Annonce
Give Avis

Afholdt og altfavnende: Vivi Pape Jørgensen kan fejre 40-års jubilæum i Brugsen

Vivi Pape Jørgensen kunne 1. juli 2020 fejre 40-års jubilæum som ansat i Brugsen i Give. En kompetent og vellidt medarbejder, som uddeler Claus Villumsen gerne ser blive i Brugsen i mange år endnu. Foto: Jim Hoff
I en alder af blot 17 år startede Vivi Pape Jørgensen i lære hos Brugsen i Give som butikselev hos daværende uddeler Gunnar Neve. I år kan hun med en status som lidt af en legende i Brugsen så fejre sit 40-års jubilæum, hvoraf de sidste 30 har været som leder af kolonialafdelingen.
Annonce

GIVE: - Det er altså lidt vildt, at vi nu kan fejre vores tredje 40-års jubilar i min tid som uddeler. Vivi indgår dermed i en eksklusiv loge med Bente Andersen og Connie Hansen. Således indleder uddeler Claus Villumsen med en vis stolthed i stemmen den snak avisen skal have med Brugsens 40-års jubilar, Vivi Pape Jørgensen, der den 1. juli 2020 kan hejse dannebrog i den fine anledning.


Da jeg var blevet udlært stod jeg faktisk til en fyring, men så stod man pludselig og manglede en i delikatesse/slagterafdelingen, og så slog jeg selvfølgelig til.

Vivi Pape Jørgensen, 40-års jubilar


Jubilarens kække modsvar falder prompte og med vanlig smil på læben og glimt i øjet:
- Jamen jeg går da helt sikkert efter 50-års jubilæet. Det er intet problem at snuppe 10 år mere på denne her dejlige arbejdsplads. Og så kan det jo være, at vi stopper samtidig, Claus, lyder det friskt fra den 57-årige leder af kolonialafdelingen hen mod den storsmilende uddeler.

Annonce

3762 kroner i månedsløn

Så er linjen lagt for en god samtale præget af godt humør og masser af gode minder fra en epoke i Brugsens historie, der i den grad er præget af forandringer og udvikling.

Da Vivi startede som elev i 1980, var det ifølge den lønseddel, som Claus Villumsen har hentet frem fra gemmerne med en arbejdstid på 40 timer om ugen og en månedsløn på 3762 kroner plus en bonus på 300 kroner tildelt den 17-årige elev med rund hånd af daværende uddeler Gunnar Neve.


Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Vivi. Hun er meget pligtopfyldende, og tingene skal laves ordentligt; her er der ikke plads til halve løsninger. Hun er meget hjælpsom, men hun kan også være striks, og hun forlanger, at de folk hun har med at gøre skal yde, før de kan nyde

Claus Villumsen, uddeler i Brugsen Give


- Da jeg var blevet udlært stod jeg faktisk til en fyring, men så stod man pludselig og manglede en i delikatesse/slagterafdelingen, og så slog jeg selvfølgelig til. Her var jeg i omkring halvandet år, hvor jeg fik æren af at lave både leverpostej og medisterpølse plus en masse dagligretter, fortæller Vivi.

Mon ikke det var her med Vivi ved gryderne, at grunden til delikatesseafdelingens store succes i dag blev grundlagt, smiley.

Annonce

"Man lytter, når Vivi taler"

Nu er vi så henne midt i 80’erne, hvor verden blev mere og mere digitaliseret. Således også Brugsen i Give, hvor der skulle indføres edb-systemer.

- Her havde Neve fået øje på mig og Connie Hansen, som skulle stå for at indføre de nye edb-systemer i Brugsen. Det var jo nok fordi, vi var unge og friske, at vi fik den opgave, og det var da også en både udfordrende og spændende opgave, hvor det blandt andet handlede om stregkoder, husker Vivi med et smil.

Erindringsfoto fra dengang Vivi Pape Jørgensen kunne fejre sit 25-års jubilæun i Brugsen. Privatfoto

Efter 10 års virke i Brugsen fik Vivi stillingen som leder af kolonialafdelingen, et job hun har varetaget lige siden og ifølge Claus Villumsen stadig varetager med stor omhu og kompetence.

- Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Vivi. Hun er meget pligtopfyldende, og tingene skal laves ordentligt; her er der ikke plads til halve løsninger. Hun sætter også en ære i at uddanne og oplære vores nye unge ansatte. Hun er meget hjælpsom, men hun kan også være striks, og hun forlanger, at de folk hun har med at gøre skal yde, før de kan nyde. Man skal virkelig stå tidligt op for at følge med. Så hun er jo på mange måder en rigtig god moder-figur her i butikken for de unge mennesker, lyder det anerkendende fra uddeleren.

Han krediterer også Vivi for at være en person, som der bliver lyttet til, når hun taler.

