Annonce
Debat

Værnedamsvej: Hold proportionerne og udelad overdrivelser og skræmmebilleder

"Og hvorfor kalde det foreslåede hotel et “kæmpe hotel”? Som dette efter-billede viser, er der tale om et hotel, der indpasses bag den bevaringsværdige bygning og åbner området ud mod Værnedamsvej", skriver Jan E. Jørgensen i dette indlæg.

Læserbrev: Jeg synes naturligvis, at det er helt OK at debattere lokalplanforslaget for området ved Prins Henriks Skole på Værnedamsvej. Det er præcis derfor, kommunalbestyrelsen har sendt forslaget i høring. Men det ville klæde foreningen Bæredygtigt Frederiksberg at holde proportionerne i debatten og udelade overdrivelser og skræmmebilleder. Hvorfor mistænkeliggøre embedsværkets rolle i projektudviklingen, når alt er foregået i fuld åbenhed?

Siden et enigt by- og mljøudvalg i februar 2019 vedtog rammer og forudsætninger for projektet i en startredegørelse, har Bæredygtigt Frederiksberg været meget tæt informeret om den videre udvikling. Det har de gennem løbende aktindsigt og ikke mindst gennem deltagelse i fire følgegruppemøder på Rådhuset. Så hverken projektets udformning eller forvaltningens rolle og vurderinger undervejs kan komme bag på dem.


Annonce

Jeg er sikker på, at både forretninger, caféer og restauranter vil se hotellet som en gevinst for gadens liv


Og hvorfor kalde det foreslåede hotel et “kæmpe hotel”? Som dette efter-billede viser, er der tale om et hotel, der indpasses bag den bevaringsværdige bygning og åbner området ud mod Værnedamsvej. Jeg er sikker på, at både forretninger, caféer og restauranter vil se hotellet som en gevinst for gadens liv.

Selve byggeprocessen er ikke noget vi kan styre i en lokalplan, men ét er dog sikkert: Flytter skolen, vil der på den ene eller anden måde ske en forandring af området. Fordelen ved en ny lokalplan vil være, at vi kan styre både kvalitet og anvendelse i ønskelig retning.

Hvis lokalplanen ikke vedtages – så er det den eksisterende lokalplan, der gælder, og iflg. den kan der etableres næsten alle typer erhverv i gården - lige fra hotel til diskotek - og mod gaden kan der indrettes boliger og butikker. Dette vel at mærke uden, at vi som kommune vil have de styringsredskaber i form af krav til grønne områder, parkeringspladser m.v., som den nye lokalplan vil give os.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce