Annonce
Give Avis

Byggeprogrammet til det nye idrætscenter tæt på målstregen

Thumbs up: Christian Christiansen, formand for bestyrelsen i GISK, centerleder Martin Schmidt og Jørgen Lundsgaard fra Give Udviklingsråd kan nu afsløre, at byggeriet af det nye store idrætscenter ved Søndermarkshallen forventeligt kan gå i gang i starten af september.Foto: Jim Hoff
Midt i jagten på ekstra midler til projekt nyt idrætscenter kan GISK nu lancere en tidsplan, der afslører at man er tæt på et færdigt byggeprogram til etape 2, så projektet kan sendes i licitation sidst i april. Der forventes spadestik til september.

GIVE: - Det er både nødvendigt og rigtig fint, at vi informerer meget om vores jagt på sponsormidler, så vi kan samle de her ekstra 10 millioner, der skal til, for at vi kan forfølge vores ambition om at bygge drømmeprojektet, vores plan A. Men borgerne har også brug for noget konkret, for at vide at det hele bliver til noget, og det er derfor, vi står her i dag.

Ovenstående citat leverede Jørgen Lundsgaard fra Give Udviklingsråd og byggeprojektgruppen i GISK, da han sammen med centerleder Martin Schmidt og formanden for GISK, Christian Christiansen, havde indkaldt til coronakorrekt udendørs pressemøde ved Søndermarkshallen.

Lånegaranti fra kommunen kickstarter processen

Trioen kunne fortælle, at man er meget tæt på at have det færdige byggeprogram klar til forvaltningen i Vejle Kommune. Man har, for at kunne komme i gang med byggeriet i henhold til den oprindelige tidsplan, bedt kommunen om en lånegaranti på 6,5 millioner kroner, og disse penge forventes at blive frigivet den 28.april - og herfra er der kun en vej, og det er fremad.

- Vores oprindelige plan med at generere pengene via større erhvervssponsorater er blevet udfordret pga. coronakrisen og det deraf følgende forsamlingsforbud, men der arbejdes bestemt både målrettet og konstruktivt med den side af sagen også, pointerer Christian Christiansen.

Hvor får vi mest for pengene?

Projektet vil ifølge projektgruppen omkring 1. maj blive udbudt i en slags omvendt licitation, forstået på den måde, at man kigger på, hvilke udbydere der kan tilbyde mest for den sum penge, man nu engang har at bygge for.


Først og fremmest er det vigtigt at melde ud, at nu har vi penge til at gå i gang, og at vi kan komme langt med kommunens penge

Jørgen Lundsgaard, Give Udviklingsråd


Der er ligesom to scenarier på spil her. Der er need-to have-udgaven, altså en basismodel med de mest nødvendige ting, og så er der nice-to-have udgaven, hvor det bliver noget mere lækkert og spændende.

- Vi går benhårdt efter nice-to-have udgaven, vores plan A, drømmeprojektet. Og det handler jo ikke mindst om den økonomi, vi selv kan bære hen til de i alt 31,5 millioner kroner, som kommunen har sat af til etape to. Her er det vores drøm, og store håb, at nå op på i omegnen af 38-40 millioner kroner. Og det er her, vi i høj grad har brug for vores lokalsamfund, siger Martin Schmidt.

Annonce

Har pt. selv indsamlet 750.000 kroner

I skrivende stund har GISK i samarbejde med Give og omegn selv indsamlet 750.000 kroner, heraf de godt 300.000 via salg af folkeaktier.

- Vi bliver ved med at samle penge ind helt frem til sommeren 2022, og vi er sikre på, at vi nok skal nå vores målsætning om at skaffe de 10 millioner kroner. Først og fremmest er det vigtigt at melde ud, at nu har vi penge til at gå i gang, og at kan komme langt med kommunens penge. Kommunen ser jo også det her som et byudviklingsprojekt, og på den konto er jeg sikker på, at byrådet og kommunen er glade for, at de langt om længe også kan få lejlighed til at sende en større sum penge herud til os, konstaterer Jørgen Lundsgaard både med et skævt smil og en lille ræv bag øret.

Man ser nu frem til 1. maj, der bliver den næste store milepæl i historikken om det nye idrætscenter. Denne dato kan byggeprojektet med al sandsynlighed sendes i licitation, og så bliver den næste store milepæl indvielsen af den nye kunstgræsbane, der grundet corona ikke er blevet officielt indviet.

- Og ved den lejlighed kan vi så passende informere om de nye projekter under etape tre og fire. Det glæder vi os nemlig også rigtig meget til, siger Christian Christiansen.

Annonce

Flere og flere medpillere på banen

Til dette supplerer Martin Schmidt, at man efterhånden får flere og flere medspillere på banen, og man i GISK mærker en tydelig tendens, der går i retning af mere og mere sammenhold omkring projekt "nyt idrætscenter".

- Vi har overfor Vejle Kommune, der jo vil være para-sportens hovedstad i Danmark, budt ind med at blive en rigtig vigtig medspiller for handicapidrætten og skabe et center, hvor denne gruppe af borgere/idrætsfolk også tilgodeses. Det tilbud har kommunen taget op med stor velvilje, og i samme ånd har vi også indledt et samarbejde med områdets institutioner og bosteder, som bestemt også er meget interesserede i at blive tænkt ind i det nye idrætscenter, fortæller Martin Schmidt.

En anden interessant gruppe, som man også gerne vil facilitere i det nye center er de unge, som man vil tilbyde et 'værested', også om aftenen, hvor det både er idræt, kultur og generelt socialt samvær, der er de bærende elementer.

Bottom line: Det nye idrætscenter med hal, multihal og meget mere godt bliver til noget, ikke mindst fordi, at der er så rigtig mange, der bare vil det her projekt. Og mon ikke godt vi kan sætte kryds i kalenderen i starten af september til første spadestik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce