Annonce
Minimumsnormeringer

Vi vil ikke spises af med 'papirsnormeringer'

"Det burde ikke være til diskussion, at alle børn, i alle daginstitutioner som minimum bør have minimumsnormering på 1:3 – 1:6 i børnehøjde. Med børnehøjde, menes en normering som børn og voksne på stuerne faktisk kan se og mærke", skriver Christina Sylvest-Noer i dette indlæg.

I disse dage traver mundbindsbærerne folk, lettere fortravlet rundt i byens shoppingcenter. ”Jul det cool” spilles på repeat og børnenes ønskesedler nærstuderes. Skulle jeg som borger på Frederiksberg og mor til tre, ønske mig noget på byens vegne, udover et cornafrit samfund, så er det reelle minimumsnormeringer.

Jeg ønsker mig, at alle byens børn, må opleve og mærke, at der er tid nok, arme nok, øjne nok – nok voksne. I stedet er virkeligheden en anden og det er på trods af, at byens borgmester Simon Aggesen netop har udtalt at vi på Frederiksberg er tættere på minimumsnormeringerne end nogensinde før.

Desværre glemmer Simon Aggesen at fortælle, at de minimumsnormeringer han omtaler, kun syner godt i et excelark, og vil være hverken synligt eller mærkbart ude på hver enkelt stue, hos vores børn og det pædagogiske personale.

Annonce


Det er på tide at vi på Frederiksberg får rigtige minimumsnormeringer og ikke igen og igen bliver forsøgt at blive spist af med papirsnormeringer


Ordet ’Minimumsnormeringer’ var i 2019, med i kapløbet om at blive årets ord. Forståeligt nok - med over 80.000 forældre, der gik på gaden landet over, for at demonstrere og kæmpe for bedre normeringsvilkår i danske daginstitutioner. Så stod det klart for enhver at børnepolitik nu var toppolitik.

Frederiksbergs egen nyindsatte borgmester havde også luret dette og meddelte i april 2019 at Frederiksberg Kommune, ville være den første kommune til at indføre minimumsnormeringer i Danmark.

Helt specifikt betyder minimumsnormeringer, at der er en fastsat norm for mange børn der maksimalt må være pr voksen. Denne norm, bør være urokkelig. Det burde ikke være til diskussion, at alle børn, i alle daginstitutioner som minimum bør have minimumsnormering på 1:3 – 1:6 i børnehøjde. Med børnehøjde, menes en normering som børn og voksne på stuerne faktisk kan se og mærke.

Borgmester, Simon Aggesen fortæller, at nyeste tal viser at der er en normering på 3,2 vuggestuebarn pr. voksen i Frederiksbergs vuggestue. Men det er ikke virkeligheden, det er ikke den virkelighed, vi som forældre der afleverer hver dag, vil opleve når vi har vores gang i vuggestuen – overhovedet ikke. Vi har som forældre krav på at vide hvilket vilkår vi aflevere vores børn til og vi har ret til, at vores borgmester ikke videreformidler ukorrekte oplysninger -Vi gør krav på gennemsigtige minimumsnormering, som afspejler den virkelig verden.

Det er skræmmende, at vi, det mest presset folkefærd, skal kæmpe for et ordentlig oplysningsgrundlag og bedre vilkår for vores børn. Det er urimeligt, at vi skal blive ved – at vi skal vinke farvel med ondt i maven og vide, det bare ikke er godt nok.

Det er på tide Frederiksberg kommune tager førertrøjen på, som Simon Aggesen lovede det tilbage i april 2019. Det er på tide at vi på Frederiksberg får rigtige minimumsnormeringer og ikke igen og igen bliver forsøgt at blive spist af med papirsnormeringer.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Dødsbilist anker ikke dom om uagtsomt drab på femårig

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Sygeplejerskestuderende filmede i smug: Dømt til behandling for sine krænkelser

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Anklager: Meget på spil i sag om dødsulykke med barn

Alarm112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Mest læste

Alarm112

20-årig dømt for stribevis af voldtægter og dødstrusler

Seneste nyt

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Annonce