Annonce
Give Avis

BREAKING: Give Sygehus solgt!

Give Sygehus er solgt - og bliver omdannet til cirka 100 seniorboliger. Det er Grønnely A/S, der har købt bygningerne, og her forventer man at gå i gang med byggeriet i 2022. Foto: Jim Hoff
Freja Ejendomme har solgt det tidligere Give Sygehus i Give. Nu skal den store ejendom omdannes til i omegnen af 100 seniorboliger

GIVE: Efter tæt på 3 års henståen i ensomhed og forfald  samt gentagen genstand for vred bysladder, kan vi nu endelig melde noget, der ligner årets bedste nyhed ud: Give Sygehus er solgt.

Det er Freja Ejendomme, der har solgt det tidligere sygehus i Give til bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely A/S. Her er planen at omdanne den store ejendom til ca. 100 seniorboliger med diverse fælleslokaler.

Den nye ejer er meget glad for købet af ejendommen. Det fortæller Peder Blak, administrerende direktør hos Grønnely.

Annonce

- Vi er selvfølgelig meget glade og stolte over at være den nye ejer af disse fine ejendomme i Give. Planen er at omdanne ejendommene til ca. 100 indbydende og moderne seniorboliger. De fremtidige beboere kommer til at nyde godt af de naturskønne omgivelser med skov og mark lige i nærheden. Vi planlægger også at etablere fælleslokaler og aktivitetsarealer. Det kunne eksempelvis være spil og sportsfaciliteter, som bidrager til fællesskabet.

Stor begejstring i udviklingsrådet

Udviklingsrådet formand Michael Hansen tøver ikke med at kalde det her for en "fantastisk, helt fantastisk nyhed".

- Jeg har vidst det her siden i onsdags og kan stadig ikke få armene ned. Det er helt vildt. Vores største ønske er bliver opfyldt: Sygehuset er solgt og det bliver til et ordentligt projekt. Se bare på hvor flot Grønnely har omdannet Gråsten Gigthospital, lyder det begejstret fra Michael Hansen.

- 100 seniorboliger med en fantastisk beliggenhed; hvilket boost for Give. Det er jo perfekt timing med så flot en nyhed samme dag, hvor der er byfest. Her er der virkelig god grund til at hejse flagene

Annonce

På vej mod 6000 indbyggere

Carsten Friis Pedersen, der er næstformand i Give Udviklingsråd, skal lige ned i stolen og sidde, da pressen overleverer den gode nyhed.

- Hold da fast - en kæmpenyhed, og af den rigtig god slags. Det har vi godt nok ventet på længe. Det her er virkelig positivt og noget, der gør rigtig mange Giveborgere glade, lyder det spontant fra GURs næstformand.

Han glæder sig over, at den næster tre år lange saga om sygehuset nu får en lykkelig afslutning, og at man har fundet en fin anvendelse for bygningerne.

- Det har rigtig stor betydning for byen det her på flere fronter. For det  første kan det være med til at tiltrække nye borgere til byen, så vi kan vækste til omkring 6000 indbyggere, som det er vores store ambition i udviklingstrådet. For det andet er det virkelig dejligt, at bygningerne nu endelig bliver brugt til noget fornuftigt, og at de og ikke bare står og forfalder, konstaterer Carsten Friis Pedersen.

Han tilføjer i samme ånderag så også, at der vil blive kamp om beboerne i byen, i takt med, at det ene byggeprojekt efter det andet skyder op herude i kommunens vestligste forpost.

Annonce

Går i gang i starten af 2022

Bygge- og boligudlejningsfirmaet, Grønnely A/S er etableret med en ganske særlig målgruppe for øje. Missionen er at bygge boliger til børnefamilier og seniorer, da netop denne type boliger generelt er en mangelvare på det danske boligmarked.


Det er helt vildt. Vores største ønske er bliver opfyldt: Sygehuset er solgt og det bliver til et ordentligt projekt

Michael Hansen, formand Give Udviklingsråd


De nye planer for det tidligere Give Sygehus glæder også Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune

- Det er en meget glædelig nyhed, at Freja har solgt det tidligere sygehus i Give til Grønnely. Der er ingen tvivl om, at det betyder rigtig meget for hele byen, at der igen kommer liv og aktivitet i en så stor ejendom som denne. Jeg glæder mig til at følge projektet og til engang at byde de nye beboere velkommen.

Nu venter der i følge Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme, et større arbejde med at omdanne ejendommen til mange moderne seniorboliger.

Hos Grønnely forventer man at kunne påbegynde byggeriet i begyndelsen af 2022.

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Give Avis

U19-herrer: Benhårdt linjeløb afgjort på Rådhusbakken

Give Avis

Give Cykelklub stiller med 7 ryttere til U19-linjeløbet lørdag

Annonce