Annonce
Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Hanne Nielsen, indehaver af Dragonen på Torvet i Give, mistede 9. juni i år sin datter Michelle til cystisk fibrose Hanne samler nu ind til Cystisk Fibrose Foreningen til Black Friday og i december måned. Foto Jim Hoff
De fleste i Give kender Hanne Nielsen fra Dragonen i Give som en altid smilende, frisk og glad kvinde, som ikke går i vejen for at løfte en opgave på trods af udfordringer. Men så slog livet en voldsom kolbøtte den 9. juli i år, da hun mistede sin datter Michelle.

GIVE: Rigtig mange kender Hanne Nielsen, indehaver af Dragonen i Give, som en glad, åben og frisk pige, der gerne stiller op i velgørenhedens tjeneste.

Derfor er det kun en naturlig ting for Hanne, at der samles ind til forskellige ting i løbet af året på Dragonen, og hun sponsorerer også forskellige foreninger her i Give, ligesom hun også med Dragonen som vært har fået genindført den gratis morgenkaffe inden Give Open Air

December er ingen undtagelse, hvor Hanne Nielsen tovholder en indsamling til Foreningen til bekæmpelse af cystisk fibrose

Annonce

Baggrunden for den godhjertede gerning er dog alt andet end munter. Hanne er alenemor til to voksne piger, Maiken og Michelle.

- Michelle er født med den grimme sygdom cystisk fibrose, men på trods af de tunge odds mod sig, elskede Michelle livet så højt. Hun var en glad og positiv pige,  og ingen skulle fortælle hende, at hun ikke kunne, fortæller Hanne Nielsen.

Om cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en arvelig sygdom, som påvirker mange af kroppens organer. 

I Danmark er der omkring 200 børn og 300 voksne med cystisk fibrose. Der fødes i gennemsnit et til to børn med cystisk fibrose om måneden. 

Ca. 150.000 danskere er raske bærere af cystisk fibrose-genet, men det er de færreste, som ved det, før de selv får et barn med sygdommen. 

Sygdommens kendetegn er sejt slim i lunger og mave-tarmsystem, hoste og gentagne lungeinfektioner, dårlig fordøjelse med abnorm afføring og højt saltindhold i sveden. 

På grund af det seje slim er lungerne modtagelige for bakterier, som over tid ødelægger lungefunktionen.

Kroppen afstødte de transplanterede lunger

Hanne og Michelle havde aftalt, at Michelle skulle være en daglig del af det ishus ved Dragonen midt på Torvet, som skulle have åbnet i løbet af sommeren.

Men sådan kom det ikke til at gå.

Den 7. juni i år blev Michelle endnu engang indlagt på Skejby sygehus til behandling af endnu en lungebetændelse.

- Men denne gang var det ikke bare lungebetændelse. Denne gang var det Michelles transplanterede lunger, der var blevet afstødt af kroppen efter syv år, fortæller Hanne Nielsen.

I knap fem uger kæmpede Michelle og læger for at få lunger og krop på ret køl igen med Hanne og søster Maiken ved Michelles side, men torsdag den 8. juli om aftenen blæste respiratoren hul i Michelles lunger, og det gjorde kampen endnu sværere.

Annonce

Valgte selv at stoppe behandlingen

Hanne fortæller, at døden gennem årene havde været samtaleemne flere gange mellem Hanne, Michelle og Maiken, og at alt var planlagt af Michelle, hvis det værst tænkelige skulle ske.

- Aftalen mellem de to søstre lød, at hvis det ikke længere var værdigt for Michelle, skulle behandlingen stoppes, men den beslutning tog Michelle selv fredag den 9. juli sidst på eftermiddagen.

Lægen bad Michelle modtage en dosis smertestillende og så tænke over sin beslutning endnu engang. Hanne bad om en samtale med lægen, som forklarede hende, at grunden til dette forslag om en dosis smertestillende var for at trække tiden, så Hanne kunne nå at samle den familie, Michelle ønskede omkring sig.

Michelle tog sit sidste åndedrag fredag den 9. juli klokken 21:35, knap en måned før sin 27 års fødselsdag med sin elskede familie omkring sig.

- Det er ikke første gang, at vi samler ind til Cystisk Fibrose Foreningen, men denne gang er det godt nok meget specielt på bagkant af, at vi har mistet Michelle. Men selvfølgelig vil vi kæmpe for denne her sag, for cystisk fibrose er på mange måder en overset sygdom, som vi vil være med til at udbrede kendskabet til blandt via denne artikel og indsamlingen, siger Hanne Nielsen.

Annonce

Indsamling til Black Friday og i december

Rent praktisk betyder det, at Dragonen vil være til stede på Torvet til Black Friday ved det hvide rækværk med både kolde og varme drikke. Borde og stole vil være sat op sammen med varmelamper og varmeblæser under de hvide coca-cola parasoller.

Hanne Nielsen sammen med sine to piger Maiken og Michelle. Privatfoto

- Hvis man vil støtte os i kampen mod cystisk fibrose, så vil vi opfordre folk til at kigge forbi på Torvet til Black Friday eller kig gerne ind på Dragonen i løbet af December. 50-øren er lige så velkommen som 1000-kronersedlen, siger Hanne Nielsen.

Ved at støtte hjælper man Cystisk Fibrose Foreningen, som arbejder for bedre og længere liv for alle med cystisk fibrose.

Foreningen støtter hvert år dansk forskning i cystisk fibrose og arbejder for bedst mulig behandling for både børn og voksne med cystisk fibrose. Foreningen tilbyder støtte og rådgivning til personer med cystisk fibrose og deres pårørende.

Og dette kan kun lade sig gøre takket være støtte fra fonde, virksomheder og privatpersoner.

Annonce
Annonce
Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Annonce
Annonce
Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Give Avis

Kulturhuset i Thyregod bager på nye aktiviteter

Give Avis

Så fortjent: Tobias Thorning er nomineret til Årets Sportsnavn

Give Avis

Karina så rigtigt, da hun åbnede sit kreative værksted

Give Avis

Røde Kors & Venner igen klar med julehjælp

Give Avis

AGF fik stryg: Helstøbt præstation af lokale håndboldhelte fik Ikærhulen til at gynge da nettet blafrede 64 gange

Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

Give Avis

Against all odds: Guld til sej Give-fighter

Give Avis

Cykelstierne er blevet valgkampens fedeste valgflæsk

Give Avis

Prisvinder i Give: Profil Optik er kåret som landets bedste butikskæde

Give Avis

Chok i Give: Jyllandsserieholdet rykker ned efter helt vanvittig playoff-dyst mod kloge og effektive aarhusianere

Give Avis

Good news: Områdets hyggeligste julemarked er på banen igen

Annonce