Annonce
Give Avis

Bonderøv og københavnersnude laver Jysk For Begyndere: Chris og Hartmann på komisk gravearbejde efter det jyske dna

Torben Chris og Thomas Hartmann kan ses på TV Syd fra lørdag den 8. januar i serien "Jysk for begyndere". Her er Hartmann i jydepraktik hos Torben Chris, der i seks afsnit skal belære sin komiske allierede om mange af Jyllands fortræffeligheder. PR-foto
Der er mange former for praktik, og det er den mere specielle af slagsen, når komiker Torben Chris fra Give tager komiker-kollega københavneren Thomas Hartmann i “jydepraktik” i helt ny tv-serie på TV Syd.

GIVE: Komik af den helt gennemgribende jyske og slagfærdige af slagsen tager sit indtog på TV Syd lørdag den 8. januar. Her bliver sendefladen indtaget af en vaskeægte jysk bonderøv og en ditto københavnersnude- og det er alt sammen sagt med den store glade positive ja-hat trukket godt ned over ørerne.

Torben Chris, der er født og opvokset i Give, har lokket sin ærkekøbenhavnske ven og kollega, Thomas Hartmann, til at flytte til Jylland, hvor alting - ifølge Torben - bare er lidt federe.

Men hvorfor nu denne snak om Jylland?

Annonce

Jo, sagen er nemlig den, at efter 17 år i København er komikeren Torben Chris flyttet hjem til sin barndomsby, Give. Han elsker alt, hvad der er jysk, og taler så varmt om sin landsdel, at han har overtalt sin ærkekøbenhavnske komikerkollega, Thomas Hartmann, til også at forlade hovedstaden og købe hus i Give.

Lyder det som en joke fra de to herrers populære stand-up show Mens Room 4?

Kulturchok at flytte til Give - for Hartmann

Måske, men det er altså en faktuel kendegerning, at både Chris og Hartmann med familier nu er en del af det voksende befolkningstal i Give.

Nuvel, den der med, at "i Jylland er alting bare federe", den fik ikke lov til at hænge og dingle uprøvet i luften.

For den slags skråsikre ytringer slynger man altså ikke bare ud for næsen af Thomas Hartmann, der gerne vil have styr på fakta og syn for sagen.

Det har nemlig været noget af et kulturchok for Hartmann at rykke teltpælene op for at banke dem i jorden Solhjulets by, for der er selvsagt stor forskel på København og Give, og der er mange ting, den kække københavner ikke forstår eller kender til.

Hvad er det for eksempel med jyder og grænsehandel? Hvad går det der ringridning egentlig ud på? Og kan det virkelig passe, at man kan få en kop kaffe for fem kroner?

For at bevise, at de mange guldkorn om alle fortræffelighederne i det jyske har sin gang på jord, har Torben Chris sammen med et kamerahold fra TV Syd taget sin kollega og ven med rundt i Syd- og Sønderjylland for at opleve nogle af de skønne, sjove og skøre ting, som kendetegner landsdelen.

Og det er der kommet seks fortrinlige afsnit ud af, hvor der virkelig er dømt gymnastik til både lattermusklerne og smilebåndene.

Annonce

Knallertræs, kager og konkurrencepløjning

I bestræbelserne på at hjælpe sin kammerat til en større forståelse af  det jyske dna, har Torben Chris besluttet at tage ham med ud i  “jydepraktik”. Han har spurgt sine følgere på Facebook, hvad Hartmann skal introduceres for, hvis han skal blive en rigtig jyde.

Såvel Torben Chris som Thomas Hartmann er begge flyttet til Solhjulets by, Give. Torben Chris er født og opvokset i byen, mens Hartmann i den grad er kommet på udebane i Vejle Kommunes 2.største by. PR-foto 

Det har sendt de to komikere ud på en sjov og lærerig rejse. I “Jysk for begyndere” besøger de blandt andet en knallertklub, sætter tænderne i et ægte sønderjysk kaffebord og prøver kræfter med konkurrencepløjning.

Hvad er det for eksempel med jyder og grænsehandel? Hvad går det der ringridning egentlig ud på? Og kan det virkelig passe, at man kan få en kop kaffe for fem kroner?

Uddrag fra artiklen

Om det lykkes undervejs at gøre Hartmann lige så begejstret for de jyske traditioner og værdier, som Torben Chris, det vil tiden vise. Men vi afslører næppe for meget, når vi her understreger, at praktiklærer Torben Chris i flere afskygninger får brug for alle de pædagogske redskaber, som han i sin tid erhvervede sig på seminariet i Jelling.

TV-serien “Jysk for begyndere” har som sagt premiere lørdag d. 8. januar, og alle seks afsnit kan streames gratis på TV Syd Play fra premieredatoen.

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce