Annonce
Debat

Vi skal se nærmere på 'Stedet', hvor der er plads til forbedringer

- Selvom tilbuddet er godt, ja, så lader det til, at der er plads til forbedringer, skriver Alexandra Dessoy i dette svar til forrige uges indlæg fra Hans Thorup. Pr-foto

Læserbrev: I årets første udgave af Frederiksberg Bladet bragtes et læserbrev af Hans Thorup, der fortæller om sine erfaringer med at benytte “Stedet”, et værested for yngre mennesker med demens.

Jeg vil gerne kvittere for dette læserbrev. Det vil jeg, først og fremmest fordi Hans Thorup står frem og åbent fortæller om sin sygdom.

Demens er en sygdom, der ofte er forbundet med fordomme og tabu, og derfor er det så vigtigt, at vi bliver bedre til at tale åbent om den. Og dernæst fordi, det jo bare er så dejligt at læse, hvilken stor glæde og støtte 'Stedet' tilsyneladende er for Hans Thorup. Han fortæller varmt om aktiviteterne, fællesskabet - og den gode forplejning.


I læserbrevet efterspørger Hans Thorup mere plads eller et andet “Sted”, da han - og jeg citerer - “hans kollegaer” oplever, at rammerne er blevet for små.


Til dem, som ikke kender “Stedet”, kan jeg fortælle, at det er kommunes aktivitetstilbud til yngre mennesker med demens. Formålet med tilbuddet er at forhale borgernes sygdomsforløb gennem forebyggelse og målrettet træning, samt at yde støtte til deres pårørende.

I Frederiksberg Kommune har vi stor fokus på demensområdet. Dels har vi fra kommunens side adskillige andre tilbud til mennesker med demens og deres pårørende, og dels samarbejder vi tæt med civilsamfundsorganisationer som Røde Kors og Ældre Sagen, der ligeledes tilbyder støtte til mennesker med demens.

I læserbrevet efterspørger Hans Thorup mere plads eller et andet Sted', da han - og jeg citerer - “hans kollegaer” oplever, at rammerne er blevet for små.

Kære Hans. Tak for din opfordring til os om at se nærmere på 'Stedets' rammer. Selvom tilbuddet er godt, ja, så lader det til, at der er plads til forbedringer. Det vil vi i den konservative gruppe se nærmere på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Børnevelfærd før profit

Sundhed

Frederiksberg Forsyning: Sådan får du en sms næste gang vandet er forurenet

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Annonce