Annonce
Kultur

Wildlife Photographer of the Year: Trolles abeskønne vinderbillede

Mogens Trolles vinderbillede i kategorien dyreportrætter 'Wildlife Photographer of the Year 2020'. Foto: Mogens Trolle
Frederiksberg-fotografen Mogens Trolle blev tidligere på efteråret den første dansker i 11 år til at vinde en kategori i den internationalt anerkendte og pristigefyldte fotokonkurrence 'Wildlife Photographer of the Year'.

Der er på mange måder langt fra Borneo til Pile Allé. Et billede af en næseabe i absolut verdensklasse gør dog for en stund afstanden lidt kortere. Det takket være den 52-årige naturfotograf, Mogens Trolle, som de seneste godt 40 år har haft hjemmeadresse i den samme ejendom på Pile Allé.

Mogens Trolle har på fortrinlig vis taget et billede af en ung næseabe-han, som befinder sig i et mildest talt afslappet øjeblik.

Det er ikke kun her på redaktionen, at vi er begejstrede for Trolles næseabe. 14. oktober blev billedet kåret som vinder af 'Wildlife Photographer of the Year' i kategorien dyreportrætter. Mogens Trolle er den første dansker i 11 år til at vinde en af de 13 kategorier i den højt profilerede fotokonkurrence. I år havde juryen 50.000 indsendte fotografier taget af naturfotografer fra 86 forskellige lande at vælge imellem.

Abers ansigter fascinerer

Billedet af næseaben tog Mogens Trolle i sommeren 2018:

- Jeg havde sat en uge af til at fotografere næseaber på Borneo. Billedet er taget i et reservat, hvor aberne lever vildt, men også er vant til mennesker og derfor mere afslappede end steder, hvor de er jaget vildt, fortæller Mogens Trolle og fortsætter:

- Hannen på billedet var dog usædvanligt afslappet, nærmest i en zen-tilstand. Han udstrålede en fantastisk ro og sad mere eller mindre og poserede foran mig i fem minutter.


Ligesom mennesker har aber omkring 20 små ansigtsudtryksmuskler, især omkring øjne, næse og mund, og udstråler derfor meget personlighed.

Mogens Trolle


Mogens Trolle har fotograferet dyr i mere end 25 år. De senere år har han specialiseret sig i at tage billeder af forskellige abearters ansigter:

- Primaters ansigtsudtryk minder utrolig meget om menneskers. Ligesom mennesker har aber omkring 20 små ansigtsudtryksmuskler, især omkring øjne, næse og mund, og udstråler derfor meget personlighed. Det fascinerer mig.

Annonce

Udstilles i København

Mogens Trolles vinderbillede er en del af den internationale udstilling 'Wildlife Photographer of the Year', som i år for første gang kan opleves i København på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, hvor Trolle i øvrigt selv er ansat som forskningsformidler og udvikler af udstillinger.

Udstillingen 'Wildlife Photographer of the Year' strækker sig fra 4. december 2020 til 9. maj 2021, viser 99 fantastiske fotografier af naturen og dyreverdenen i et helt nyt lys.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce