Annonce
Give Avis

15-årige Ida i SOSU-praktik: Det er sjovt at gå på arbejde

15-årige Ida Damsbo har i uge 18 været i praktik på plejecenter Kastaniehaven i Give til stor glæde og fornøjelse for centrets leder, Carina Skærlund, der er glad for, at centrets samarbejde med relationsnetværket bærer frugt. Foto: Jim Hoff
Ida Damsbo fra Jelling var i uge 18 i praktik som social- og sundhedsassistent på plejecenter Kastaniehaven i Give som en del af initiativet ”virksomheder adopterer skoleklasser – sammen uddanner vi fremtidens medarbejdere”.

GIVE: Man kan tydeligt mærke både begejstringen og ildhuen, når 15-årige Ida Damsbo fra Jelling udtaler sig om sit praktikophold som social- og sundhedsassistent på plejecenter Kastaniehaven i Give.

Praktikopholdet er kommet i stand som en del af det projekt, der blev søsat i 2016, hvor Kastaniehaven blev en del af initiativet ”virksomheder adopterer skoleklasser – sammen uddanner vi fremtidens medarbejdere” .

Dengang 'adopterede' centret en skoleklasse fra Bredagerskolen i Jelling, da Ida og hendes venner gik i 3. klasse.

Annonce

Som udgangspunkt skal klasserne i adoptionsordningen besøge sin adoptionsvirksomhed to gange  pr. skoleår til såkaldte læringsbesøg. Et læringsbesøg, som tager udgangspunkt og afsæt i et fag/tema, som klassen skal arbejde med i skolen.

Glædeligt at relationsnetværket virker

På to årlige evaluerings- og planlægningsmøder designer skole, virksomhed og Karsten B. Vester fra relationsnetværket et læringsbesøg, hvor eleverne forbereder sig i klassen, selve læringsbesøget og en efterbehandling hjemme i klassen.

- Desværre har coronaen været en bremseklods i forhold til, at klassen har kunnet besøge Kastaniehaven efter planen, men heldigvis er det lykkedes for Ida at komme i praktik her hos os i en uge, og det er vi rigtig glade for, konstaterer plejecentrets leder Carina Skærlund.

Hun lægger ikke skjul på, at det for hende og plejecentret er utrolig fedt, at initiativerne omkring relationsnetværket virker, og at der er unge som Ida, der viser interesse for faget.

- Konceptet med relationsnetværket og adoptionsklasserne er vores gyldne mulighed for at vise os frem. Og det er vigtigt i en tid, hvor der er rift om de gode medarbejdere. Her er Ida en god ambassadør, som kan tage hjem og fortælle sine venner i klassen nogle pæne ting om os.

Annonce

Har arvet de 'varme hænder'

Det er første gang, at Ida, der går i 8. klasse, er ude i praktik, og hun har i løbet af de første dage på plejecentret fået en rigtig god mavefornemmelse omkring sit ønske om på sigt at komme til at arbejde som sosu-assistent.

- Jeg synes, det er gået rigtig godt, og jeg har fået en god fornemmelse af, hvad jobbet indebærer, fordi man ser mere og man prøver mere, end når man er på klassebesøg. Jeg synes bestemt, at jeg er blevet klogere på det her job - og fremfor alt oplever jeg, at det er sjovt at gå på arbejde, konstaterer Ida med et stort smil.

Hun har gennem længere tid vidst, at hun vil arbejde med mennesker, og det er måske næppe den helt store overraskelse, at hun har fået "varme hænder". Hendes mormor er nemlig pædagog, hendes mor arbejder som sygeplejerske og er tilknyttet hjemmeplejen, mens hendes morbror er ambulancekører.

Annonce

Har brug for gode ambassadører

Netop Idas positive take på det at arbejde som sosu-assistent er det, man har brug for indenfor plejebranchen. Det er en god måde at rekruttere nye  medarbejdere på, og det er også en god måde at spotte de dygtige talenter på.

- Det handler jo om at få fat i de unge hurtigt, og om at få dem gjort interesserede i vores fag, så fødekæden til dygtige medarbejdere er klar hele tiden, siger Carina Skærlund.

Hun glæder sig i øvrigt ekstra meget til at samfundet generelt åbner mere op, så hun også kan opleve plejecentret folde sig ud i fuldt flor med aktiviteter, musik og events.

- Kort efter at jeg blev ansat i marts 2020, lukkede landet ned pga. corona, så jeg har som leder hverken oplevet de mange besøg fra skoler/institutioner i forbindelse med Lad det gro-projektet eller oplevet de mange fine events og aktiviteter, som man er så berømt for her på stedet. Det ser jeg meget frem til.

Hun kan forøvrigt melde ud, at plejecentrets ansøgning om fire storskærme til husene er gået igennem. Det betyder, at beboerne kan blive i deres egne bobler i husene og nyde eksempelvis musik- og kulturudsendelser fra Det Kongelige Teater.

Og Ida? Jamen, hun kan sagtens se sig selv blive en del af fremtiden på plejecentret med den alsidige hverdag og de mange udadvendte tiltag - både online og i virkeligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce