Annonce
Frederiksberg

Verdens dyreste: Lokal virksomhed fremstiller økologisk vodka med kaviar

Den lokale virksomhed Plateau Spirits sælger normalt masser gin og akvavit. Til foråret lancerer de verdens mest eksklusive vodka med verdens dyreste kaviar. Foto: PR foto
Annonce

GAMMEL KONGEVEJ: Virksomheden Plateau Spirits, der har hovedsæde på Rathsacksvej, har gennem længere tid arbejdet hen mod at fremstille økologisk vodka med smag. Virksomheden vil ikke blot eksperimentere med smag. De vil fremstille verdens lækreste vodka, som ingen andre spiritusproducenter kan måle sig med - med smag af kaviar. Dog ikke hvilken som helst kaviar, men verdens dyreste af slagsen.

En særlig partner

Det er lykkes Plateau Spirtis at få leveret den dyreste og bedste kaviar, der findes, fra Sverige. Det er manden Björn Uglem, der står bag den eksklusive kaviar under navnet ’Northern Light Spirit’. Og det er ikke helt nemt at få et samarbejde op at køre med kaviarprojektet, for Björn Uglem har bestemte principper og ønsker ikke en hvilken som helst som samarbejdspartner. Det kræver troværdighed og en relation. Gerne et forhold bygget op fra en rundkreds om et bål i Nordskandinavien, hvor Northern Light Spirit holder til. Svenskeren bag det eksklusive kaviar kræver også, at man som samarbejdspartner vil gøre noget for livet kloden.

Kaviarfangst i Nordlys

Kaviaren, der skal bruges i vodkaen, fanges med respekt for liv. Fisken mountain red, som kaviaren kommer fra, lever kun 1.000 meter over havets overflade og fanges udelukkende i efteråret. Desuden fremstilles kaviaren under Nordlys, hvilket skulle gøre noget helt særligt. Overskuddet fra salget af kaviaren går til at få unge ud af stofmisbrug og kriminalitet i Nordamerika.

Ikke bare overskud

De to virksomheders værdier stemmer godt over ens. Björn Uglem fra Northern Light Spirit ser frem til samarbejdet og nævner i en pressemeddelelse, at selvom Plateau Spirits er en lille virksomhed, så brænder de 100 procent for produktet og ikke udelukkende på økonomisk overskud. Vodkaen med kaviar bliver lanceret i løbet af foråret eller sommeren. Virksomheden kan følges på www.PlateauSpirits.com.

Annonce
Annonce
Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Fantastisk for idrætten på Frederiksberg

Miljø

53 nye elbusser på vej

Debat

Nej til p-kælder – ja til ny høring

Debat

Byggeriet vil være en gevinst for Frederiksberg

Politi

Formodede drabsmænd anholdt og sigtet

Sundhed

Bliv Frederiksberg Frontløber for sundhed

Debat

Virker nedtællingsurene?

Temakoncert

Solen synger på Frederiksberg

Annonce