Annonce
Trafik

Ung politiker vil have sænket farten: - Opstil stærekasser ved indgangene til Frederiksberg

- Vi kan aldrig beskytte os helt mod vanvidsbilister, men vi kan gøre det mere sikkert at færdes i trafikken, fastslår Anders Storgaard. Foto: Bo Børresen
Anders Storgaard (K) vil have sat en stopper for ræs ned ad Peter Bangs Vej og bilister på Roskildevej, der hamrer igennem kommunen. Midlet skal være stærekasser, som Albertslund Kommune har gode erfaringer med.
Annonce

- Dybt chokerende. Sådan tror jeg, at de fleste af os har det, siger Anders Storgaard og kigger i retning af det blomsterhav, der har rejst sig på ulykkesstedet, hvor en fem-årig pige og hendes mor i sidste måned blev kørt ned af en 21-årig bilist. Ulykken på Peter Bangs Vej kostede den fem-årige pige livet.

Anders Storgaard er 26 år, studerende, bor på Julius Valentiners Vej og er medlem af Det Konservative Folkeparti.


Hvorfor opstiller vi ikke stærekasser ved indgangene til Frederiksberg på Peter Bangs Vej og Roskildevej, så vi tvinger farten ned, når bilister kører igennem vores kommune?

Anders Storgaard (K)


- Når man til dagligt befinder sig i området ved Peter Bangs Vej, så er det svært ikke at tænke, at det lige så godt kunne være en selv, der var blevet ramt af en vanvidsbilist, siger Anders Storgaard og fortsætter:

- Nogle gange kan det være decideret utrygt at opholde sig omkring indfaldsvejene til Frederiksberg, og det handler ikke kun om nogle få vanvidsbilister. Farten på Peter Bangs vej er alt for høj. Jeg bor selv i området og oplever ofte bilister, der kører ræs ned ad Peter Bangs Vej eller biler, der kommer fra Roskildevej og hamrer igennem Frederiksberg. Det skaber utryghed, især på stykket fra K.B. Hallen til Peter Bangs Vej Station, hvor der opholder sig mange børn og unge.

Annonce

Virker i Albertslund

Står det til Anders Storgaard indføres der fartdæmpende tiltag snarest muligt:

- Jeg forestår, at der opsættes stærekasser (hastighedsmåler, der automatisk tager et billede, hvis en bil kører for stærkt, red.) ved indfaldsvejene til Frederiksberg. Siden 2018 har stærekasser været brugt som en del af en forsøgsordning flere steder i landet - blandet andet på Roskildevej i Albertslund.

- Resultaterne fra Vejdirektoratet viser, at farten i områderne er faldet med mellem tre og 13 kilometer i timen, oplyser Anders Storgaard og spørger retorisk:

- Hvorfor opstiller vi ikke stærekasser ved indgangene til Frederiksberg på Peter Bangs Vej og Roskildevej, så vi tvinger farten ned, når bilister kører igennem vores kommune? Det tror jeg vil kunne være med til at sænke farten og skabe en øget tryghed for børn, unge og deres forældre.

Anders Storgaard slutter:

- Vi kan aldrig beskytte os helt mod vanvidsbilister, men vi kan gøre det mere sikkert at færdes i trafikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Klumme

På kvalmestadiet

Annonce