Annonce
Give Avis

5 cm fra guldet: Ny Giverytter hentede sølv ved DM i cykelcross

Gustav Frederik Dahl fra Give Cykelklub ses her i det tætte opløb med Oliver Sølvhøj, der næsten på selve målstregen kastede sin cykel de afgørende fem centimeter frem, der afgjorde guldet til Sølvhøjs fordel. Foto: Uggi Kalden Heuser
Fem centimeter, fem sølle centimeter skilte Gustav Frederik Dahl fra Give Cykelklub fra i at kunne kalde sig danmarksmester i cykelcross i U23-rækken efter en vanvittig finish.

GIVE: Give Cykelklub lægger stærkt ud i det nye år med at hente en sølvmedalje til trofæskabet. Det var klubbens nye rytter, Gustav Frederik Dahl, der bor på Sjælland, og som trukket den blå Givetrøje over hovedet her i det nye år.

Den nye Giverytter hentede sølvtøjet hjem til sig selv og klubben efter en hæsblæsende finish, hvor det var de berømte små marginaler, der ubarmhjertigt skilte guldvinder og sølvvinder. Det vender vi tilbage til.

Mesterskabet fandt sted 10. januar ved Aarhus Cykelbane i Aarhus; oprindeligt skulle mesterskaberne have været afholdt i Vejle, men her trak man sig i december måned grundet coronasituationen.

Annonce

Vaskeægte mand-mod-mand duel

Coronaen kom da også til at spille en vis rolle ved mesterskaberne, idet løbet blev afholdt uden tilskuere, så på nogle områder en lidt flad fornemmelse for deltagerne, der på dagen gik glip af suset og tilråbene fra en 300-400 tilskuere.

Men da først rytterne i U23-feltet sad i sadlerne og fik gang i pedalerne var der fuld fokus på opgaven, og det skulle vise sig at blive en vaskeægte mand-mod-mand duel mellem en af favoritterne, Oliver Sølvhøj, og Gustav Frederik Dahl.

Den tredobbelte mester Joshua Gudnitz var også inde i billedet, men ikke ret længe. Den forsvarende mester mistede momentum, og så stod det klart, at guldpokalen denne dag skulle havne hos enten Oliver Sølvhøj eller den nye stærke Giverytter, der kan bryste sig af en titel som danmarksmester i mountainbike, da han var 11 år.

Annonce

Tæt spurt med fem centimeters margin

Ret beset stillede Gustav Frederik Dahl op som outsider i løbet, og hans egne forventninger handlede da også i bedste fald om at komme på podiet. At han skulle komme i så tæt duel med den stærke Joshua Gudnitz, der er MTB-europamester, om 1.pladsen, havde han ikke turdet drømme om.

- Jeg fik en okay start, og allerede på anden omgang er vi fire ryttere som skiller os ud. Derfra begynder jeg at sætte pres på, så Oliver og jeg kommer til at lægge alene i front. Vi kører de sidste par omgange, hvor vi prøver at sætte hinanden, men vi forbliver sammen og det ender i en spurt, hvor Oliver tager mig med 5 cm, fortæller Gustav Frederik Dahl.

Den nye danmarksmester Oliver Sølvhøj overkom hele to punkteringer på ruten, hvilket jo sætter hans styrke i relief.

Annonce

Anerkendelse fra danmarksmesteren

Den nye danmarksmester er naturligvis glad for sejren og anerkender fuldt ud Gustav Frederik Dahls præstation.


Selv om jeg ærgrer mig over ikke lige at være den skarpeste på de sidste fem centimeter, er jeg rigtig godt tilfreds med min sølvmedalje. For det her, det er absolut min karrieres højdepunkt

Gustav Frederik Dahl, Give Cykelklub


- Gustav og jeg kører et ret fedt mand-mod-mand-cykelløb. Vi kører sammen til mål, og så vinder jeg den med fire-fem centimeter eller noget til sidst mod Gustav, siger Sølvhøj og tilføjer:

- Gustav kørte en meget fin spurt. Han får mig ud på et område af banen, hvor jeg ikke kan angribe. Han åbner spurten, og jeg kommer lige forbi ham på de sidste 10 meter, så jeg når ham på stregen.

Annonce

Nu handler det om DM i Give

Naturligvis skal man som dedikeret sportsmand lige synke den vanvittige afslutning, hvor man blot er fem centimeter fra en sensationel guldmedalje, men overordnet set er Gustav Frederik Dahl ikke skuffet. Tværtimod.

- Oliver har kørt klart stærkere end mig, så selv om jeg ærgrer mig over ikke lige at være den skarpeste på de sidste fem centimeter, da det for alvor gjaldt, er jeg rigtig godt tilfreds med min sølvmedalje. For det her, det er absolut min karrieres højdepunkt, konstaterer den nye Give rytter.

Han ser sammen med resten af Give Cykelklub nu frem til det foreståede DM i landevejscykling, der skal afholdes i Give medio juni med den lokale cykelklub som tovholder sammen med Vejle Kommune.

Derfor vil han nu også prioritere landevejsløbene i år, så klubben kan levere et godt resultat på hjemmebane.

Annonce
Annonce
Give Avis

Haveselskabet arrangerer tur til Tinnetgaard

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fysisk stærke ålborgensere slog Give ud af pokalen

Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Lokal ældregruppe på heldagstur til herregården, Ausumgaard

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

Give åbner: FDF'erne klar til ny sæson men mangler ledere

Give Avis

Politiet søger hjælp: Leder efter formodet gerningsmand

Give Avis

Farvel til Gives karismatiske tennisskriger: Anders Grinderslev rykker til hovedstaden for at blive spiller og træner i KB

Give Avis

August måned skydes i gang i Give med stort udsalg i de lokale butikker

Give Avis

Give bliver tennismekka for en dag: Sport Live sender direkte fra “Gryden”

Give Avis

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Give Avis

33-årig Give Fremad klublegende bliver ny filialbestyrer i Vestjysk Bank

Annonce