Annonce
Give Avis

Corona-pokalen som motivationsfaktor for de unge cykelryttere

Mathilde Borup Nielsen blev corona-pokalvinder hos Team Give Elementer, Give Cykelklub-Ungdom. Her er det Kim Thomsen fra klubben, der overrækker pokalen. Foto: Give Cykelklub
Forberedelserne til den nye sæson hos Team Give Elementer i Give Cykelklub kørte i højeste gear i det tidlige forår. Alt så lyst og godt ud. Men så kom coronaen og lukkede alt ned - og hvad gør man så som ambitiøse cykelklub? Svaret hed corona-pokalen!
Annonce

GIVE: Det har på flere måder været op ad bakke for cykelsporten i et coronaramt halvår, hvor landet lukkede mere eller mindre ned.

Den problematik kan de snakke med om i Give Cykelklub og Team Give Elementer, klubbens ungdomsafdeling. Allerbedst som det hele skulle til for alvor at begynde med forberedelserne til sæsonen, blev de mørke gardiner rullet ned den 11. marts, hvor regeringen lancerede den første store coronabetingede nedlukning af landet.

- Det var lige i starten af marts måned, hvor vi efter en lang og god vinter-træning var taget på træningslejr nede i Calpe, Spanien. Vi havde fantastiske forhold til træningen, og vores forberedelser til sæsoner så rigtig godt ud, fortæller Kim Thomsen fra Team Give Elementer/Give Cykelklub.

Annonce

Solotræning? Rykker det?

Turen var primært stablet på benene for at sikre helt optimale træningsforhold for klubbens U-19 drenge og DCU-Teamet. Derudover var flere andre licensryttere, nogle få motionister, samt nogle pige- og drenge ungdomsryttere med på turen.

- Alt så rigtig fint ud på den konto, men samtidig udviklede coronaen sig rundt omkring i Europa, og kort tid efter vi var kommet hjem, lukkede også Danmark ned, og dermed kiggede vi på et scenarie med udsigt til ingen cykelløb på ubestemt tid, siger Kim Thomsen.

Coronanedlukningen havde selvfølgelig også konsekvenser for rytternes træning, som nu skulle foregå solo. Og det var lidt af en udfordring.

- Børn/unge-rytterne er meget forskellige i deres tilgang til cyklingen, nogle af dem havde trænet hele vinteren og netop afsluttet træningslejren i Calpe. De var top-tunede til løbs-sæsonen, og andre, typisk de yngre ryttere, havde bare glædet sig til forårets komme, hvor de traditionelt er klar til at tage deres racercykler frem, forklarer Kim Thomsen.

Annonce

Hvordan fastholdes træningsmotivationen?

Netop her lå kerneproblematikken for klubben. Udfordringen bestod i at fastholde og eventuelt forbedre den gode form hos den ene gruppe, samt at motivere de andre til at komme ud og i gang med solo-træningen.


Alt så rigtig fint ud, men kort tid efter vi var kommet hjem, lukkede Danmark ned, og dermed kiggede vi på et scenarie med udsigt til ingen cykelløb på ubestemt tid

Kim Thomsen, Team Give Elementer


- Virksomheden Uhre & Nybæk sponserede en stor flot pokal, og vi opfandt corona-pokalkampen. Konkurrencen udspillede sig ved, at alle rytterne skulle vælge sig selv en test-rute eller interval, køre den og indberette resultatet. Da alle havde indberettet deres resultater, fik rytterne besked på at forbedre den mest muligt frem til åbningen af løbs-sæsonen, eller på et given tidspunkt efter sommerferien, i fald der ikke ville blive kørt løb i år, siger Kim Thomsen.

Nu gik det heldigvis  således, at der i juni atter blev åbnet op for løb igen, og klubben fik sat en dato for indberetning fra hver enkelt rytter af deres bedst opnåede testresultat.

- Her må jeg indrømme, at de ryttere, der allerede i marts måned mere eller mindre var i topform, havde svære odds. Dog er det selvfølgelig muligt, især som børn/unge-rytter, stadig at udvikle sig yderligere hen over sæsonen, pointerer Kim Thomsen.

Annonce

Bakketræning ved Fårup Sø gav pote

Top 3 på udviklingsskalaen skulle da også alle findes blandt ryttere, der mere eller mindre med coronaens indtræden stod for at skulle trække deres cykler ud fra vinterhi. Rytterne fra den kategori har ifølge Kim Thomsen vist meget flotte resultater.

På 3. pladsen ligger Hjalte Conradsen, som har kørt sin test på 9,2 km. hver vej mellem Uhre og Skarrild. Han har i perioden forbedret sig 10,83 %

Den næstbedste udvikling opnåede Noah Benjamin Bandholm, da han forbedrede sig hele 14,34 %, på en 4,43 km. rute ude på Ringivevej frem og tilbage.

- Med en udvikling på hele 15,85 % vinder Mathilde Borup Nielsen konkurrencen. Mathilde har trænet på bakkerne nede ved Fårup sø, hvor hun først har kæmpet sig 2,66 km op, for bagefter at hamre nedad igen for fuld fart. Det gik i hendes seneste test lige præcis stærkt nok til at hun kunne vinde Corona-Pokalen, fortæller Kim Thomsen.

Apropos pokaler, så har Mathilde Borup Nielsen har netop vundet endnu en pokal, da hun blev nr. 3. ved et løb i Tønder og dermed manifesterede sin fine formkurve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Træningsdag i rideklubben

Give Avis

Loppemarkedet i Give er aflyst

Annonce