Annonce
Give Avis

Arven: Buhls mesterværk et monumentalt vink med jernstangen

Der var rigtig flot opbakning, da Knud Buhls skulptur 'Arven' blev afsløret lørdag formiddag. Foto: Jim Hoff
Kunst må gerne provokere og meget gerne også mane til eftertanke hos beskueren. Den lokale håndværker med den kreative og skarpe kant Knud Buhl er lykkedes med begge dele med sit mesterværk "Arven", der blev afsløret lørdag formiddag.

GIVE: Klimaet spillede langt fra med, da der lørdag formiddag på hjørnegrunden ved Torvegade og Tykhøjetvej var inviteret til fernisering af byens nyeste skulptur.

Og det gav tematisk rigtig god mening, at der var klimaproblemer, for netop menneskets indflydelse på klimaet og generelle ligegyldige måde at behandle kloden på, er nemlig essensen af det mesterværk, som den lokale håndværker og kunster, Knud Buhl, præsenterede for de godt og vel 100 gæster, der denne iskolde og blæsende formiddag havde trodset den lokale klimakrise for at bakke op om det enestående initiativ.

Byen har arvet et mesterværk

Selv kalder Knud Buhl sin skulptur, der lyder navnet "Arven", for "sit svendestykke", men såvel pressens udsendte som de mange fremmødte tøver ikke med at kalde "Arven" for et mesterværk. Som klæder byen, som klæder Skulpturby.dk, og som er et flot monumentalt lokalt funderet stykke kunst, som Knud Buhl kan være mere end stolt over at efterlade sig - og sine bysbørn.

Arven står som et monument over vores måde at behandle vores jordklode på - og en knivskarp advarsel om, at kloden forsvinder, hvis vi ikke handler aktivt. Foto: Jim Hoff

Værket er i sin fysiske fremtoning både enorm, smuk og elegant på én og samme tid - selv om der er brugt et ton jern til det otte meter høje projekt. Egentlig er der tale om en kæmpestor globus med holder, men der mangler noget: Nemlig selve globusdelen - og så er vi ovre i den dybere mening med værket.

- Vi har så travlt med at komme hurtigt ind i fremtiden. Alle har så travlt med alting, mens vi smadrer kloden. Sæt jer nu ned i sofaen, slap af - og tænk jer om, lød det fra Buhl, der også lige smed en trumf oveni, da han tilsat en hævet socialdemokratisk knytnæve og godt med volumen på stemmeføringen citerede den unge svenske miljøforkæmper, Greta Thunberg, med ordene: How dare you!

Som i en fri oversættelse fra Buhl vist blev til noget i retning af "hvad fanden bilder I jer ind at smadre vores klode".

Annonce

Kunst og kærlighed, ja tak

Udover at bringe det yderste relevante budskab til torvs, fortalte Buhl også om selve projektet og om alle de gode folk i Give, der har bakket ham op med både gratis jern/stål og manuel arbejskraft, værkstedsplads, kreativ sparring og kunstnerisk medvind på cykelstien.

Leveret i klassisk Knud Buhl-stil med både humør og en kæk ræv bag øret og stor fysisk tilstedeværelse i sin tale til folket. Det var intet mindre end fremragende, og kronen på værket fik vi, da Buhl afslørede, at han og hustruen Karen aldrig har haft det bedre sammen, mens han har puslet og leget med de store jernbrikker på Sørens Smedje på Bæksgårdsvej.

Kunst & Kærliged: Knud Buhl hustru, Karen Kjesma, var stolt af sin dygtige mand, der i dagens anledning fik overrakt et par nye arbejdsbukser i gave - så er han klar til et nyt projekt. Foto: Jim Hoff

- Kunst og kærlighed- kvalitetstid for begge parter. Vi har nemlig begge hygget os gevaldigt i hinandens fravær, lød det fra den modige smed, der da også blev belønnet for den retorik med en bjørnekrammer og en fin tale af Karen, der i dagens højtidelige anledning stangede et par nye arbejdsbukser ud til den hårdt arbejdende gemal - en slet skjult hentydning til, at han roligt kan kaste sig over et nyt langstrakt projekt, også uden for hjemmet fire vægge.

Annonce

Klimavenlig forplejning: Postevand og brødstænger

Det blev formanden for Skulpturby.dk, Jørgen Lundsgaard, der lukkede den officielle del af ballet med en dybfølt tak til Knud Buhl for dette eminente bidrag af et "arvestykke" til Danmarks største udendørs galleri.


Vi har så travlt med at komme hurtigt ind i fremtiden. Alle har så travlt med alting, mens vi smadrer kloden. Sæt jer nu ned i sofaen, slap af - og tænk jer om

Knud Buhl, manden bag mesterværket "Arven"


Knud Buhl trakterede med kildevand direkte fra vandkanden til de fremmøte gæster. Klassisk Knud Buhl-happening, som vakte megen moro. Foto: Jim Hoff

Herefter trakterede Buhl i vanlig happening-stil gæsterne med postevand skænket med gæstfri hånd fra to vandkander plus dertil hørende breadsticks.

Alt imens "Arven" stod knejsende med påsat navneskilt og opsendte balloner fygende rundt i vinterkulden som et både festligt og advarende manifest om, hvad der venter os, hvis vi ikke passer jo gode gamle moder jord.

Og netop denne dystre arv, er der ikke ret meget mesterværk over!

Annonce
Annonce
Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Annonce
Annonce
Give Avis

Julemarked på Tinnetgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Så fortjent: Tobias Thorning er nomineret til Årets Sportsnavn

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Røde Kors & Venner igen klar med julehjælp

Give Avis

Kulturhuset i Thyregod bager på nye aktiviteter

Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

Give Avis

Karina så rigtigt, da hun åbnede sit kreative værksted

Give Avis

Cykelstierne er blevet valgkampens fedeste valgflæsk

Give Avis

AGF fik stryg: Helstøbt præstation af lokale håndboldhelte fik Ikærhulen til at gynge da nettet blafrede 64 gange

Give Avis

Against all odds: Guld til sej Give-fighter

Give Avis

Good news: Områdets hyggeligste julemarked er på banen igen

Annonce