- Når man kommer med den store loyalitet overfor sin arbejdsplads, som Vivi har gjort i 40 år, så ved man, at det hun siger og mener, skal tages alvorligt, pointerer Villumsen.

Annonce

Benhård forhandler

Det er blot blevet til to afbræk i en ellers lang og meget stabil karriere i Brugsen for Vivi. Og begge gange har det handlet om familieforøgelse. I 1985 kom datteren Jeanette til verden, og i 1989 var det sønnen Jacob, der berigede familien med sin ankomst. Over tid er der så også kommet to dejlige børnebørn til i skikkelse af Filippa på seks år og Olivia på 9 år.

At man som Vivi holder sig loyalt til blot én arbejdsplads over 40 år er selvfølgelig bemærkelsesværdigt og nok et syn, man ikke ser om 15-20 år, idet folk i dag skifter arbejdsplads meget mere.

- Først og fremmest har jeg haft en rigtig god arbejdsplads med nogle virkelig gode kolleger. Det betyder rigtig meget. Jeg har også haft fornøjelse at tre uddelere, der hver har haft deres egne nicher med hårde hvidevarer (Neve), storkøb (Junior) og blomster og portvin (Villumsen).

Det har medført en masse ombygninger osv. i Brugsen, og det har været rigtig sjovt at være med til og også at se og at være en del af, hvordan Brugsen i det hele taget har udviklet sig i de 40 år. Der har jo både været nedture (kartoffelkur i 80’erne, finanskrise i 00’erne, red.) og opture. Langt flest opture, heldigvis, konstaterer Vivi og tilføjer:

- Jeg kan også rigtig godt lide den daglige kontakt med kunderne, ligesom jeg er rigtig glad for at være med til at uddanne de unge mennesker, vi har i butikken. Det er nok heller ingen hemmelighed, at jeg rigtig godt kan lide at købe ind og sælge, jeg har jo nok et meget stort handelsgen, siger Vivi.

Til det sidste tilføjer uddeleren med et stort smil: - Og Vivi er kendt her i Brugsen som en benhård forhandler.

Det sidste kan være medfødt, men måske hun har luret lidt af fra de tre uddelere, hun har arbejdet under. Gunnar Neve, Per Junior og nu Claus Villumsen. Førstnævnte og sidstnævnte er jo begge to kendte for deres eminente handelstalent og legendariske skarphed i forhandlingssituationer.

Annonce

Kampen om blomsterne

Vivi kan se tilbage på 40 år med en masse gode kolleger, og her nævner vi nogle fra stamholdet gennem Vivis tid i Brugsen: Connie Hansen, stadig aktiv i Brugsen, Bente Andersen, Annelise Kousgaard, Lotte Bredvig, Bodil Møller, Ingrid Hyldborg og naturligvis Gunnar Neve. Faktisk nåede hun også at arbejde sammen med sin mor Lizzi i en kort periode i 80’erne.


Nu har jeg rost mine kolleger og min arbejdsplads. Men jeg vil også gerne rose Claus for at være en rigtig god boss. Det er jo også medvirkende til, at man har lyst til at fortsætte på sin arbejdsplads i mange år, at man kan finde ud af det med sin leder

Vivi Pape Jørgensen, 40- års jubilar


Hun har også været udsendt til Brugsens daværende afdelinger i Kollemorten og Givskud.
Jubilæumsfesten må i første omgang udsættes grundet coronakrisen. Det er planen, at der skal holdes en komsammen på Diagonalkroen fredag den 14. juli, hvor Vivi med Brugsen som vært inviterer familie, venner og kolleger til en festlig dag.

- Som det er nu med restriktioner og forsamlingsforbud, giver det ingen mening at holde en halv jubilæumsfest. Det ville være helt forkert også i forhold til Vivis ånd og væremåde. Hun gør nemlig intet halvt, så derfor skal hun også have den fine fest, som hun fortjener, siger Claus Villumsen.

Vivi som vi kender hende: I fuld vigør og altid serviceminded. Foto: Jim Hoff

Den bemærkning kvitterer Vivi for med at sende roserne tilbage til uddeleren med smil og glimt i øjet.

- Nu har jeg rost mine kolleger og min arbejdsplads. Men jeg vil også gerne rose Claus for at være en rigtig god boss. Det er jo også medvirkende til, at man har lyst til at fortsætte på sin arbejdsplads i mange år, at man kan finde ud af det med sin leder, understreger Vivi.

Hun er dog ikke helt kommet sig over, at det var uddeleren, der satte sig på den nye blomsterafdeling, den havde hun nemlig også et godt øje til i sin tid.

Så kan uddeleren jo passende dele masser af blomster ud til jubilæumsfesten til 40-års jubilaren, og mon så ikke er alt er tilgivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Sommerskole i tennis

Annonce