Annonce
Give Avis

32.000 saltdejsfigurer blev til 10.000 kroner til friplejehjemmet

Peter Junge overrækker her de 10.000 kroner til beboerne på friplejehjemmet, mens Britt Lysbjerg Harboe bakker op som wingman på højrefløj. Privatfoto
Den store landsdækkende saltdejsfigurkonkurrence hos Min Købmand blev på suveræn vis vundet af Peter Junge, Min Købmand i Filskov, og det betyder, at gevinsten på 10.000 kroner nu kommer til at gøre godt på friplejehjemmet i Filskov
Annonce

FILSKOV: I alt 32.178 saltdejsfigurer blev der produceret i Filskov i forbindelse med Min Købmands store landsdækkende konkurrence med 160 deltagende butikker, og det var nok til at hente en sikker 1. plads hjem med lidt over 4000 figurer flere end den butik, der kom på 2. pladsen. Med 1. pladsen fulgte, ud over tæt på landsdækkende hædrende omtale i både den trykte og elektroniske presse, en dejlig check på 10.000 kroner, som skal tilskikkes et godt lokalt formål. Sidste år vandt Peter Junge/Min Købmand, Filskov, også 10.000 kroner, og de gik dengang til en ny legeplads ved friskolen. I år skal vi dog hen i den anden ende af aldersskalaen for at finde de begunstigede, idet Peter Junge da konkurrencen gik i gang annoncerede, at i fald butikken vandt 10.000 kroner, så ville de gå til Filskov Friplejehjem. Og sådan blev det.

Onsdag formiddag i sidste uge ankom Peter Junge til friplejehjemmet med den klassiske symbolske kæmpecheck under armen og overrakte ved en lille hyggelig sammenkomst de 10.000 kroner til beboerne på friplejehjemmet.

Der blev samarbejdet på højt niveau og med stor flid og ihærdighed. Alle med i arbejdsopgaven, uanset om man ikke havde mange kræfter eller havde dårligt syn. Og arbejdet var jo frem for alt meningsfyldt: Jo flere figurer, desto større chance for at vinde.

Dorte Mouritsen, aktivitetsmedarbejder Filskov Friplejehjem

Annonce

Gang i kagerullerne på sognegården og friplejehjemmet

Med ved seancen var Britt Lysbjerg Harboe, der var idekvinden og tovholder på det vanvittigt flotte projekt, der endte med, at der blev bagt 22.000 saltdejsfigurer på sognegården i Filskov Men også på friplejehjemmet har man smøget ærmerne op og haft gang i kagerullerne i forbindelse med saltdejsfigurkonkurrencen. Dorte Mouritsen, der er aktivitetsmedarbejder på Filskov Friplejehjem, fortæller at beboerne har gået meget op i at bage og sætte bånd i figurerne. På plejehjemmet er der nemlig blevet lavet 3300 saltdejsfigurer. - Da konkurrencen gik i gang, og Peter Junge afslørede, at det var aktivitetsdelen på Filskov Friplejehjem, der skulle modtage pengene, hvis han vandt, var beboerne bare klar til at bage. Vi ryddede kalenderen, og vi så ellers gik i gang med saltdejsfigurerne, fortæller Dorte Mouritsen og tilføjer: - Der blev samarbejdet på højt niveau og med stor flid og ihærdighed. En beboer kunne rulle ud, en anden lægge formene på dejen, mens en tredje trykkede figurerne ud. I den anden ende af bordet sad 'montageafdelingen', hvor de bagte figurer blev sat på bånd. På den måde var alle med i arbejdsopgaven, uanset om man ikke havde mange kræfter eller havde dårligt syn. Og arbejdet var jo frem for alt meningsfyldt: Jo flere figurer, desto større chance for at vinde.

Annonce

Livsbekræftende projekt

Dorte Mouritsen fortæller, at det har været dejligt og livsbekræftende, at se det engagement beboerne har lagt i projektet, og at saltdejsfigurkonkurrencen har været det store samtaleemne i huset, mens løjerne stod på. Beboerne har ved selvsyn kunnet konstatere, hvor godt det er gået for Peter Junge og Min Købmand i konkurrencen. -Den 10. december, gik vi alle op til købmanden for at se de mange figurer, der hænger i loftet i butikken. Jeg kontaktede mange af vores frivillige, og alle der havde mulighed for det, kom og fulgte beboerne op til købmanden, så vi kunne se de godt 32.000 figurer, der var hængt op, fortæller Dorte Mouritsen. Pengene er som sagt øremærket aktivitetsdelen på friplejehjemmet, og Dorte Mouritsen kan oplyse, at de 10.000 kroner vil blive brugt til indkøb af endnu et godt bob-bord samt nye parasoller ved petanquebanen.

Der var nok at se til i købmandbutikken i forbindelse med ophængnigen af de godt 32.000 trylledejsfigurer. Her er det Josefine Junge, der giver et nap med. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce