Annonce
Give Avis

Beboerønske gik i opfyldelse: Keld og Hilda brillerede på Meta Mariehjemmet

Keld og Hilda på Meta Marie plejehjem
En af Meta Mariehjemmets frivillige, Inga Filsø Thomsen, har søgt midler fra kommunens coronapulje til forebyggelse af ensomhed blandt ældre, og det resulterede i en stemningsfuld og virkelig hyggelig syng-med koncert med selveste Keld og Hilda.

GADBJERG: Der blev sunget, nynnet, smilet bredt og klappet i takt til den store guldmedalje på Meta Mariehjemmet i Gadbjerg i torsdags, hvor man havde fornemt musikalsk besøg af ingen ringere end dronningen og kongen af dansktoppen, Keld og Hilda Heick.

Og det havde man fordi, at en af Meta Martihjemmets gode faste støtter i støtteforeningen 'Meta Mariehjemmets Venner', Inga Filsø Thomsen, var kommet positivt i mål med en ansøgning om midler til denne fine musikalsk event.

- I februar måned fik en mail fra Vejle Kommunes frivillig-koordinator Vibeke Bundgaard, hvor hun informerede om en ekstraordinær coronapulje til forebyggelse af ensomhed. Her kunne man søge om midler til gode nye coronasikre aktiviteter i 2021 for kommunens ældre borgere, fortæller Inga Filsø Thomsen. '

Annonce

Har savnet de glade fællesoplevelser

Hun tænkte naturligvis qua sin plads i bestyrelsen og i støtteforeningen straks på Meta Mariehjemmet.

- Vi har pga. coronaen måttet aflyse en masse aktiviteter for de ældre såsom gåture, busture, havebesøg osv. I den forbindelse var der en beboer, der nævnte, at det kunne være rigtig dejligt med et besøg af Keld og Hilda. Da der var uddeling efter først-til-mølle-princippet, måtte jeg handle hurtigt, og da jeg havde undersøgt Keld og Hildas honorar fik jeg lavet en ansøgning  - og den gik sandelig igennem. Så stor tak til Vejle Kommune herfra.

At den herlige event blev til en realitet, glædede både beboerne og friplejehjemmets leder Birgitte Thorup. Så snart det glædelige budskab kunne meldes ud, gik man i gang med at forberede det musikalske møde med den populære dansktopduo.

- Der blev hængt fotos op af Keld og Hilda, og vi har øvet os i deres sange. Der har været en rigtig god stemning omkring denne her event, og helt fantastisk, at det lykkedes for Inga fra støtteforeningen at skaffe midlerne til det. I det hele taget er vi rigtig glade for vores frivillige, der trækker et stort læs, og som gør rigtig meget for både de ansatte og beboerne. Vi har virkelig savnet de her små og store events.

Annonce

Jysk smørrebrød slog benene væk under duoen

De musikalske venner fra Sjælland blev ved ankomsten trakteret med smørrebrød a la Gadbjerg, og synet af det flotte højt belagte smørrebrød, plus kvantiteten af samme, fik en storsmilende og begejstret Hilda Heick til spontant at udbryde: Vi kommer altså kun to mand, ikke et helt symfoniorkester!

Hun fik for øvrigt overrakt en flot buket blomster i anledning af hun den 19. havde fejret sin 75-års fødselsdag, og det fik den 'unge dame' til at sende følge velkomst ud til beboere og ansatte på Meta Mariehjemmet.

Keld og Hilda sørgede for en rigtig god stemning på Meta Marie plejehjemmet - her skåler tilhørerne muntert med duoen - og så var festen i gang. Foto: Jim Hoff

-  Hvor er det fantastisk at komme ud og opleve et sted, hvor samværet er så flot. Vi har spillet på andre plejehjem, og det er bestemt ikke alle steder, vi har oplevet så fint et sammenhold som her i Gadbjerg, lød det anerkendende fra fru Heick, hvorefter hr. Heick, som i øvrigt er en fremragende guitarist, tryllede de første velklingende akkorder ud af guitaren - og så var den musikalske fest ellers i gang.

Den meget veloplagte duo strålede gennem samtlige 60 minutter, skabte en rigtig god stemning og krydrede deres sange med sjove historier, interne mand/kone-jokes og anekdoter - hele tiden med er herligt glimt i øjet.

Annonce

Ganløse, Vanløse osv. - men hvor var Gadbjerg?

Tilhørerne fik en flot musikalsk rundrejse med sangen fra den danske filmskat, melodier fra giro 413, der var et Kim Larsen-medley og en smuk tur ud i Otto Brandenborg og Grethe Ingemanns musikalske bagkatalog.

Publikum sang, nynnede og klappede godt med og smilene var konstant brede - både hos beboerne og de ansatte, der havde en rigtig god time i selskab med den topprofessionelle duo.

Det eneste tidspunkt, hvor tilhørerne havde svært med at følge med i de velklingende musikalske løjer, var da en bredt grinende Keld Heick med ild i guitaren og med Hilda på kor i omkvædet fremførte den legendariske "Ganløse, Vanløse".

Her blev publikum godt nok lige sat af i svinget - og hvad var allerværst: Gadbjerg indgik ikke i den remse af danske bynavne, som Keld Heick spyttede ud som et muntert maskingevær.

Nuvel, det lever de nok med i byen med hatten på skrå, for det er altså ikke hver dag, at dronningen og kongen af dansktoppen kigger forbi og leverer så stemningsfuld og glad en event.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce