Annonce
Frederiksberg

Vandrør bliver sat i system

Frederiksberg Forsyning er i gang med at nærstudere de lokale vandrør på en række veje. Her er det på Pile Allé, hvor arbejdet er ved at være færdigt. Foto: Frederiksberg Forsyning
Annonce

MÅLERBRØNDE. Frederiksberg Forsyning er lige nu i gang med at kigge på vandsystemet under asfalten. Der skal etableres målerbrønde flere steder.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

VAND: Det lokale vandnet har vokseværk ligesom resten af Frederiksberg. Derfor er Frederiksberg Forsyning i gang med at kigge på vandnettet under den lokale asfalt.

Vandnettet er et vidtforgrenede net, der lige nu bliver nu opdelt i mindre afsnit, der hver især er koblet på større, gennemgående vandveje. Det giver bedre overblik og mindre vandspild.

Lige nu er Frederiksberg Forsyning i gang med at etablere en målerbrønd på Pile Allé, og det arbejde varer til midten af oktober.

Der skal etableres yderligere to målerbrønde i år. I uge 42 går arbejdet i gang på hjørnet af Hoffmeyersvej og Roskildevej, og når den er gjort færdig, så skal der etableres en målerbrønd på hjørnet af Sindshvilevej og Falkoner Allé.

Startede i 1869

Historien om vandforsyningen på Frederiksberg startede i 1869, og siden er vandnettet blevet udvidet i takt med at Frederiksberg voksede.

Under jorden på Frederiksberg bliver drikkevandet i dag transporteret via knap 300 km vandrør til borgernes hjem.

I de senere år har Frederiksberg Forsyning været i gang med at omlægge vandnettet, så rørene er forbundet på en mere hensigtsmæssig måde. Det betyder for borgerne også mindre risiko for manglende vand og større sikkerhed i forhold til forurening.

Vandets hovedveje

Nettet skal opdeles i afsnit, som modtager vand fra nettets ’vandhovedveje’, der igen er koblet til de store gennemgående ’vandmotorveje’.

Sektionering giver et langt bedre overblik over vandnettet, og forsyningen kan hurtigere sætte ind, hvis der opstår utætheder.

Chefspecialist Lars Orio fra Frederiksberg Forsyning fortæller:

»Vandtab er spild af ressourcer og penge. Med et så gammelt og vidtforgrenet vandnet som vores her på Frederiksberg, så kan det ikke undgås, at der er et vist vandtab. Sektioneringen vil sikre en endnu mere systematisk og mere udførlig kontrol med vandnettet og være med til at sikre, at vandspildet bliver holdt på et absolut minimum,« siger han

Ved ledningsbrud

Når man inddeler vandnettet i afsnit, så undgår man også vandforurening der kan opstå ved ledningsbrud eller ved gravearbejde.

Planen er at opdele Frederiksbergs vandnet i 18 sektioner/afsnut, og forsyningen har indtil videre etableret tre.

Frederiksberg Forsyning sætter målebrønde op, så de systematisk kan overvåge sektionerne. De indeholder udstyr, der bl.a. måler tryk, forbrugsvariationer, vandkvalitet og temperatur over tid. Det giver forsyningen mulighed for at reagere hurtigt, hvis den modtager signaler, der peger på brud.

Målerbrøndene laves i forbindelse med andre projekter, så som en ny cykelsti eller renovering af et vandrør.

Du kan læse mere på www.frb-forsyning.dk/sektionering

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce