Annonce
Give Avis

Australsk countrypige hitter fra Thyregod

Faith Julija Kristensen, i Thyregod bosiddende australsk sanger og sangskriver, er klar til at genoptage sin musikkarriere og planlægger at udgive ny musik i 2021. Privatfoto
Hele tre kontinenter smelter sammen, når australske Faith Julija Kristensen fra Thyregod leverer sprøde amerikanske countrytoner på cd'en "Glimpse Of Life". Hun er nu tilbage efter en lang pause, og der er ny musik på vej fra den dygtige sangskriver.
Annonce

THYREGOD: Sammensmeltningen med Australien, amerikansk countrymusik og Thyregod er ikke hverdagskost, men det er netop denne unikke og farverige menu, man får, når man sætter CD'en "Glimpse Of Life" på afspilleren.

Artisten er Faith Julija Kristensen, som er af australsk herkomst, og som er bosiddende i Thyregod, hvorfra hendes musikalske verden udgår.

"City girl with a country heart', er den musikalske karakteristik, som Faith Julija påklæder sig selv som kunstner. En tilgang der da også gennemstrømmer de skæringer, hun udgav på CD'en Glimpse of My Life for en del år siden.

Og som hun har genudsendt her i november 2020.

Annonce

Forelsket i country

Faith Julija er født i Australien og har boet i storbyen Sydney, hvor hun med egne ord i en tidlig alder 'fandt kærligheden i at synge og optræde'. Via sin energi, smittende smil og jordnære natur fik hun godt fat i lytternes og seernes hjerter.

Faith Julija er udlært i og har optrådt med mange forskellige typer musikgenrer, men i 2003 blev hun forelsket. Hun faldt nemlig pladask for countrymusikken, og derefter begyndte hun at fortælle sine egne historier igennem sin musik.


For mig handler det om at levere gode melodier og tekst, som sidder fast i folks hoveder -og hjerter. Musik som folk har lyst til at synge med på

Faith Julija Kristensen, sanger og musiker


De iørefaldende sange med gode jordnære tekster skabte hurtigt interesse, og hendes sangskrivning blev anerkendt i flere forskellige konkurrencer.

Som opfølgning på denne sangskriversucces udgav Faith sin første single ”It's not fair but I don't care” fra sit debutalbum ”Glimpse of Life”.

Annonce

Pause fra musikscenen

Hun flyttede til Danmark i 2006 og forsvandt fra fra musikscenen, men hendes private tilstedeværelse var til gengæld ikke mindre intens. For mens Faith Julija tog en lille pause fra rampelyset på musikscenen, brugte hun tiden på at stifte familie, uddanne sig og passe sit job på Bestseller som bogholder - og hen ad vejen finde små lommer i dagligdagen til at dykke dybere ned i sangskrivningen.

I denne periode fik hun defineret sin egen stil, som er en stærk personlig stil, der på autentisk vis også viser en uventet side af Faith Julija.

Hun genudgav sit album, ”Glimpse of Life” i 2020. Og det betyder faktyisk, at hendes musik igen får airplay på Country Music Radio i hele Australien, plus i Europa, herunder også i Danmark.

Hitlisteplaceringer er det skam også blevet til. For nylig var hendes sang ”Road’s in the Mirror” nummer tre på Top 15 på HUM hitlist i Danmark, der består af 10 sange rangeret efter popularitet.

Annonce

Vil indspille ny musik i 2021

Faith Julija går med planer om nye udgivelser i 2021, og på den konto må man så spørge ind til, hvad fremtiden ellers bringer for Faith Julija.

- I det nye år, har jeg planer om at indspille nyt musik. Jeg håber, at det medfører, at jeg fortsat kan have den fantastiske opbakning fra radiostationer verden over. Derudover vil jeg også gerne ud og spille live igen, fortæller Faith Julia.

Hun har i skrivende stund ikke et fast band, så hun optræder alene.

- Jeg håber på at finde et par seje musikere med country musik i blodet, så jeg kan levere en rigtig fed bandstemning fra scenen. Musikken skriver jeg selv, både melodier og tekster, og jeg har mange inspirationskilder fra flere genrer. Men tager vi udgangspunkt i countrygenren, er jeg inspireret eksempelvis af Dolly Parton, Patsy Cline, Kenny Rogers, Dixie Chicks, Brad Paisley og Martina McBride for at nævne nogle stykker, fortæller Faith.

Annonce

One day at at time

Hun skynder sig i den ånd at tilføje, at hun at hun i sagens natur også er inspireret af mange australske countrymusikere.

Hitlisteplaceringer

Okt 2020: "Glimpse of life" var Måneds album på Country Action Radio program, Danmark.

Okt og Nov 2020: HUM hitlist  "Road's in the mirror" (som er fra ovennævnte album) nåede til nr 2 i top 10.

HUM hitliste efterår 2020: Højeste placering var nr 3 i top 15.

HUM er en lytterbaseret hitliste.

- For mig handler det om at levere gode melodier og tekst, som sidder fast i folks hoveder -og hjerter. Musik som folk har lyst til at synge med på, siger Faith Julija.

På spørgsmålet om hvad fremtiden bringer for hende mht. den musikalske karriere, om hun drømmer om at gå full-time med sin musik?

- Det kan være lidt svært at sige, på hvilket niveau, det kommer til at køre med musikken. Så jeg tænker, som sangen siger: 'One day at a time', lyder det fra Faith Julija med et måske forventningsfuldt smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce