledvej. Den rute giver de færreste gener for de fleste.

Vi bor i en tæt by, og bilerne skal altså være et sted. Peter Madsen ønsker i sit indlæg også at reklamere for Radikale Venstre med Ruben Kidde i spidsen, som angiveligt tænker i en bredere sammenhæng med både ’livskvalitet, miljø og trafiksikkerhed’. Det er muligt, men det har måske ikke så meget med genåbningen af Platanvej at gøre.

Her stemte Ruben Kidde i hvert fald for en genåbning - ligesom resten af by- og miljøudvalget. Fordi det giver den mest hensigtsmæssige trafikafvikling for hele Frederiksberg. Det samme mener politiet og et meget stort flertal af de borgere, der deltog i høringen om genåbningen af Platanvej.

Læs det oprindelig debatindlæg fra Peter Madsen her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Debat

Ligestilling på vejskilte og i lyssignaler

Klumme

Ild i uniformerne

Klumme

For to kroner leverpostej

Annonce