Annonce
Give Avis

Ældre Sagen på Give-egnen hjælper ældre borgere vedrørende Covid-19 vaccine.

Ældre Sagen på Give-egnen hjælper gerne de ældre medborgere med at finde ud af praktikken og logistikken omkring coronavaccinen. Foto: Mette Mørk
Danmark er i fuld gang med at vaccinere mod covid-19, og her på egnen går Ældre Sagen ind hjælper de ældre medborgere i forhold til forståelse af vaccinationstilbuddene.
Annonce

GIVE-EGNEN: Helt grundlæggende beskytter covid-19 vaccinen med at blive smittet og syg af corona. Det er gratis at blive vaccineret mod coronavirus, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet, men Ældre Sagen anbefaler, at alle bør tage imod tilbuddet for sin egen og omgivelsernes skyld.

Mange ældre har udfordringer med at finde ud af at tilmelde sig til vaccinationen. Derfor op-fordrer Ældre Sagen i Give pårørende og frivillige til at hjælpe med at booke tid.

Ældre Sagen i Give tilbyder gerne deres hjælp, hvis du behov for det. Man er velkommen til at kontakte foreningens formand for Ældre Sagen i Give, Ester Mikkelsen. Det kan man gøre på telefon 21 79 66 75 eller på mail fm.give.611@aeldresagen.dk. Og denne service er helt gratis.

Annonce

Prioritering af vaccinerne

I første omgang får vi ikke nok vacciner til alle. Derfor bliver vaccinerne i starten prioriteret til de grupper, der har størst risiko for et alvorligt forløb med corona, eksempelvis beboere på plejehjem, ældre med behov for både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem og ældre med risikofaktorer.

Personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen, som har tæt kontakt til de mest sårbare og vare-tager kritiske funktioner, vil også blive prioriteret først.

Plejehjemsbeboerne har fået deres første stik. Nu er turen i vaccineprogrammet kommet til gruppen af ældre over 65 år, der får både personlig og praktisk hjemmehjælp. Man kan booke vaccination via Nem Id, og hvis man ikke har Nem Id, kan man ringe til regionen: Region Syddanmark: Tlf. 99 44 07 17, alle dage inkl. weekend og helligdage kl. 9-15.

Annonce

Oversigt over vaccinationsrækkefølgen

Her kan du se hvilke grupper og i hvilken rækkefølge Sundhedsstyrelsen tilbyder vaccinerne:

Personer som bor i plejebolig: Vaccineres fra december 2020 og ind i februar. Personer med alder ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp: Vaccineres fra januar og ind i februar.

Personer med alder ≥ 85 år: Vaccineres fra januar og ind i marts.

Personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion: Vaccineres fra december 2020 og ind i april.

Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb med COVID-19 samt udvalgte pårørende: Vaccineres fra januar og ind i april.

Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb eller på-rørende som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson: Vaccineres fra januar og ind i februar

Personer med alder 80-84 år: Vaccineres fra februar og ind i maj. Personer med alder 75-79 år: Vaccineres fra marts og ind i maj. Personer med alder 65-74 år: Vaccineres fra marts og ind i maj.

Personer med alder under 65 år som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb med Covid-19: Vaccineres fra april og ind i maj.

Personale der varetager øvrige samfundskritiske funktioner: Vaccineres i april og ind i maj.

Øvrige befolkning, for eksempel segmenteret efter alder: Vaccineres fra midten af april og ind i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Diagonalkroen har rystet event-posen

Give Avis

Sport & Fitness har fået ny medejer

Annonce