Annonce
Give Avis

25 år som selvstændig ejendomsmægler: Ville gøre det hele om igen

1. oktober kan Susanne Sandholm fejre 25 år som selvstændig indehaver af danboligbutikken i Give. Hun kan med stor glæde se tilbage på et kvart århundrede, hvor hun har fået opfyldt drømmen om at udvikle sin forretning helt i sin egen ånd og til at være vigtig spiller på ejendomsmarkedet i området.
Annonce

GIVE: Med en bankuddannelse og en stilling som souschef i Nykredit i Vejle som ballast tilsat en stor lyst til at prøve sig selv af som selvstændig forretningskvinde som drivmiddel, sprang Susanne Sandholm i oktober 1995 ud på det dybe vand.

Sammen med sin daværende forretningspartner Egon Tavsen åbnede hun en ejendomsbutik under danbolig-kæden i Østergade 7 på beskedne 37 kvadratmeter med plads til to borde og to analoge telefoner – og uden internet.

I dag holder hun til i de bygninger, der tidligere husede Danske Bank i Torvegade 5-7 og råder over to etager med i alt seks ansatte og flotte kontor- og mødefaciliteter. Der er med andre ord sket rigtig meget på de 25 år.

- Da vi åbnede i 1995, var der mange, der sagde, at vi ikke var rigtig kloge. Boligmarkedet var på det tidspunkt i krise. Tænk sig, at man turde sige sit gode job op for at blive selvstændig på et bundfrosset boligmarked. Og der var jo to ejendomsmæglere i byen i forvejen på det tidspunkt, Knud Thisgaard/EDC og Egon Raun og P.M. Filtenborg/Estate. Men det gik jo da meget godt alligevel, siger Susanne Sandholm med et stort smil.

I 1999 flyttede hun butikken over på Vimmelskaftet 5, hvor det blev til 14 år, inden hun i 2013 flyttede ind i det nuværende domicil i Torvegade 5.

Annonce

Satte Give på landkortet i Hammerslag

I 2001 blev Susanne Sandholm landskendt, da hun deltog i programmet Hammerslag med Frode Munksgaard som vært. En sjov og fantastisk oplevelse, som var med til at sætte danbolig Give og Susanne Sandholm på landkortet.

Nu vi er ved Hammerslagskonceptet, så kan Susanne fortælle, at det billigste hus hun har solgt på Give-egnen, kostede 120.000 kroner, mens det dyreste, en landejendom med tilhørende jord, løb op i 8 millioner. Hurtigste salg, altså korteste liggetid, var en formiddag - og det var ikke et skuffesalg.


Jeg har ikke fortrudt det en eneste dag. Det har for mig været opfyldelsen af en drøm at blive selvstændig, selv at bestemme over min forretning og sætte mit helt eget præg på tingene. Jeg er da også stolt over, hvad jeg har opnået på de 25 år i en til tider svær branche

Susanne Sandholm,indehaver danbolig Give


25 år i en branche, der er dybt afhængig af rigtig mange udefra kommende parametre som politiske beslutninger, terrorangreb, økonomiske kriser osv., vil naturligvis byde på både op- og nedture.

- Der har ligesom været tre større kriser i 1995, 2001 og finanskrisen 2008-2012, hvor boligmarkedet har været hårdt ramt. 2012 var således vores klart dårligste år, men ser man generelt på de 25 år, så har det faktisk været ganske stabilt. Og nu er markedet, selv om vi mangler huse til salg, jo overraskende godt, når man tænker på, at vi befinder os midt i coronakrisen, siger Susanne Sandholm.

Annonce

Ny forretningspartner skal lette overgangen til pensionen

Boligmarkedet har forandret sig drastisk, da først internettet blev en platform, der skulle tages alvorligt. I starten da Susanne Sandholm og Egon Tavsen startede op, havde de ikke internet. Deres salgsopstillinger lavede de selv efter klippe/klistre-metoden, de tog selv fotos og sendte salgsopstillinger ud med brev.

- I dag er det meget nemmere at nå ud til forbrugerne og kunderne via nettet. Det betyder så også, at vores kunder er mere kritiske og mere bevidste om markedet. Mange af dem ved, hvad de vil, de har set en masse på nettet eller i ugeavisen, inden de kommer, så vi skal selvfølgelig være rigtig godt klædt på og kende markedet endnu bedre. Men det er vi bestemt også helt med på, fastslår 25-års jubilaren.

Hun glæder sig ud over det pt. dynamiske boligmarked også over, at hun tilbage i 1995 tog springet og blev selvstændig.

- Jeg har ikke fortrudt det en eneste dag. Det har for mig været opfyldelsen af en drøm at blive selvstændig, selv at bestemme over min forretning og sætte mit helt eget præg på tingene. Jeg er da også stolt over, hvad jeg har opnået på de 25 år i en til tider svær branche, konstaterer Susanne Sandholm med et stille smil.

I 2015 besøgte Prins Henrik Give, og det var naturligvis en festdag for byen. I sin egenskab af formand for Give Handel og Erhverv var det Susanne Sandholm, der hilste prinsen velkommen til Give. Et af højdepunkterne i Susanne Sandholms 6-årige virke i bestyrelsen i GHE: Foto: Jim Hoff

I oktober 2018 blev butikken beriget med Lars Secher, der trådte ind som leder og medindehaver med henblik på, at han skal overtage butikken, når Susanne Sandholm engang går på pension.

- Det har været godt at få Lars ind i butikken. Han kommer med nye ideer og god sparring, og jeg er helt tryg ved en gang at overlade mit livsværk og hjerteblod til ham. Jeg har ikke sat en fast skæringsdato for hvornår, jeg stopper. Lige nu er drømmen bare at kunne få mig en fridag hver 14. dag, men jeg må indrømme, at det kniber det lidt med at finde plads til i kalenderen, som det er lige nu, siger Susanne Sandholm.

Annonce

Stopper i handelsstandsforeningen i 2021

Hun er dog klar til at melde en 'pensionsdato' ud for sit virke i Give Handel og Erhverv. For når vi når til februar 2021, træder Susanne Sandholm ud af bestyrelsen efter seks års virke - alle årene som formand.

- Jeg er på valg og modtager ikke genvalg. Efter seks år føler jeg, at der skal nye friske kræfter til. Det har været sjovt og hårdt, jeg har brugt oceaner af timer på bestyrelsesarbejdet, så nu mener jeg, at jeg har udtjent min værnepligt og er klar til at lade andre komme til, konstaterer Susanne Sandholm.

Hun ser tilbage på seks år, hvor det er lykkedes at samle både handel og erhverv, og at få samlet byens mange butikker.

- Det er vigtigt, at vi står sammen herude, hvis vi skal overleve. At vi trækker på samme hammel. Det handler ikke om diktatur, for alle skal høres, og vi modtager gerne input fra alle vores medlemmer. Men igen, sammenholdet er bare så vigtigt. Vi har nogle rigtig gode butikker med indehavere, der selv står i butikkerne. Det handler om hjerteblod, og netop derfor har vi en rigtig god handelsby, konstaterer Susanne Sandholm.

Jubilæumsreceptionen, der skulle have været afholdt 2. oktober, må desværre udskydes grundet den allestedsnærværende coronavirus, men når samfundet er klar til det, vil Susanne selvfølgelig indkalde til en reception.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra vores egen verden

Give Avis

Mindeord over Ole Westergaard

Annonce