Annonce
Give Avis

Chok i Give: Jyllandsserieholdet rykker ned efter helt vanvittig playoff-dyst mod kloge og effektive aarhusianere

Skuffelsen lyser ud af øjne og kropssprog på afgående Gives trænerduo, Brian Sølund og Kristian Rasmussen efter 3-2 nederlaget til FAML fra Aarhus. Gæsterne overtog dermed Gives plads i jyllandsserien. Foto: Jim Hoff
Give var helt nede i sækken efter 88. minutters spil mod FAML fra Aarhus. Bagud 0-3 fik Thomas Moise dog scoret to gange, men slutspurten var sat alt for sent ind, så et ineffektivt Givemandskab måtte slukørede aflevere jyllandsseriebilletten til de på dagen klogere aarhusianere.

GIVE: Give Fremad må en tur ned i serie 1. Det blev en kendsgerning lørdag eftermiddag, hvor Give på Give Stadion tabte 3-2 til serie 1-holdet FAML fra Aarhus i playoff-kampen om en billet til jyllandsserien.

Gæsterne viste sig som et klogt og modent spillende hold med en række gode tekniske spillere, der formåede at tilsætte en masse fysik i de mange dueller, som det meget svære underlag bød ind til.

Allerede efter 7 minutter bragte gæster sig foran på et flot mål, hvor Sune Daugaard afdriblede et par Givespillere og kanonerede bolden flot ind i målet bag Viktor Ottosen.  Den scoring gav FAML-spillerne ret meget momentum, mens Give baksede en del med at fastholde bolden, ikke mindst i opspillet, der blev kendetegnet ved en mange lange bolde, som gæsterne uden problemer sweepede op.

Annonce

Frisparksdelikatesse til 2-0

Gæsteovertaget udmøntede sig i endnu en scoring i det 40. minut, hvor Lars Schäfer diskede op med sin velkendte specialitet, nemlig scoring direkte på fripark. Han plantede med et følt halvliggende vristspark bolden en over både muren og hovedet på Viktor Ottosen i Givemålet, og så kunne gæsterne fortjent gå til pausen med en 2-0 føring.

Det er helt absurd det her. Det er jo et af de dårligste hold, vi har mødt i år, som vi taber til i dag. Og så i en playoff-kamp

Brian Sølund, Givetræner


FAMLs frisparksspecialist, Lars Schäfer, netter her til 2-0 i det 40. minut direkte på frispark. Foto: Jim Hoff

Gives trænerduo, Brian Sølund og Kristian Rasmussen, skiftede i pausen Kristoffer Larsen, som havde leveret en fin 1. halvleg ud med Casper Bech Thomasen, mens Mathias Nørtoft afløste midtbanekrigeren Martin Østergaard, der denne dag spillede afskedsklamp efter over 300 kampe for Give Fremad.

Annonce

Chanceorgie i 2. halvleg

Allerede efter 10 minutters spil kunne Give have udlignet, men Casper Bech Thomsens to forsøg i direktørklassen endte i lufferne på den velspillende FAML-keeper, mens den tredje store mulighed på forunderlig vis trillede forbi opstanderen.

Og så gik det som det plejer: Gæsterne løb op i den anden ende og scorede til 3-0. Det skede i det 65. minut, hvor kampens første målscorer, Sune Daugaard, sikkert scorede fra 11-meter pletten. Det lignede dermed en lukket fest, set med Givebriller, men med to mand i undertal efter gule kort til Jonas Hansen og Mathias Nørtoft, lykkedes det for Gives højre kant/back, den tidligere topscorer, Thomas Moise, at score to gange. Først til 1-3 i det 88. minut og derefter til 2-3 i det 93. minut, alt imens FAML.-spillerne faldt som fluer med krampe i benene.

Gives Thomnas Moise, var den eneste Givespiller med skarphed foran mål. Højrebacken/kanten scorede to mål i de døende minutter. 

Men nærmere kom hjemmeholdet ikke en forlænget spilletid, og efter 95 minutter kunne de jublende aarhusianerne, de der ikke havde krampe, jublende sprinte rundt på Give Stadion og brøle deres sejrsglæde ud over de godt og vel 150 tilskuere.

Annonce

Absurd at vi taber den her kamp

Skuffelse i Givelejren derimod, hang så tyk over stadion, at man kunne have scoret den ud i blokke, og det forstår man godt efter en mislykket 1. halvleg og en anden halvleg, der kom til at stå i de brændte chancers tegn.

- Det er helt absurd det her. Det er jo et af de dårligste hold, vi har mødt i år, som vi taber til i dag. Og så i en playoff-kamp. Det er helt uforståeligt, og tænk så på alle de chancer, vi brænder i anden halvleg på deres målmand. Han var jo med afstand banens bedste spiller i dag. Altså den her kamp må vi virkelig ikke tabe, konstaterede en dybt skuffet Givetræner, Brian Sølund, umiddelbart efter slutfløjte.

Annonce

Skulle måske have spillet på kunstgræsset?

Han havde valgt, at kampen skulle spilles på græsset på Give Stadion, men umiddelbart efter kampen havde han nok fortrudt den disposition.

- Set her i bagklogskabens klare lys, skulle vi nok have spillet på kunstgræsset. Det havde set ud fra hvordan spillet og kampen udviklede sig i dag, været en fordel for vores små, hurtige vævre offensivspillere.

Den ellers velspillende Kristoffer Larsen brænder her en kæmpestor hovedstødschance på FAMLs dygtige og på dagen heldige keeper. Foto: Jim Hoff

Med 2-3 nederlaget fik den ellers så succesrige træner duo Sølund og Rasmussen en trist afsked med Give. De to herrer stopper som trænere efter denne sæson, hvor de bliver afløst af Kasper Bach-Jensen fra Horsens.

Hvordan spillertruppen ser ud, når sæsonen starter op igen i 2022 er svært at spå om, men man ved at Martin Østergaard "går på pension" fra førsteholdsfodbold, og at Victor Andersen og Roar Johannesen grundet studier i Aarhus også stopper i klubben.

Kamprekordholder Martin spillede sin sidste kamp for Gives førstehold denne lørdag, og det blev et trist farvel til Fremadlegenden. Han blev skiftet ud i pausen og måtte se sin hjerteklub rykke ud af jyllandsserien i sin sidste optræden i grønt. Foto: Jim Hoff

Avisen vender tilbage senere med et interview med den nu forhenværende cheftræner, Brian Sølund, hvor vi snakker om sæsonen 2021 og ser frem mod de nye opgaver og udfordringer, der venter både klubben og Sølund som kommende transitionstræner i Give.

Se billeder fra kampen i galleriet herunder

js give - faml playoffAnnonce
Annonce
Give Avis

Isskulpturfesten byder også på Ice For Kids, Snedronning og ild og musik i gaderne

Annonce
Annonce
Give Avis

Pas på: Den femte istid er på vej hen over Give Midtby

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til coronaudfordringer: Lokal fitnessforening boomer og investerer stort på indoor cycling

Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Den gamle præstegård udstykkes: Nu er der to grunde til salg i "indviet" jord

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Annonce