Annonce
Give Avis

Børnehavebørn vilde med cykeltræning

Søndermarkens Børnehus cykling hajerne
Søndermarkens Børnehus kører med cykeltræning som en del af det pædagogiske koncept. Her lærer børnene både det balancetekniske, at passe på hinanden og at begå sig i trafikken. Og de elsker det.

GIVE: Pas på! Der er hajer i farvandet - og det endda på cykler. Ok, det er knap så dramatisk og farligt, som det lyder, for det handler såmænd om en flok friske 5-årige fra Søndermarkens Børnehus, der har indtaget en af p-pladserne ved Søndermarkshallen.

Børnegruppen hedder 'Hajerne' og sammen med en anden børnegruppe, 'Blæksprutterne', og de er sammen med 14.500 andre børnehavebørn med i Cyklistforbundets børnehavekampagne 'Vi kan Cykle'.

En gang om ugen finder børnene cykler og løbecykler frem, og så leger de "cykling" i en god times tid. Avisen er på besøg den dag, hvor Hajerne er sluppet løs med pædagogerne Jeanette Manly Christensen og Marianne Johansen som tovholdere.

Annonce

Stopdans - på cykel

Efter at alle mand iført cykelhjelme og bevæbnede til pedalerne med cykler og løbecykler har fragtet sig fra børnehaven og op på træningsbanen på p-pladsen, gør timen i gang - og der varmes op med musik og en stopdans på cykel.

Søndermarkens Børnehus  kunne også stille med et hold af 2-årige, der var ude at øve sig på løbecyklerne. Og de var kanondygtige - og fotogene. Foto Jim Hoff

- Her lærer børnene at reagere lynhurtigt. Så længe musikken spiller, må de cykle, men så snart jeg trykker på stopknappen, skal de stoppe op. Og de er faktisk blevet rigtig gode til det, fortæller Jeanette, mens Marianne er ved at stille en lille rampe op, som de små glade cyklister skal køre hen over.

- En øvelse der kræver både balance, og at børnene kommer op i en vis fart for at komme godt over rampen, fortæller Marianne mens hun hjælper en af pigerne godt over på den anden side.

Annonce

Handler også om sikkerhed i trafikken

Der er en del lege og øvelser, som børnene skal igennem, og generelt handler det om at lære dem at blive dygtige til alt det svære og alt det vigtige på en cykel: Holde balancen, tilpasse farten, læse de andres bevægelser, reagere hurtigt og huske at bremse.

Udover at det gode her-og-nu-færdigheder, selvtillid på cyklen, og at det er sjovt for børnene med denne legende tilgang til cykeltræning, så handler det på den lange bane også om sikkerhed.

For når børn skal ud i trafikken og øve sig i at cykle, skal de være så trygge med cyklen, at de ikke bruger al energi på at koncentrere sig om at holde balancen.

På p-pladsen ved siden af var en lille gruppe på fire 2-årige også i gang med løbecyklerne, så man tager tidligt fat i de her ting i børnehaven. Glimrende.

Annonce

Stiller op til DM

Marianne Johansen kunne ydermere berette, at børnene stiller op til DM i cykling - dog ikke som deltagere men som glade tilskuere med flag og masser af smil.

Søndermarkens Børnehus leger massevis cykellege med de ældste af børnene, og der er også tid til at lære om trafik. Foto: Jim Hoff

- Vi kigger ned i byen til DM torsdag og fredag, og jeg tror da også, at der er flere børnehaver, der tropper op de her dage for at være med til at skabe en god stemning.

Længere når Marianne ikke i sin beretning, for hun må afsted efter et stykke plaster til en af cykelkrigerne, der reddede sig en flot hudafskrabning efter en manøvre, hvor tyngdekraften vandt over balanceevnerne.

Plaster på, klap på skulderen - og så er det op på jernhesten igen - for de her cykelløjer vil man da overhovedet ikke gå glip af.

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Succesrig trænerduo siger farvel til Give Fremad

Give Avis

Give Kirkes klokkespil fik fremragende debut til DM i cykling

Give Avis

- Det har været en benhård sæson både fysisk og mentalt

Give Avis

Efter fire sejre i træk: Gives JS-oprykkere nappede 1. pladsen

Give Avis

Tilført 100 millioner til udvikling: Velux i Thyregod i vild vækst

Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Annonce