Annonce
Byliv

Henrik har sluppet 100 vilde dyr løs i en gangtunnel

Næsehorn, løve og en tøjkanin i en helikopter. Hvorfor ikke? spørger Henrik Abel. Foto: Bo Børresen
En gangtunnel i bebyggelsen Stjernen ved Nordre Fasanvej er gået fra dyster og skummel til imødekommende og oplevelsesrig takket være en beboer, som har udsmykket tunnellen med 100 dyr.
Annonce

Hvis du kommer kørende eller gående ad Nordre Fasanvej og drejer af ud for nummer 124, går ned af en trappe og fortsætter mod bebyggelsen Stjernen, så venter dig et "tunnelsyn" af de smukke. 100 dyr malet med akrylmaling pryder en gangtunnel.

Det er dette smukke "tunnelsyn", der venter de forbipasserende i bebyggelsen Stjernen. Kunstneren Henrik Abel bor få meter fra den udsmykkede gangtunnel. Foto: Bo Børresen

Kunstneren bag de 100 dyr hedder Henrik Abel. Han er 53 år og beboer i Stjernen gennem de seneste 24 år. Det var Henrik selv, der tilbød at udsmykke gangtunnellen, som ligger få meter fra hans lejlighed:

- I rigtig mange år var tunnellen noget, man skyndte sig igennem med blikket stift rettet mod lyset for enden. Det syntes jeg var synd, så jeg henvendte mig til Stjernens bestyrelse og tilbød at skabe noget liv og lys i tunnellen.

Idéen blev vel modtaget, og et års tid senere var Henrik i gang.

Annonce

Anders A. og Ugens Rapport

Henrik Abel har tegnet hele sit liv - også professionelt. Og jobbene har været meget forskelligartede:

- I 1990'erne havde jeg to jobs på samme tid. Jeg tegnede og digtede både til Anders And & Co. og til Ugens Rapport. Det var noget af en kontrast at skrive om og tegne Rip, Rap og Rup den ene dag og hardcore-porno i tekst og tegninger den anden dag, fortæller Henrik Abel.


I Vestre Fængsel nyder man stor respekt blandt de hærdebrede kriminelle, hvis man kan tegne en Kalasjnikov og damer med store bryster.

Henrik Abel


Sidenhen har han undervist som tegnelærer så forskellige steder som Truemax (Skolen for computergrafik), specialskoler for udfordrede børn (begge på Frederiksberg) og sågar også i Vestre Fængsel.

- I Vestre Fængsel nyder man stor respekt blandt de hærdebrede kriminelle, hvis man kan tegne en Kalasjnikov og damer med store bryster, konstaterer Henrik med et smil.

Annonce

Sparegris og ballondyr

I gangtunnellen ved Stjernen er der hverken Anders And, Kalasjnikov eller store bryster. Der er til gengæld dyr i alle afskygninger og fra alle egne af verden og såmænd også fra fortiden i skikkelse af et par velvoksne dinosaurer.

En koala får en sidste streg med akrylmaling. Foto: Bo Børresen

Dyrene er tegnet i én stor pærevælling uden hensyntagen til, hvilke kontinenter dyrene lever i i naturen. Og de er der i alle størrelser. Der er elefanter og en mariehøne. Der er aber og en bi. Og så er der også blevet plads til en sparegris, et ballondyr og en gummiand - og til en krokodille, der har forelsket sig i en artsfælle i form af et badedyr.

Annonce

- For sjov

På spørgsmålet om hvorfor Henrik har blandet fantasidyr med fortidsdyr og afrikanske dyr med asiatiske dyr er svaret kort og godt:

- For sjov.

Kanintøfler, elefanter og en bamse i en luftballon. Henrik Abel har skabt et unikt miks. Foto: Bo Børresen

- Det skal være sjovt for børn og barnlige sjæle at gå på opdagelse i tunnellen og finde små detaljer, siger han og peger på en mink, som har fået en glorie over hovedet.

- For mig har det været en leg og ikke et job at tegne og male de mange dyr. Jeg havde oprindeligt planlagt at lave 20 dyr. Det blev til 40, så til 80, og så endte det altså med præcis 100 dyr. Tæl selv efter, lyder opfordringen fra Henrik Abel.

Annonce

En tunnel mere

Der er to gangtunneller mellem Stjernen og Nordre Fasanvej. Den tættest fasanvejen kunne også godt trænge til noget lys og liv. Opfordringerne til Henrik om at give tunnel nummer to samme tur som den første har da også været mange, fortæller han.

- Og jeg er frisk, hvis man kan finde pengene til det. Jeg har allerede en plan klar, og denne gang skal vi under havets overflade, afslører Henrik Abel.

Henrik Abel føler sig knyttet til hvert og et af de 100 dyr. Foto: Bo Børresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Revykongens villa

Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Annonce