Annonce
Give Avis

Børnegården Søndervang også ramt af coronarelaterede hjemsendelser

Børnegården Søndervang i Give har i uge 26 hjemsendt en børnegruppe samt nogle medarbejdere, da der er mistanke om, at et barn er smittet med coronavirus. Foto: Jim Hoff
Som beskrevet i avisen lørdag har Firkløverskolens Ikærafdeling sendt en skoleklasse hjem, da et forældrepar i klassen er testet positive for corona. Det viser sig nu, at også Børnegården Søndervang er ramt af de samme udfordringer.
Annonce

GIVE: En børnegruppe på Børnegården Søndervang i Give er, ligesom en skoleklasse på Firkløverskolens Ikærafdeling, blevet sendt hjem på grund af forsigtighedsprincippet ved mistanke om coronavirus.

Ifølge institutionens leder Helle Ladefoged Jensen er et barn med stor sandsynlighed smittet med Covid-19 via sine forældre.


Vi vurderer ikke, at der er risiko for at resten af børnene har været udsat for smittefare. Det vil dog for denne gruppe børn og forældre alligevel være fornuftigt at være særlig opmærksom på symptomer på coronavirus, og i endnu højere grad følge hygiejnerådene

Helle Ladefoged Jensen, leder på Børnegården Søndervang


-Barnet har ikke været her i institutionen i uge 26 og vil blive hjemme i isolation i syv dage fra det er smittet i henhold til de gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Der er en lille risiko for, at barnet i slutningen af uge 25 kan have været smittet og dermed have smittet nære kontakter, forklarer Helle Ladefoged Jensen.

Annonce

Opfordrer til ekstra opmærksomhed på symptomer

Derfor har institutionen valgt at sende en gruppe medarbejdere samt en børnegruppe hjem resten af uge i henhold til vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen. De pågældende forældre har naturligvis fået direkte besked fra børnehavens ledelse.

-Vi vurderer ikke, at der er risiko for at resten af børnene har været udsat for smittefare. Det vil dog for denne gruppe børn og forældre alligevel være fornuftigt at være særlig opmærksom på symptomer på coronavirus, og i endnu højere grad følge hygiejnerådene, siger Helle Ladefoged Jensen.

Hun opfordrer forældrene til at kontakte lægen, hvis de selv eller børnene oplever symptomer, der kunne pege i retning af coronavirus.

-Vi har ligesom skolen haft samarbejde med forvaltningen og vil være ekstra opmærksomme på hygiejne med videre den kommende tid. Vi har fået det pågældende grupperum rengjort, så det er klar til at tage imod børnene i den pågældende gruppe fra i dag, fortæller Helle Ladefoged Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce