Annonce
Byliv

Taknemmelige mænd: Ny aftale sender overskydende køkkengrej i armene på mandecentre

- Tingene, som vi henter og giver videre til vores mænd, falder virkelig på et knastørt sted. Mændene er meget taknemmelige og ydmyge, siger Niels Lamhauge, der er social vicevært hos Mandecentret. Foto: Thomas Wittrup.
Nu er det ikke længere kun udsatte mænd, der får en ny chance på de lokale mandecentre. Det får potter og pander også. En aftale mellem organisationen Mandecentret og Diakonissestiftelsens genbrugsbutik, Loppeshoppen, sikrer, at overskydende køkkengrej kommer på mandecenter.

Når livet slår kolbøtter, og man bliver slået tilbage til start, kan en kasse med genbrugte glas og tallerkener gøre en forskel og være med til at hjælpe en udsat tilbage på sporet.

Derfor er pædagog og social vicevært hos Mandecentret, Niels Lamhauge, ovenud begejstret for en nyligt indgået aftale, der sender genbrugt service og køkkengrej fra Loppeshoppen på Diakonissestiftelsen til udsatte mænd på Mandecentret.

- Mændene, som kommer hos os i Mandecentret, har ofte forladt deres hjem pludseligt og uden andre ejendele end tøjet, de har på. Derfor er vi rigtig glade for vores nye aftale med Loppeshoppen, som giver os bedre mulighed for at hjælpe mændene videre i deres liv, fortæller Niels Lamhauge.

Annonce

Udvidet genbrugskoncept

Aftalen mellem Mandecentret og Loppeshoppen går ud på, at centret kan hente kasser med service og køkkengrej, som mændene kan få med, når de flytter fra et midlertidigt ophold på Mandecentret ud i egen bolig.

En typisk kasse køkkengrej på vej fra Loppeshoppen til en ny ejermand på Mandecentret. Foto: Thomas Wittrup

Samarbejdet glæder også giveren:

- Mandecentret har siden 2018 haft en lokal afdeling i Diakonissestiftelsens bygninger, så det var oplagt, at vi tog kontakt til dem for at høre, om de var interesserede i en aftale. Loppeshoppens omdrejningspunkt er genbrug, og vi er altid på udkig efter projekter, som kan bidrage til den bæredygtige udvikling af vores forretning. Aftalen tilføjer endnu et lag i vores genbrugskoncept, fortæller Trine Høst, der er leder af genbrug hos Diakonissestiftelsen.

Annonce

Ivans første lejlighed

Diakonissens genbrugsbutik, Loppeshoppen, har siden 1975 solgt genbrugsvarer fra butikken på hjørnet af Søndre Fasanvej og Peter Bangs Vej. Samarbejdet med Mandecentret går godt i tråd med Loppeshoppens bæredygtige ambitioner og passer godt ind i Diakonissestiftelsens generelle arbejde med miljømæssig og social bundlinje.


Jeg stod uden ting til mit køkken, så at modtage en kasse med tallerkener, glas og masse andet køkkengrej var en kæmpe hjælp for mig.

Ivan Ssali


De forskellige effekter, som Loppeshoppen giver videre til mandecentret, er alle ting, der er doneret til og forsøgt solgt i butikken. Der er altså tale om køkkengrej og service, som får en ekstra chance for et nyt liv i stedet for at blive kasseret.

43-årige Ivan Ssali er en af de mænd, som har haft glæde af at modtage en kasse med køkkengrej.

- 14. januar i år fik jeg for første gang min egen lejlighed. Men jeg stod uden ting til mit køkken, så at modtage en kasse med tallerkener, glas og masse andet køkkengrej var en kæmpe hjælp for mig, fortæller han.

Annonce

Taknemmelige og ydmyge

Mandecentret har siden 2006 tilbudt midlertidig bolig og gratis ambulant rådgivning til udsatte mænd. Aftalen med Loppeshoppen er et vigtigt skridt i den fortsatte hjælp, fortæller Niels Lamhauge:

- Vi har ledt med lys og lygte efter en aftale som denne her. Tingene, som vi henter og giver videre til vores mænd, falder virkelig på et knastørt sted. Mændene er meget taknemmelige og ydmyge, siger han og tilføjer:

- Det er ofte forbundet med en vis portion skam at stå i en situation som deres, hvor de på grund af skilsmisse eller vold i forholdet må bede om hjælp. Så enhver form for hjælp er kærkommen – også af den praktiske slags, som den vi nu kan tilbyde gennem aftalen med Loppeshoppen, fastslår han.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce