Annonce
Give Avis

A. Boesenbæk sælger nu biler online og pr. telefon

Alex Boesenbæk, indehaver af A. Boesenbæk i Give, her med årets mest solgte bil overhovedet i 2020 i DK - Peugeot 208 i karrygul. Foto: Jim Hoff
Coronaen har hærget næsten et år nu, og det har også sat sine spor på bilbranchen. Hos A. Boesenbæk i Give satser man nu grundet nedlukningen af detailhandlen på onlinesalg af biler.

GIVE: Med coronaens indtog i marts 2020 måtte også bilbranchen indkassere sin del af udfordringerne. Hos A. Boesenbæk i Give, der er eliteforhandler af Peugeot og Citroën, oplevede man også et 2020 med store udsving.

Ikke mindst efter udmeldingen den 11. marts om den totale nedlukning af landet, blev der stille i salgsafdelingen, men ifølge indehaver Alex Boesenbæk kom der alligevel hurtigt gang i butikken igen.

- Selv om vi oplevede mange større udsving, så endte året alligevel med at blive ret fornuftig. Men ved starten af januar 2021 kiggede vi ind i en ny virkelighed, hvor detailhandlen blev lukket, og hvor det dermed ikke mere var muligt at holde åbent i salgsafdelingen for private kunder, mens vores erhvervskunder stadig godt må komme ind og se på biler i salgsafdelingen, fortæller Alex Boesenbæk.

Annonce

Den nye virkelighed hedder pt. onlinesalg

Derfor har man indført onlinesalg af biler til private kunder. Både værksted og salgsafdeling er stadigvæk fuldt bemandet, og mens folkene på værkstedet, i klargøring og på skadesværkstedet er travlt optaget af de klassiske gøremål, er det en lidt ny virkelighed, som salgsafdelingen nu opererer med.

- Al handel foregår online, via telefonen eller via mail. Kunden kontakter os om en aktuel bil, som vi så kører hjem til ham/hende på privatadressen eller et andet aftalt mødested. Her bliver bilen fremvist og prøvekørt efter de gældende coronaforeskrifter. Hvis det bliver til et salg, kan kunden afhente bilen i forretningen efter klargøringen, hvis den er betalt, siger Alex Boesenbæk.

Han kan oplyse, at denne radikale omstilling af salgsmetoderne er gået over al forventning, idet salget går bedre, end man havde ventet.

Kunderne må selvfølgelig stadigvæk gå rundt udenfor butikken og se på de udstillede biler udenfor og ind gennem vinduerne til de to store showrooms med Peugeot- og Citroënbiler.

- Det er vigtigt at understrege nogle ting: Salgsafdelingen er stadig åben for erhvervskunder, og vores værksted er fuldt oppe at køre med alle mand på dæk. Også vores skadesværksted, hvor vi reparerer biler for alle forsikringsselskaber, og hvor der altid står en gratis lånebil til rådighed. Dernæst vil jeg godt pointere, at vores værksted er klar til at servicere de nye el- og hybridbiler, som vinder mere og mere indpas i danskernes bilpark, og som vi sælger flere og flere af, oplyser Alex Boesenbæk.

Annonce

Klar til at møde større krav både på værksted og i salg

Han kan også fortælle, at man som kunde nu i rigtig mange tilfælde vil opleve at få tilsendt en video af sin bil, mens den er på værksted. Her bliver bilen gennemgået visuelt, og kunden kan se, hvilke reparationer, der er påtænkt.

- Det er vigtigt for os, at der er åbenhed og gennemsigtighed mellem os og kunderne. Kunderne kan så svare tilbage på de meldinger, de får fra værkstedet, og denne dialog er bare vigtig for os. Det handler om tillid og tryghed, konstaterer Alex Boesenbæk.

Salgsafdelingen har fået mere at se til de sidste år, for i dag skal man have viden om en række forskellige biltyper: Benzin, diesel, hybrid og elbiler. Det kræver mere vejledning af kunderne, hvor man både drøfter deres kørselsbehov, men også deres kørselsmønster. Ikke mindst det sidste kan få afgørende betydning for, hvilken biltype, som sælgerne vil anbefale kunden at købe.

- Det handler igen om den gode dialog og om at give ærlig vejledning. Det er vigtigt, og vi siger også derfor altid vores ærlige mening, så vi er sikre på, at kunden gør den rigtige handel, understreger Alex Boesenbæk.

Annonce

Omstillingen af registreringsafgifterne værre end coronaen

Pr. 18. december er der kommet nogle nye forslag til registreringsafgifter på banen, som med Alex Boesenbæks ord har været værre for branchen end coronaen. De nye afgifter har i den grad drillet branchen, ikke mindst fordi, Skat, som skal administrere afgifterne, slet ikke er klar til det endnu.

Det har medført, at Skat pt. opkræver alt for store afgifter ved bilhandler. Som udgangspunkt er det kunden, der skal 'lægge ud for staten', indtil de får styr på sagerne engang til sommer. Og det kan blive dyrt for kunderne.

Sælger Martin Teglgaard ved den spritnye C4 model fra Citroen, som man har store forventninger til. Bilen får i benzin, diesel og el-udgave. Foto: Jim Hoff

- Vi har taget konsekvensen af denne her uorden omkring afgifterne og valgt, at vi vil holde vores kunder skadesfri. Vi lægger pengene ud for kunden, som dermed ikke skal ud og finde rigtig mange tusinde kroner ekstra. Dette gør vi for at kunderne kan være fuldstændig trygge, når de handler bil hos os, forklarer Alex Boesenbæk.

Annonce

Hatten af for en kompetent og fleksibel medarbejderstab

At man som forretning generelt er kommet godt gennem både coronakrisen og udfordringerne med det nye ikke-implementerede afgiftssystem tilskriver Alex Boesenbæk ikke mindst sin medarbejderstab både på salgs- og værkstedssiden.

- De store ændringer har givet os allesammen rigtig meget at se til. Men heldigvis har vi dygtige og stabile medarbejdere, som via stor fleksibilitet og et godt sammenhold har været med til at løfte opgaverne, så vi har tacklet udfordringerne på bedste vis. For at sige det rent ud: Jeg er simpelthen så glad for mit team, og netop pga. mine medarbejdere er det også realistisk, at vi igen i 2021 kan gå efter at blive dobbelt eliteforhandler, lyder det kampberedt fra Alex Boesenbæk.

Og de har noget at have optimismen i hos A. Boesenbæk, for i 2020 blev Peugeot 208 kåret til den mest solgte bil i Danmark af alle mærker, mens Citroën C3 kom ind på en flot andenplads. Altså biler fra forretnings absolutte kernekoncept.

- Og nu har vi en helt spritny Citroën C4 på vej - den står her i butikken, og den er så ny, at den faktisk slet ikke har haft premiere endnu. Den får vi både som benzin, diesel- og elbil, så det er en bil, vi glæder os til at vise kunderne, lyder det forventningsfuldt fra den lokale bilforhandler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Annonce