Annonce
Give Avis

Biblioteket klar med hjernegymnastik med musik, sang, litteratur og naturoplevelser

Mandag den 7. februar inviterer Give Bibliotek til hjernegymnastik i Huset. Forløbet kører over 8 gange og er henvendt til områdets seniorer. Foto/Grafik: Jim Hoff
Motion er godt for børn i alle aldre, og jo ældre vi bliver, desto mere har vi også brug for gymnastik til hjernen. Den side af sagen ser man nu på på Give Bibliotek med projekt “Hold Hjernen Frisk”.

GIVE: Mandag den 7. februar lancerer biblioteket i Give et helt nyt tiltag, der har fokus på vaskeægte hjernegymnastik. Tiltaget er søsat på den kendsgerning, at forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer i forhold til at holde sin hjerne frisk, ikke mindst når man er oppe i alderen.

Vi kigger ind i en fremtid, hvor statistikkerne viser, at antallet af 80-årige vil være tredoblet i 2050, og derfor deltager Vejle Bibliotekerne i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder "Hold Hjernen Frisk" og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk - hele livet.

Turen er nu kommet til seniorerne i Give, som nu får mulighed for en frisk gang alsidig hjernegymnastik.

Annonce

På Give Bibliotek kan seniorer fra mandag den 7. februar lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab.

-Deltagerne vil blive udfordret med sang, hvor vi skal synge både kendte og helt nye sange. Vi skal lytte til oplæsning og høre om litteraturens betydning for vores mentale helbred. Vi skal også lære, hvordan vi tilgodeser hjernen i den daglige kost, og så skal vi ud i naturen og træne både krop og hjerne, fortæller bibliotekar Lisbeth Roed, som er en af tovholderne på projektet for Vejle Bibliotekerne.

Hun kan ydermere oplyse, at aktiviteterne er gratis og foregår kl. 10-12.30 i Huset på Rådhusbakken 9 i Give. Seniorerne mødes første gang mandag den 7. februar og forløbet strækker sig over 8 gange.

Hvis man gerne vil med til en gang hjernegymnastik skal man tilmelde sig til Lisbeth Roed på lr@vejlebib.dk senest den 31. januar 2022. Der er begrænsede pladser, og det gælder om at komme "først til mølle". Vær opmærksom på, at man tilmelder sig hele forløbet.

Se detaljeret program på bibliotekets hjemmeside.Annonce
Give Avis

I næste uge bliver Give omdannet til et udendørs atelier med trækunst

Annonce
Kultur

'Sofie' er hovedinspirationen til Renés bøger - og få måneder før udgivelsesdagen begik hun selvmord og efterlod et afskedsbrev med særlig besked til ham

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Annonce