Annonce
Ren by

Uddeling foran Frederiksberg Centret: Snup et lommeaskebæger til din smøg

Initiativtageren til 'Dråben i havet - gør en forskel', Rachel Pryce Roed, med klistermærket som omkring 150 butikker har vist interesse for og med et lommeaskebæger. Begge dele uddeles foran Frederiksberg Centret torsdag 12. og fredag 13. november. Foto: Bo Børresen
Med missionen om færre cigaretskod på fortove og cykelstier uddeler 'Dråben i havet - gør en forskel' 12. og 13. november lommeaskebægre. Man kan også få sig et klistermærker. Det har 150 butikker allerede takket ja til.
Annonce

- Det bør ikke længere være acceptabelt at smide skrald på gader og stræder. Der skal en holdningsændring til.

Talen fra Rachel Pryce Roed er klar. Hun er initiativtager til den lokale nonprofit-miljøorganisation 'Dråben i havet - gør en forskel' og træt af skrald i bybilledet:

- Cigaretskod, snusposer og slikpapir skal i skraldespanden - ikke på fortovet, fastslår hun.

Næste affalds-slag slås torsdag 12. og fredag 13. november foran Frederiksberg Centret, hvor 'Dråben i havet' uddeler gratis lommeaskebægre mellem klokken 16.00 og 17.30.

- Lommeaskebægrene er tænkt som en hjælp til rygere, der ind imellem mangler et askebæger til deres skod. Vi har 2.500 lommeaskebægre, så der skulle være nok til alle, siger Rachel Pryce Roed.

Annonce

Stor interesse

Hun og de øvrige folk fra 'Dråben i havet' vil desuden være "bevæbnet" med klistermærker, som også uddeles gratis:


Vi har været i kontakt med mere end 100 butikker, som har tilkendegivet, at de vil sætte klistermærket op.

Rachel Pryce Roed


- Vi har også fået tegnet og trykt et klistermærke, som viser, at cigaretskod ikke længere bør smides på fortovet. Vi håber, at erhvervsdrivende med butiksfacader ud til gaden vil sætte det på deres vinduer. Tilkendegivelserne har været mange og interessen stor. Vi har været i kontakt med omkring 150 butikker, som har tilkendegivet, at de vil sætte klistermærket op, fortæller Rachel Pryce Roed og tilføjer:

- Både lommeaskebægre og klistermærker er finansieret af Frederiksbergfonden. Hvis man ønsker et klistermærke, men ikke har mulighed for at møde os foran Frederiksberg Centret, så kan man skrive til os via 'Dråben i havets' Facebook-book.

Annonce

Skraldegåtur på lørdag

En af de omkring 150 butikker, som ønsker et klistermærke i deres butiksrude, er Oliviers & Co. på Gammel Kongevej. Medejer Nina Vestmark Christiansen siger om 'Dråben i havet':

- Jeg synes, det er fantastisk med mennesker, som på den måde har et hjerte, der banker for Frederiksberg. 'Dråben i havet' kommunikerer altid på en positiv måde. Aldrig fordømmende. De er med til at skabe fællesskaber omkring det at holde byen ren, hvilket efter min mening er vores allesammens ansvar.

Et af 'Dråben i havets' faste tilbagevendende arrangementer er skraldegåture. Sådan en arrangerer Rachel og kompagni næste gang lørdag 14. november kl. 10.00-12.00.

- Vi mødes kl. 10.00 ved Aksel Møllers Haves Metrostation. Man behøver ikke være med fra start til slut. En lille tur er også meget fint. Vi står klar med både sække og snappere og også lidt mad og drikke, lover Rachel Pryce Roed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Klumme

På kvalmestadiet

Annonce