Annonce
Debat

Uden forvaltningens hjælp forføres vi alle af grønne narrativer

Pia Halldorsson, der bor på Svend Trøsts Vej, mener ikke, at der bliver mere grønt og bæredygtigt af at bygge mere. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læserbrev: På FrederiksbergLiv 22. februar forsvarer Jan E. Jørgensen greenwash-sagen ved at referere til ansøgningsmaterialets grønne patos: at ejendommens friareal opgraderes med planter, etablering af et grønt tag på baghuset og at dyrelivet får bedre forhold. Og dette er netop sagens kerne: at vi som lægpersoner (som ønsker en bæredygtig by) ikke kan gennemskue arkitektmaterialers forførende illustrationer, hvorfor projektet fremstår som skabelse af mere 'grønt'.

Men der bliver ikke mere grønt og bæredygtigt af at bygge mere. Den grønne byggetendens er, at vi skal bygge mindre og renovere mere. De grønne arealer kan anlægges uden at tilbygge. Hvis greenwash-delen ignoreres står tilbage, om der skal gives tilladelse til at overskride bebyggelsesprocenten med en, som der står i projektansøgningen, 'overvejelse' om en grøn facade.

Havde forvaltningen gjort sit arbejde ordentligt, ville den have hjulpet os alle med at gennemskue, hvad der reelt tages stilling til: et infill, der måske/måske ikke beplantes; vurdere hvor grøn en facade kan blive, når cirka 1/3 består af vinduer; hvad forskydningen af vinduer har for beplantningsgraden; vurdere vedligeholdelsen af beplantningen uden en plan herfor, og vigtigst afveje bebyggelsen i forhold til kulturmiljø. Uden hjælp bliver selv den dygtigste forført af grønne narrativer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce