Annonce
Politik

Ung politiker: Vi skal have en rigtig politistation tilbage på Frederiksberg

Christian Bülow foran den for længst nedlagte politistation på Howitzvej. Der var indsatte på politistationen frem til 2009 og ansatte frem til  2012. Foto: Bo Børresen
Næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom og lokal kandidat ved næste års kommunalvalg, Christian Bülow, vil have, hvad han betegner som en "rigtig politistation" med udrykningsparat personel, tilbage på Frederiksberg.
Annonce

- Naturligvis skal det igen være muligt at kunne henvende sig på en politistation på Frederiksberg. Og vel at mærke en rigtig station med betjente og udrykningsparat personel.

Ordene tilhører 21-årige Christian Bülow, der - foruden at være næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom - stiller op på Frederiksberg ved næste års kommunalvalg.

- Det handler helt grundlæggende om, at trygheden og nærheden skal tilbage i dagligdagen, siger Christian Bülow. Foto: Bo Børresen

- Alle er bestyrtede over den række af forbrydelser, som på det seneste har fundet sted her på Frederiksberg. Vanvidsbilisme, salg af narko, skyderi og knivstikkeri plager vores kommune, som ellers ikke traditionelt bliver forbundet med den slags, siger Christian Bülow og uddyber:

- Tallene taler deres eget tydelige, triste sprog. Ifølge Danmarks Statistik stiger det samlede antal sigtelser for vold og personfarlig kriminalitet på Frederiksberg. Som borgere mærker vi en stigende utryghed i vores kommune. Det kalder på handling, siger han og fortsætter:

- Af samme grund har Dansk Folkeparti forud for de kommende politiforhandlinger på Christiansborg foreslået, at der på Frederiksberg igen skal åbnes en lokal politistation, så vi for alvor kan få nærheden og trygheden tilbage på Frederiksberg. Det er en vigtig ambition.

Annonce

Ingen operative opgaver

Frederiksberg og Valby har en fælles nærpolitistation på Peter Bangs Vej. Men den er ikke åben for personlige henvendelser og er ikke, hvad Christian Bülow betegner som en "rigtig politistation":

- Politistationen på Peter Bangs Vej fokuserer på en forebyggende indsats ved for eksempel at være synlig på vores skoler og klubber i lokalområdet. Det er helt bestemt vigtigt, men den kan selvsagt ikke erstatte de direkte operative opgaver og henvendelser angående grovere forbrydelser som indbrud, vold, tyveri. Eller hvis man blot ønsker at aflevere en pung, man har fundet på gaden.


Det er afgørende, at tilliden og trygheden bliver genrejst i vores lokalsamfund.

Christian Bülow (DF)


Christian Bülow er studerende og har trods sine blot 21 år været medlem af Dansk Folkeparti i syv år. Han har boet på Rådmand Steins Allé det seneste halvandet år, men er kommet på Frederiksberg gennem hele sin barndom, da familien på hans mors side er fra Frederiksberg.

Annonce

Nærheden skal tilbage

En "rigtig" politistation på Frederiksberg vil ifølge Christian Bülow betyde en øget tryghed:

- Får vi flere lokale betjente på Frederiksberg, der kender os borgere, og ved, hvad der sker i lokalsamfundet, betyder det også, at politiet langt hurtigere og mere nærværende vil være der, når vi har behov for det. Det handler helt grundlæggende om, at trygheden og nærheden skal tilbage i dagligdagen, siger han og fortsætter:

- Som borger skal man vide sig sikker på at få hjælp, hvis den kræves. At man ikke er bange for at forlade sig eget hjem, gå hjem alene om aftenen, færdes visse steder om natten eller være vidne til salg eller indtagelse af stoffer. Den utryghed findes desværre i dag, og det kan vi ikke leve med. Det er afgørende, at tilliden og trygheden bliver genrejst i vores lokalsamfund. Alt andet er uacceptabelt.

Christian Bülow er studerende og har trods sine blot 21 år været medlem af Dansk Folkeparti i syv år. Foto: Bo Børresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Debat

Hvorfor er der så få der bliver testet?

Klumme

Vi er alle sammen vores egne

Annonce