Annonce
Give Avis

Aktiviteter til Open By Night

Don Gnu gadeteater Give Foto: Axel Schütt
Når Give Handel og Erhverv i samarbejde med Give Udviklingsråd og Skulpturby.dk fredag den 4. juni inviterer til Open by Night og Kunst- og Skulpturdag, kommer der til at foregå en lang række forskellige aktiviteter i og omkring bymidten.

GIVE: Når Give Handel og Erhverv i samarbejde med Give Udviklingsråd og Skulpturby.dk fredag den 4. juni inviterer til Open by Night og Kunst- og Skulpturdag, kommer der til at foregå en lang række forskellige aktiviteter i og omkring bymidten.

Stigegolf og Solkongespil i gaderne

Den lokale murer- og tømrermester, og kasserer i Give Udviklingsråd, Torben Bruun er tovholder på nogle lege-events, hvor han sammen med nogle af sine lærlinge har produceret nogle sjove spil, som byens borgere kan få lov til at prøve.

Det drejer sig om stigegolf og kongespil - begge i en lidt anderledes udgave, end dem vi kender.

- Stigegolfspillet er 1,80 meter højt, og i stedet for golfbolde bruger vi tennisbolde. Der handler om sikkerhed og om, at ingen skal få en hård bold i hovedet, mens de spiller, forklarer Torben Bruun

Kongespillet, som de fleste nok kender hjemme fra haven eller fra stranden, er blevet omdøbt til Solkongespillet, en cool og humørfyldt reference til at vi jo lever i Solhjulets by.

-Der er lavet to udgaver af hvert spil, og de vil blive placeret for enden af gågaderne i Østergade og Vestergade, samt et sted på den gade, der går forbi Expert, Give Avis og Danbolig. Den sidste placering til har vi ikke lagt os fast på endnu, det gør vi først på selve dagen, hvor vi ser, hvor det vil give mening at udfylde et hul, siger Torben Bruun.

Annonce

To mænd går planken ud med skæve stunts og rå fysik

Roskilde Teater er også på plads i byens gader denne dag og aften. Det er de med teatertruppen ‘Don Gnu’, der stiller op til Open By Night med et herligt stykke gadeteater.

Temaet for teaterløjerne er ‘To mand og en planke’, hvor de to mænd, Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, skal blive enige om af få placeret en lang planke det rette sted, hvad der ikke er lige til at blive enige om.

Her skal bruges kræfter og vilde bevægelser før det lykkedes. Ert meget tilskuervenligt koncept, der både kalder på smil, gisp og beundring over de to mænds ekvilibristiske balanceevner.

Gadeteatret udspilles to gange i løbet af den lille friske bysommerfest henholdsvis klokken 16.00 og klokken 17.15 - og det foregår i Østergade/Vestergade og på Torvet.

Annonce

Under fjernere musikalske himmelstrøg

Ingen fest uden musik, og den del af sagen klarer New Orleans Swing Band. Her spiller de tre sprudlende asfalt-jazzere op og ned ad gaderne i bedste New Orleans-stil - og det er festligt og muntert. Trioen skaber en glad sang- og feststemning, som sniger sig rundt på gaderne mellem husene og smitter de forhåbentlig mange gæster på dagen. Og når vi snakker om musik i New Orleans-stil, så er der tale om livskraftig jazzmusik og evergreens, som langt de fleste tilhørere kan nikke genkendende til og som man kan nynne med på.

New Orleans Swing Band giver den fuld gas med festlig musik i gaderne til Open By Night. Arkivfoto

Trioen er på hele tre gange i løbet af dagen/aften, henholdsvis klokken 16.30-17.15, 17.45-18.15 og igen 18.45 til 19.30.

Annonce

Køb en ballon og støt det nye idrætscenter

Friske frivillige folk fra GISK vil være på plads i midtbyen med salg af balloner. Det i sig selv er jo muntert og festligt, men det bliver endnu bedre, For inden i ballonerne er der en lille seddel, og er man heldig, er der, når man har prikket hul på sin ballon, muligvis en gevinst på sedlen.

Det er byens mange butikker, der har sponsoreret præmier til eventen, og præmierne kan afhentes i de den butik, hvor man har vundet den.

Pengene fra det muntre ballonsalg vil gå ubeskåret til GISK, og dermed til etableringen af det nye idrætscenter.

Annonce

Skattejagt og skumfiduser

Skattejagten er en jordomrejse for børnene rundt i byen. Man følger de flotte flag rundt ved byens skulpturer og finder til sidst kodeordet som udløser en helt speciel Give godtepose i teltet på torvet.

Flagene er designet af 3.b på Ikær - de har lavet 22 flotte flag med fakta om landet bagpå. Før-SFO’en står for et fint eksotisk træ, der bliver udstillet på torvet.

FDF’erne fra Give vil løbende hen over eventen lave bål i Østergade, hvor man kan riste skumfiduser. Alt vil være coronavenligt.

Annonce

CreaGive på plads med arbejdende værksted

Under titlen 'Farver flagrer i vinden' vil man kunne møde CreaGive i Gullestrups Have fra klokken 16 til cirka kl. 19.

- Her vil vi med kunstnerisk frihed, leg og indlevelse, indfarve lange baner af tekstiler, og vi vil hænge dem op i træerne i Gullestrups Have, forklarer Christina Mosegaard der er formand i Crea Give.

Temaet på Kunst- & Skulpturdagen er jo ”Under fjernere himmelstrøg” – og her griber de lokale kunstnere det nærmest abstrakt an og håber på, at de flagrende indfarvede tekstiler kan give en fornemmelse af at gå rundt på eksotiske ørkenmarkeder – eller i det hele taget bare give følelsen af at være i en helt anden verden for en kort stund.

Man vil denne dag kunne kigge forbi og følge med i processerne omkring indfarvning af tekstilerne og ophængningen - og man ville kunne møde medlemmer af CreaGive og få sig en lille snak.

- Vi har også tænkt vores bidrag til dagen, som værende bæredygtig. For når det på et tidspunkt ikke længere er en udstilling, vil vores lange farverige baner blive omdannet til blandt andet muleposer, siger Christina Mosegaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce