Annonce
Frederiksberg

Udstilling: »Det er en blanding af værker, der fortæller om mit univers lige nu«

Billedkunstneren Mette Hannemann viser det høje maleri frem af damen. Værket er faktisk 240 cm højt. - Foto: Martin Sørensen

Kunstneren Mette Hannemann er aktuel med soloudstillingen -Løvfald- hos HannemannLund Galleri på Værnedamsvej 11. Kig med frem til 23. november.

Annonce

Atelierhunden Nanna på 16 måneder byder velkommen i atelieret på Sankt Knuds Vej, hvor billedkunstneren Mette Hannemann er i gang med at lægge sidste penselstrøg på de 15 værker, som skal med på udstillingen ’Løvfald’.

Værker der kan opleves hos Galleri HannemannLund på Værnedamsvej 11 til og med 23. november.

Det er mandag eftermiddag, og solen skinner nådigt ned over Frederiksberg. Inde i atelieret viser de krakelerede gulve, de mange tuber maling og skitserne på væggene, at her holder en rigtig kunstner til.

Nogle af værkernes motiver kunne være hentet i fortiden, men også nutiden, alt efter øjnene der ser.

»Jeg er generelt fascineret af tidligere tider især efter århundrede-skiftet. Der skete en masse med design og kunst, og der kom det moderne gennembrud.

Lige nu er alt tilladt, der er ingen grænser og samtidig har vi en klode, der græder, og vi må begrænse os. Vi vil gerne have blomster i vaserne, og samtidig skal vi dyrke det nøjsomme,« siger Mette Hannemann, mens hun peger på to store værker med blomstermotiver.

Annonce

Damen er en hilsen

I det andet hjørne af galleriet står en høj dame, ja på hele to meter og 40 cm. Hun kigger interesseret på det, der sker i atelieret, mens hun holder en pensel i hånden.

»Damen er en hilsen, hun kunne være min mor, og hun står og maler. Jeg tror lige så godt, damen kunne være mig, kunstneren, der står og kigger ud over det hele, og tænker hvordan ser efteråret ud for Hannemann i 2019,« smiler hun.

Der er masser af stemning og motiver i atelieret, og det er da også her, at Mette Hannemann har indfanget et par af motiverne til udstillingen ’Løvfald’, der lige nu indtager galleriet på Værnedamsvej.

»’Løvfald’ handler om forfald på alle måder. Jeg får vildt meget inspiration, når jeg befinder mig her i atelieret, blandt andet af en plante, og så fotograferer jeg meget,« fortæller hun og peger på en grøn plante på bordet og fortsætter:

»I vores sommerhus har vi en grusbunke, hvor der voksede den vildeste valmue, lige der syntes jeg, at naturen er fuldstændig fantastisk. Så jeg tog en masse fotos af valmuen, det er en fin blomst, især når man lader den stå. Jeg elsker blomster, lidt på hæld, er næsten sjovest,« siger hun og kigger hen på et af sine værker, hvor valmuen i alt sin stolthed toner frem.

Annonce

Børn af nutiden

I alt har Mette Hannemann udvalgt 15 værker, der får lov til at komme med på udstillingen på Værnedamsvej. Og de er meget forskellige, store som små billeder med blomster, mennesker, en due og naturen.

På væggen hænger et værk af to børn, der sidder og kigger ud mod en række træer. De har ryggen til, så kun deres nakker ses, og ikke ansigterne.

»Børnene er også fra en anden tid. jeg tror de også kunne være fra vores tid. Det er et klassisk Mette Hanneman. Jeg er ikke helt færdigt med billedet. Jeg tror, jeg laver et birketræ, der hvor jeg har fjernet en person,« forklarer hun og peger på et mindre tomt felt i billedet.

Nanna bjæffer i sin store kurv, og gør opmærksom på, at det måske er tid til en godbid.

Men hvorfor ’løvfald’?

Mette Hannemann tænker lidt, før hun svarer:

»Jeg har lidt ladet mig inspirere af Frank Jægers digt ’Kirsten og vejen fra Gurre’. Det er et meget følsomt og fint digt, det giver et godt skub i ryggen. Det handler også om efterår,« siger hun og siger lidt af digtet.

»Det løvfald som vi kom så alt for nær. Bedrog os med de ting, vi havde kær.«

Annonce

Tre måneders arbejde

Mette Hannemann har brugt et par måneder på ’Løvfald.

»Udstillingens værker lavede jeg i sommer, og nu samler jeg det hele. Det er en blanding af værker, der fortæller om mit univers lige nu,« fortæller hun.

Kig forbi galleriet og få en oplevelse af efterårets løvfald kreeret af Mette Hannemann.

Galleriet har åbent torsdag-fredag kl. 11.00-17.30 og lørdag 11.00-15.00 med gratis adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce