Annonce
Give Avis

Ældre Sagen i Give klar med to fine tilbud

Mandag eftermiddag den 17. februar er det sognepræst Flemming Rishøj fra Gjesing, der drister sig ud i stormfuldt farvand mellem Fyn og Sjælland, når han causerer over emnet "De farlige kvinders ø, Sprogø". Arkivfoto
Annonce

GIVE: Farlige kvinder og stegt flæsk med persillesovs! Det lyder som en spændende cocktail, og det er netop hvad Ældre Sagen i Give byder på i februar måned, hvor foreningen er klar med hele to glimrende tilbud.

Mandag eftermiddag den 17. februar åbnes dørene i Sognehuset i Give for et virkelig interessant foredrag. Her er det sognepræst Flemming Rishøj fra Gjesing, der drister sig ud i stormfuldt farvand mellem Fyn og Sjælland, når han causerer over emnet "De farlige kvinders ø, Sprogø".

Øen, der ligger midt i Storebælt, var i perionden 1923 til 1961 et 'naturligt fængsel' for kvinder under åndsvageforsorgen. Disse unge og ældre kvinder blev af samtiden anset for at være seksuelt og moralsk fordærvede og dermed til fare for samfundet.

Og havde man først én gang fået prædikatet "Sprogø-pige"ø, var det noget, der hang ved for livstid. Flemming Rishøj levere i sit foredrag en tankevækkende historie om mennesker, der set med samfundets øjne, forblev “tabere.”

Og det store spørgsmål er så: Har samfundet ændret menneskesyn siden “dengang”,- eller er det status quo?

Knap så dystert og tankevækkende bliver det næppe torsdag den 27. februar om aftenen, hvor Ældre Sagen inviterer på stegt flæsk med persillesovs. Her skal der hygges igennem, og ud over at muntre sig med den danske nationalret, får gæsterne også mulighed for over en kop kaffe og en småkage at synge et par sange.

Ønsker man at deltage, skal man tilmelde sig senest den 21. februar til Ester Mikkelsen. (se annonce andetsteds)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce