Annonce
Give Avis

Børnene i centrum ved juletræsfesten i Grønbjerg - og de nød det

Vi husker nok allesammen, at julemanden er en hidsigprop. Men det var han nu ikke da Grønbjerg/Langelund holdt juletræsfest for omegnens børn. Han havde faktisk godteposer med til børnene. Foto: Jim Hoff
Årets juletræsfest i Grønbjerg/Langelund trak igen en stor flok af områdets børn ind i Elkjærhallen, hvor julemanden ud over de populære godteposer også havde en anden overraskelse med.
Annonce

GRØNBJERG: Det kalder både på respekt og anerkendelse, når gode frivillige kræfter i de mindre lokalsamfund sørger for at børnene i området også får en klar fornemmelse af, at nu er det alvor: Nu er det ved at være jul, og derfor holder vi en lystændings- eller juletræsfest for og med børnene.

Den tankegang kender man naturligvis til i Grønbjerg/Langelund, og her har man også folk, der stiller op og sørger for, at børnene i lokalområdet også kommer festligt og hyggeligt ind i julemåneden.

Med lokalrådets formand Tinne Antonsen som tovholder - assisteret af andre frivillige - blev der søndag den 1. december derfor afholdt juletræsfest i Elkjærhallen, hvor det store juletræ stod klar og pyntet, da børn og forældre mødte op klokken 10.00.

- Vi ved da godt, at det ikke er det mest gunstige tidspunkt for de, der eventuelt kæmper lidt med efterveerne efter en lørdagsjulefrokost, men det plejer nu ikke at være noget problem. Og som du kan se, er her jo masser af børn, og det er jo dem vi holder fest for, siger Tinne Antonsen med et skævt smil, mens de mange børn myldrer kampberedte rundt i den store idrætshal.

Dér kommer han jo - selveste julemanden gør til stor glæde for børnene sit indtog i hallen. Og så er festen i gang. Foto: Jim Hoff
Annonce

Den dobbelte julemand

De medbragte forældre sidder stille og roligt på stolene ved bordene og vender lige kort verdenssituationen, og undrer sig sandsynligvis over, hvor pokker ungerne får al den energi fra denne tidlige søndagmorgen.

Kort efter bliver energien og bevægeglæden myndigt og professionelt sat i system af Tinne Antonsen, der kalder alle børn til samling ved juletræet, og så går det ellers læs med en række af julens nyere julesange for børn, hvor der både skal synges, danses, hoppes og springes. Hele kroppen er med på arbejde denne søndag morgen.

Og pludselig er der gæster.

Henne fra udgangsportalen til omklædningsrummene kommer den herre som både små og store venter på i denne søde juletid: Julemanden. Med en serie klassiske ho-ho-ho springer den rødklædte herre mere eller mindre elegant ind i hallen, og stor er forbløffelsen, da det viser sig, at han har taget en klon af sig selv med - godt nok i miniudgave.

- Jeg har taget min lille hjælper med i dag for jeg ved at jeg får travlt i dag med at dele godteposer ud til de artige og søde børn, lyder den pædagogiske indgangsbøn fra julemanden, der herefter bliver inviteret på et par hæsblæsende runder rundt om juletræet sammen med både børn og voksne.

Annonce

Julemor og lokalrådsformand på en og samme gang

Efter at alle i flere omgange har konstateret, at" nu er det jul igen, og at den varer lige til påske", er det tid til den store godteposeudlevering. Tinne får - igen med stor autoritet - gelejdet børnene ind i køen oplistet efter alder, og så får julemanden og mini-julemanden ellers travlt med at udlevere godteposer.

Det går som efter en snor - alle får, det de skal have, og mens børnene efterfølgende, nogle i triumf, fremviser og guffer løs af indholdet i godteposerne, kan forældrene slappe af med lidt julegodter og kaffe ved bordene.

Der er lagt op til at man kan lave julepynt til det store juletræ, og hvis man vil, kan man lave juledekortioner, som man må tage med hjem.

Tinne Antonsen når også lige at få sagt i mikrofonen, at der er ledige pladser i den frivillige halpasningsordning.

Og den slags opfordringer og hvervningskampagner er jo også en del af jobbet som lokalrådsformand i de små lokalsamfund, hvor man er 100 % afhængige af hinandens hjælp, uanset om det gælder pasning af cafeteriet ved hallen, eller om der skal stables en fin juletræsfest på benene for områdets børn.

Der blev travet lystigt rundt om træet - her med Tinne Antonsen som forsanger og sønnen Ernst ved hånden. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce