Annonce
Give Avis

Åbent vælgermøde i Grønbjerg: Borgerne er meget bekymrede for deres skole

Søren Broch fra Grønbjerg er nyslået byrådskandidat for Venstre, og han er sammen med en række andre venstrefolk i disse uger på vej rundt i lokalområdet med en række borgermøder, hvor folket kan komme til orde. Foto: Jim Hoff
På et borgermøde i Grønbjerg kom det frem, at Elkjærskolen pt. kun har 60 elever i almendelen, og at prognoserne siger, at der om tre år blot vil være 40 elever på skolen. De tal skaber i lokalområdet stor usikkerhed omkring skolens fremtid.

GRØNBJERG: Vi nærmer os med hastige skridt kommunalvalget, der skal afholdes tirsdag den 16. november. Byrådsmedlemmer og byrådskandidater vil de kommende uger blive mere og mere synlige i både medier og det lokale bybillede, og et godt eksempel herpå, er det tiltag, som Venstre på Give-egnen har søsat.

Her har man valgt at kombinere de traditionelle bestyrelsesmøder med efterfølgende borgermøder, hvor de lokale borgere bliver inviteret ind i et åbent forum. Her kan borgerne så ytre eventuelle bekymringer og udfordringer og komme med forslag, der kan forbedre tilværelsen for det lokalsamfund de bor i.

Det første af disse borgermøder blev afholdt i Grønbjerg, hvor 15 tilhørere, heriblandt repræsentanter fra Lokalrådet, var mødt op for dels at hilse velkommen på områdets nye byrådskandidat, den 59-årige Søren Broch, og for at præsentere venstregruppen for de problemer og udfordringer, man går og pusler med i et lokalsamfund som det i Grønbjerg/Langelund og omegn.

Annonce

- Borgerne kan på de her møder ytre sig helt frit, uden at debatten skal være præget af al mulig partipolitik. Det handler om det nære, og hvad der rører sig i lokalsamfundene. Hvad der er vigtigt for borgerne, og her havde vi et rigtig fint møde, hvor de lokale problematikker kom på banen, fortæller Søren Broch og Leif Søndergaard, der er formand for Give-egnens Vælgerforening.

Trafikale udfordringer og fokus på erhverv og byggeri

Der blev ytret ønske om en cykelsti ud af Grønbjerg mod Filskov i forbindelse med den trafikfarlige Diagonalvejen, som lægger asfalt til masser af tung og farlig trafik.

I samme boldgade, trafikudfordringer,  informerede Lindeballe/Åst/Ringive Lokalråd om dialogen med Vejle Kommune om den stærkt trafikerede Billundvej. Man kan i området ikke vente på den planlagte motorvej, så der skal afsøges, hvilke muligheder kommunen har i forhold til at lægge pres på staten for at forbedre trafiksituationen på vejen.

Lokalt er der også et ønske om sammenlægning af byggegrunde for at få mulighed for at få større grunde, da der ikke sælges grunde i området, da de generelt er for små. Forslaget er dog afvist af kommunen.

Samme kommune udviser øjensynligt heller ikke den store fleksibilitet, når det handler om erhverv i forhold til at starte nye erhverv op i eksempelvis eksisterende bygninger og på eksisterende grunde. Kommunens nedrivningspulje var også oppe at vende, idet reglen kun gælder indenfor bygrænsen, men problemet er, at man i området har huse udenfor denne zone, der er godt og vel klar til nedrivning, men som altså ikke kan medtages i puljen.

Annonce

Elkjærskolens elevtal i frit fald

Aftenens klart største tema var dog Elkjærskolen og en udtalt frygt for, hvad der skal ske med skolen i fremtiden. Skolen er presset af både drastisk faldende elevtal i almendelen samt hård konkurrence fra de tre omkringliggende friskolen i Filskov, Hedegård og Karlskov.

- Lige nu er elevtallet nede på 60 i almendelen, mens det ligger omkring 35 i specialklasseafdelingen. Der er frygt for, at hele skolen omlægges til specialskole, da tal viser, at der om tre år kun vil være cirka 40 børn i almendelen. Det skyldes blandt andet i følge de lokale, at man føler at oplandet bliver mindre, da der sløjfes mange dagplejere, hvilket betyder, at mange børn skal starte op i Give, forklarer Søren Broch.

Der er også problemer med busruter. Her er der tale om regulær konkurrenceforvridning i forhold til friskolerne, der alle tilbyder at afhente eleverne hjemme på gårdspladsen, mens mange af de elever, der går i den kommunale skole selv skal cykle grundet kommunale regler og restriktioner om bustransport alt efter barnets alder og afstand til skolen.

- Her var det åbenlyst, at flere borgere mente, at disse forhold omkring busserne koster elever til skolen i Grønbjerg, ligesom manglen på cykelstier også er et tema. Det er klart at folk frygter for at skolen lukker med de tal og de forhold, og det ville være et slemt slag for lokalsamfundet at stå uden skole. Så bliver det for alvor svært at tiltrække nye folk til lokalsamfundet, pointerer Søren Broch.

Om Søren Broch

Søren Broch stiller op for Venstre

Han er 59 år og bor i Grønbjerg, hvor han er født og opvokset

Han har politik i blodet, idet han mor Karen Broch har siddet i byrådet i Give Kommune

Han er tidligere landmand, og i dag har han et mindre landbrug og arbejder som pedel på skolen i Bredsten

Det var Leif Søndergaard der opfordrede Søren Broch til at stille op til kommunalvalget

Motivationen for at stille op handler om at være de små landsbysamfunds stemme og at skaffe velstand også til kommunens små byer

Man kan finde mere info på Venstre i Give på Facebook

Annonce

Borgermøder på vej i Thyregod, Kollemorten og Give

Der vil ud fra samme koncept også blive afholdt borgermøder i Kollemorten, Thyregod og Give, hvor det er hensigten, at Venstre stiller med deres byrådsmedlemmer samt de nye kandidater Søren Broch og Jørgen Mikkelsen.

Netop sidstnævnte er 'vært' for det næste borgermøde, der skal afholdes i Vonge/Kollemorten den 7. oktober, mens møderne i Give og Thyregod endnu ikke er fastlagt.

Når de fire møder er afholdt, vil gruppens kandidater hver udarbejde en folder, hvor de præsenterer sig selv og redegør for deres mærkesager.

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce