Annonce
Give Avis

35 kreative piger holdt sy-maraton i gymnastiksal

35 piger var samlet i gymnastiksaleni Vonge lørdag den 9. november til en 12 timer lang sy-maraton. Og de storhyggede sig. Foto: Kristina Parsberg.
Der er altid god grund til at gentage en succes, og det gjorde man på skolen i Vonge, hvor en flok kreative piger afholdt sy-event for sjette gang
Annonce

VONGE: - Egentlig handler det bare om, at vi kan sidde sammen og sy og hygge os i det samme lokale - en gymnastiksal. Man kan på den måde godt sammenligne det lidt med et computer LAN-party!

Således forklarer Kristina Parsberg med et smil på læben setuppet for den sy-event, som hun sammen med Nini Juul Jørgensen har stået for seks gange på skolen i Vonge.

Lørdag den 9. november blev der for sjette gang inviteret til sy-event i gymnastiksalen på Øster Nykirke Skole, og det blev det hidtil største arrangement med rekordstort antal deltagere. - De første fem gange har vi valgt at give plads til max 20 deltagere, og vi har haft udsolgt hver gang. Da vi så inviterede ind til sy-event denne gang, blev de 20 pladser booket på 1,5 time, så vi valgte at prøve at åbne op til max 35 personer i stedet og holde et større sy event, og samtlige 35 pladser blev solgt, fortæller Kristina Parsberg.

Hun er selv en ivrig og kreativ syerske, som man kan følge på Facebook på ‘Made By Parsberg’.

Annonce

Tiden flyver bare afsted

Sy-eventen kørte lystigt fra klokken 9.00 til 21.00, altså lidt af et maratonstævne “på stoffer” og med nål og tråd. Og de 35 piger/kvinder storhygger, og man gætter vel næppe helt forkert, når man antager, at det ikke kun er symaskinerne, der spinner muntert.

- Der bliver syet, snakket, udvekslet erfaringer, og vi hjælper også gerne hinanden. Langt de fleste møder op allerede klokken 9.00, og henover dagen har vi naturligvis nogle spisepauser. Vi bestiller fælles sandwich til frokost, og så står den på pizza til aftensmad. Det kan godt være at 12 timer lyder som meget, men tiden flyver bare afsted, fortæller Kristina Parsberg.

De muntre sypiger låner skolens gymnastiksal helt gratis, og deltagerne syer lige akkurat det, som de har lyst til. Og det er til eget brug.

Den yngste deltager, der har været med er 14 år, mens den ældste er omkring de 75 år.

Cirka 75 % af deltagerne kommer fortrinsvis fra Vonge om omegn, men der kommer også deltagere fra Viborg, Aarhus, Nyborg - ja man havde såmænd en deltager, der kom helt fra Ringsted for at deltage i den populære sy-event ved Hærvejen.

Sy-eventen afholdes tre gange årligt, og hvis tilslutningen bliver ved med at stige, som den gør, så kan det vel, sagt med glimt i øjet, ende med at sypigerne må trække over i hallen for at få plads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce