Annonce
Give Avis

25 millioner til det nye idrætscenter i Give

Det kunne godt se ud til, at byrådsmedlem Gerda Jørgensen (V) fra Give skal ud med spaden igen i 2021, for Vejle Kommune har afsat 25 millioner kroner i budgettet til etablering asf en ny idrætshal i Give. Foto: Jim Hoff
Byrådet afsatte ved budgetforhandlingerne torsdag 25 millioner kroner til etape to med etableringen af det nye idrætscenter i Give. Det er otte millioner mindre, end hvad man havde søgt om. Det lokalvalgte byrådsmedlem Gerda Jørgensen ser det dog som en rimelig økonomisk platform til at komme videre på.
Annonce

Give: 25 millioner kroner! Det er det beløb, som et enigt byråd torsdag aften satte af i budgettet til etape 2 af etableringen af det nye fælles idrætscenter i Give.

Give Udviklingsråd og GISK havde i fællesskab ansøgt om 33 millioner kroner til blandt etablering af en ny multihal, men der var ifølge kilder fra forhandlingsbordet mange, der gerne ville begunstiges ved forhandlingerne, og på den konto endte det altså med et i forhold til det ønskede et lidt neddroslet beløb til idrætsprojektet i Give.

Ifølge det lokalvalgte byrådsmedlem, Gerda Jørgensen (V), er der dog ingen grund til at være skuffet på Gives vegne.

- Jeg synes, at vi med 25 millioner kroner får en fornuftig rimelig økonomisk platform at arbejde videre ud fra med etape to. Jeg vil mene, at man kan få rigtig meget for 25 millioner kroner, så det ser bestemt langt fra sort ud det her, konstaterer Gerda Jørgensen og fortsætter:

- Lad os nu få sat os ned og få regnet tingene ekstra godt og grundigt igennem og kigget på tallen fra nogle nye vinkler. Jeg er sikker på, at vi godt kan finde nogle penge den vej rundt, og så kan det jo også være, at Give selv skal ud og finde lidt flere penge end de oprindelige 5,5 millioner kroner, de havde kalkuleret at skulle skaffe, lyder vurderingen fra Gerda Jørgensen.

Annonce

Grobund for at komme videre med etape 2

I forligspapiret hedder det, at 'forligspartierne er opmærksom på projektønsker om nye idrætshaller flere steder i kommunen. Et enigt byråd har derfor afsat 25 millioner kroner til understøttelse af nyt idrætsanlæg i Give i 2021, fordi fritidslivet er vigtigt for det gode liv'.

Gerda Jørgensen pointerer, at der nu er skabt en god mulighed for, at man kan komme videre i projektet, efter at man mandag havde første spadestik på den nye kunstgræsbane, der udgør en stor del af etape et i byggeriet af det nye idrætscenter.

- Nu er der skabt grobund for, at vi kan komme i gang med etape to, og det er rigtig vigtigt, så vi holder momentum i det her fine projekt, understreger Gerda Jørgensen.

Etape to opererer i store træk med etablering af idrætsfaciliteter som en ny hal, fitnesscenter, ankomst, café samt multihal med springgrav.

Annonce

Også penge til Givskud Zoo og alment boligbyggeri i Give

I forhold til Give-egnen er der i budgettet også afsat 3,5 millioner kroner i anlægstilskud til Givskud Zoo, og så er der også afsat penge til almene boliger i Give midtby i 2023.

Centerleder Matin Schmidt (th.) og GISK-bestyrelsen, her personificeret ved afgående formand Michael Egsgaard, må i det politiske arbejdstøj igen for at få budgettet for det nye idrætscenter helt i mål. Foto: Jim Hoff

- Der afsættes 10 mio. kr. i 2023 til grundkapitalindskud til almene boliger, herunder med mulighed for at se på udviklingen i Give midtby, lyder det i forligspapirerne.

- Her rammer man et meget vigtigt område i Give. Almene boliger i bymidten har været en mangelvare i flere i år, så at man nu også kigger på det, er en rigtig god nyhed, siger Gerda Jørgensen.

Annonce

Håber ikke det stopper her

Jørgen Lundsgaard fra Give Udviklingsråd noterer sig, at man ikke har fået det beløb, man ønskede sig, men at det dog er positivt, man får de 25 millioner kroner.

- Nu skal vi lige have kigget forligspapirerne ordentligt igennem, og så skal vi i dialog med forvaltningen om, hvordan, vi kommer ordentligt videre. Her må vi sætte vores lid til, at vi i budgettet 2022 kan køre løbet videre. Jeg håber i hvert fald ikke, at det stopper ved de 25 millioner. Tænk på, at vi også selv har skaffet 5,5 millioner kroner, så lad os nu se, hvad de næste dages snakke og gennemgang af tallene fra budgettet bringer, siger Jørgen Lundsgaard.

Annonce

Positivt signal, men vi må i arbejdstøjet

Martin Schmidt, centerleder og ansat af GISK, kalder det 'fantastisk, at man er bleve tilgodeset i Give med penge, og at kommunen har sendt et positivt signal med de 25 millioner'. Men der er også et aber dabei.

- Der mangler jo pt. 8 millioner kroner i forhold til det vi ønskede. Og de penge mangler meget i ligningen. Husk på, at der ikke kun er tale om et nybyggeri af en hal. Der skal også bruges mange penge på renovering af en nedslidt Søndermarkshal, der skal bygges omklædningsrum til kunstgræsbanen, så vi er langt fra i mål med 25 millioner kroner plus vores 5.5 egne millioner plus de 8 millioner, der er bevilget til etape 1, konstaterer Martin Schmidt.

- Men det er da en fin start, og nu må vi i arbejdstøjet og se på, hvordan vi kan få alle enderne til at hænge sammen. Nu får vi jo af praktiske og tidsmæssige årsager heller ikke brugt alle pengene i 2021, der er det bortfaldne anlægsloft osv. Meget er i spil, og vi står klar til at løfte opgaven. Alternativet var jo, at vi slet ingen penge fik, og så er det her scenarie da bestemt til at arbejde videre med, konstaterer centerlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Træningsdag i rideklubben

Give Avis

Loppemarkedet i Give er aflyst

Annonce