Annonce
Give Avis

120 unge fra Filskov og omegn fejrede nytår sammen

Festudvalget bestod af: Marcus Christiansen, Katrine Horsted Iversen, Julie Poulsen, Emma Smedegaard Winther, Anne Adelsbøll, Mikkel Christensen og Oscar Neergaard. Privatfoto

Syv unge fra Filskov stod på eget initiativ bag stort vellykket nytårsarrangement i den gamle Sognegård, der helt som i de gode gamle dage kom til at genlyde af musik og munter feststemning

Annonce

FILSKOV: Filskov er kendt som byen, hvor man bestemt ikke er bange for at tage lokale initiativer med henblik på lokalbefolkningens trivsel og byens generelle udvikling. Den slags smitter som bekendt og bliver hurtigt en del af byens ånd, og nu er ungdommen såmænd også begyndt at vise tegn på virkelyst og evner til at søsætte egne initiativer.

Syv unge i aldersgruppen 14 til 18 år stod bag en stor nytårsfest i Sognegården den 31. december, hvor der var berammet et deltagerantal på 120 - og der blev fuldt booket op.

Det fortæller Mikkel Christensen, der er én af de syv tovholdere bag nytårsbraget, og han er både overrasket over begejstret over det flotte fremmøde.

-Vi havde måske regnet med og håbet på, at der ville komme en 60-70 stykker, men at vi skulle nå op på 120 gæster, havde vi langt fra regnet med. Men fedt at så mange bakkede op om ideen, og rigtig dejligt, at det gik rigtig godt, siger Mikkel Christensen.

Klokken 24.00 blev der naturligvis fejret på bedste vis, at der gik hul på det nye år. Privafoto
Annonce

God forældreopbakning

Eventen var berammet til netop 120 gæster, og ideen til at skabe de festlige fælles rammer for de unge og deres venner fra omegnen i Sognegården i Filskov opstod, da nogle af de unge kom til at snakke om, at de egentlig bare skulle sidde hjemme nytårsaften.

-Vi snakkede om, at vi da burde kunne finde på noget sjovere, og så var det, at vi kom i tanker om at leje sognegården og invitere vores venner med til nytårsfest. Altså venner og bekendte som vi kender godt. Der var også 3 forældre, der sagde ja til, at være med hele aftenen, og hen over aftenen kom der da også flere forældre til for at se, hvordan det gik, og om vi hyggede os, fortæller Mikkel.

Festen startede klokken 22.00 og sluttede klokken 5.30, så der blev i den grad festet godt og grundigt igennem. Der var naturligvis deltagere til det godt tænkte arrangement fra Filskov, men der kom også unge fra Sdr. Omme, Grindsted, og Billund, idet de unge fra Filskov har netværk via sport og skole i de benævnte byer.

Så skal de ryddes op dagen derpå. Privatfoto
Annonce

Ny fest i 2019 ikke utænkelig

Det kostede 55 kroner at deltage, så de unge arrangører kunne få dækket udgifterne til leje af sognegården, pynt og en velkomstdrink. Mange af gæsterne kendte hinanden i forvejen, men der var ifølge Mikkel også nye bekendtskaber, der kunne gøres denne aften.

Jeg vil tro,, at der var en 20-30 stykker med, som jeg ikke havde mødt for, og det var hyggeligt at lære nogle nye folk at kende. Nu blev der jo ikke bare inviteret løs på kryds og tværs. De 20-30 stykker jeg ikke kendte, var der andre her fra byen der kendte, så på den måde fungerede det rigtig godt, siger Mikkel.

Han er sikker på, at man sagtens kan finde på at lave et lignende tiltag til nytårsaften 2019. Også selv om oprydningstjansen for de syv friske og initiativrige arrangører dagen efter festen måske ikke var helt så festlig som selve festen.

-Men det gik nu helt fint med oprydningen. Der var nogle forældre med til at hjælpe, så det blev egentlig klaret ret hurtigt. Det var i hvert fald ikke så slemt, som jeg havde frygtet, siger Mikkel, som altså stod bag årets måske nok største nytårsfest her på egnen sammen med Marcus Christiansen, Katrine Horsted Iversen, Julie Poulsen, Emma Smedegaard Winther, Anne Adelsbøll, og Oscar Neergaard.

Der blev hygget igennem til den store nytårsfest i Filskov. Privatfoto
Så skal de ryddes op dagen derpå. Privatfoto
Så skal de ryddes op dagen derpå. Privatfoto
Så slog klokken 2019 - og det blev fejret. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce