Annonce
Frederiksberg

Undgå demens: Gå til bordtennis på Frederiksberg

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men den hvide plet er en bordtennisbold der netop er fløjet over nettet nede i Frederiksberg Bordtennisklub. I et hårdt smash kan en bordtennisbold opnå en fart på ca. 150 km/ - Foto: Chili Djurhuus

Frederiksberg Bladet har været på besøg i Frederiksberg Bordtennisklub, hvor hjernen, kondien og det sociale bliver stimuleret ved hjælp af en lille hvid bold på cirka 2.7 gram.

Annonce

Otte mænd i shorts, indesko og t-shirts. Lyden af bordtennisbolde der klikker periodisk, kun afbrudt når den 2.7 gram lette bold ikke rammer det bordtennisbat, hver mand har i hånden.

Vi befinder os i kælderen i Mariendals Hallen til mandagstræning i Frederiksberg Bordtennisklub.

Annonce

Grundlagt 2011

Frederiksberg Bordtennisklub blev grundlagt i 2011. Til at starte med var klubben tiltænkt børn, men hurtigt lød jungletrommerne blandt de, der tilbage i barn- og ungdommens blomstringtid enten spillede bordtennis i fritidsklubben eller havde det som fritidsinteresse.

Annonce

Næsten alle har spillet

»Det er næsten alle der har spillet bordtennis som barn eller ung, så det er de færreste der starter fra scratch,« fortæller Stefan Campagnolo der har spillet i klubben siden 2014.«

Ifølge Stefan Campagnolo er det også det der kendetegner klubbens medlemmer. »Jeg har aldrig mødt en der aldrig har spillet bordtennis. Alle har spillet på et eller andet tidspunkt - typisk som unge i klubben, holdt en pause - også begyndt igen.«

Hvis man er en af dem der ikke har spillet før, er der mulighed for at komme om torsdagen, hvor der er undervisning. »Hvis man ikke har spillet før og kommer en anden dag end torsdag, lover vi ikke at være for gode,« siger Stefan og smiler.

Annonce

Fra barndom til grav

«Det dejlige ved bordtennis er at bordtennis er for alle i og med, at bordtennis kan tilpasses ens alder og krop. Bordtennis er desuden, ifølge Stefan Campagnolo, en sport, hvor man kan spille på tværs af alder, størrelse, køn og kondition og evner.

Vi har af og til nogle børne- ungdomsspillere der spiller med os, fordi de har godt af lidt modstand, og det er jo fantastisk, at man kan spille på tværs af alder,« siger Stefan, og tager sit bat og går i gang med at spille i det han siger: »Også er det mega hyggelig, og man holder hjernen i gang. Her har Stefan fat i den lange ende.

Annonce

Godt for hjernen

»Bordtennis kan forebygge eller mindske en forværring af for eksempel demens, i og med den holder hjernen aktiv.« Ordene kommer fra professor og prismodtager i demensforskning, Steen Hasselbalch, der forklarer:

»det gode ved bordtennis er, at sporten kombinerer fysisk aktivitet med kognitiv stimulation, så som overblik og reaktionsevne, hvilket er med til at stimulere hjernen.«

Steen Hasselbalch pointerer dog, at der er ikke er evidens for hans påstand, men at det vil undre ham meget, hvis en eventuel forskning konkluderede det modsatte.

Hvis du har fået blod på tanden til at finde det gamle bordtennisbat frem fra dit kælderrums bagerste flyttekasse, kan du finde mere indformation på:

http://frederiksbergbordtennis.dk/eller skrive til klubben via deres Facebook-side: FrederiksbergBordTennisKlubhttps://www.facebook.com/groups/1197710926958585/

Annonce
Annonce
Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce