Annonce
Give Avis

Coronaen kom meget på tværs i Give Fremad

Cheftræner Brian Sølund (til venstre) flankeres her af serie 3-holdets to trænere Rasmus Clausn og Kris Larsen. Derudover hjælper Kristian Rasmusen til på serie 1, mens Kenneth Jensen er spillende træner på serie 3-holdet. Foto: Jim Hoff
Give Fremads seniorspillerne var godt i gang med sæsonforberedelserne, da coronakrisen ramte Danmark som et lyn og lukkede ned for alle former for holdsport. Det var lidt en streg i regningen for det nyoprykkede serie 1-madskab, der var ved at finde formen med et friskt spillekoncept.
Annonce

GIVE: Som nyoprykket serie 1-mandskab med deraf følgende mental medvind og masser af kampgejst i støvler og hjerte gik Give Fremads serie 1-trup ind til den sure vintertræning i januar/februar.

Humøret var højt, stemningen var mere end glimrende og med målsætningen om at bide sig godt fast i serie 1 som det altoverskyggende tema. De sure løb i regnen og kulden blev ædt med smil og plat værkstedshumor som drivmiddel, og da de første træningskampe gik igang, kunne cheftræner Brian Sølund stille og roligt konstatere, at pilen pegede i den helt rigtige retning for det talentfulde og forholdsvis unge mandskab.

- Vi var godt på vej med vores hensigt om at dominere kampene med bolden, vores aggressive pres så bedre og bedre ud, der var stor konkurrence om pladserne, og vi leverede fine ting - og resultater - i træningskampene. Så det så alt i alt rigtig fornuftigt ud. Men så væltede det hele med et brag, da coronaen lukkede ned for fodbolden. For os var det rigtig, rigtig skidt timing, konstaterer Brian Sølund med et ærgerligt skuldertræk.

Vi var godt på vej med vores hensigt om at dominere kampene med bolden, vores aggressive pres så bedre og bedre ud, og der var stor konkurrence om pladserne. Men så væltede det hele med et brag, da coronaen lukkede ned for fodbolden. For os var det rigtig, rigtig skidt timing

Brian Sølund, cheftræner i Give Fremad

Annonce

10 km. på 40 minutter - ikke helt godt nok

Dermed var det pludselig op til spillerne selv at holde sig i gang, ikke sammen, men selv ude på de lange mørke landeveje og på skovstierne, og også her viste ikke mindst spillerne i og omkring trup 1 ifølge cheftræneren stor entusiasme og disciplin.

- Selvtræningsfasen gik faktisk fint. Spillerne løb en del, og vi kunne følge deres resultater, så det gav anledning til en del intern konkurrence om at løbe mest og hurtigst. Jeg vil vurdere, at i hvert fald 80 % af spillerne gav den fuld gas. Topscorer blev Nikolaj Fejrskov, der leverede en 10 kilometer på 40 minutter - ganske imponerende lyder det anerkendende fra Sølund, der selv for at vise fælles fodslag med sine spillere også havde fundet løbeskoene frem - uden dog at komme i nærheden af Fejrskovs tider.

Det løbende damplokomotiv af en midtbanedynamo var selv ok tilfreds med 10-kilometertiden, men det var dog én ting, der ærgrede ham.

- Når jeg nu alligevel havde så meget krudt i stængerne, kan det godt ærgre mig, at jeg ikke kom ned under 40 minutter. Prøv lige og hør: 40 minutter og 1 sekund, lød tiden på. Det er sølle to sekunder fra at komme under 40 minutter - det er sgu' da træls. Men bare vent, jeg nakker den næste gang, lød det optimistisk fra Fejrskov, mens gutterne stod og rystede uforstående på hovederne med himmelvendte øjne - på den gode måde, naturligvis.

Annonce

Næppe spillere nok til 3 hold

I takt med at genåbningsfase 1 og 2 er blevet søsat, har det også været muligt for spillerne at vende tilbage til den fælles træning på Give Stadion, hvor et lækkert, toptrimmet græstæppe har ventet længselsfuldt på, at "fodboldkvierne" igen kom på græs.

Det skete lørdag den 16. maj, hvor spillerne blev delt op i tre gruppe med tre trænere fordelt coronaklogt ud på bane 2 og 3. Og denne tredeling af spillerne har man fortsat med at effektuere siden.

- Vi kan godt mærke på spillerne, at de er glade for at være tilbage på græsset. Ikke mindst det sociale vægtes højt, og da vi ventede med at gå i gang til den 16. maj, har vi også kunnet tilbyde spillerne en træning, hvor nærkampe, headninger osv. er tilladt. Dermed ligger vi meget tæt på den træning, vi leverede før coronaen, og en træning, der ligner den fodbold,vi kender, siger Brian Sølund.

Antallet af spillere har ligget stabilt mellem 25-30, så der har været noget at arbejde med for trænerstaben, der udover Brian Sølund består af Kristian Rasmussen (assistenttræner serie 1) og 2. holdtes team bestående af Rasmus Clausen, Kris Larsen og Kenneth Jensen (spillende træner).

Vurderet ud fra fremmødet over hele foråret og forsommeren mener Brian Sølund, at det er urealistisk at klubben får tre seniorhold, hvilket ellers har været tilfældet de sidste sæsoner.

- Som det ser ud nu, er der ikke nok spillere til at stille tre hold. Vi skal være omkring 50 spillere på listen, for at det er realistisk, og det er vi slet ikke lige nu. Og jeg tænker heller ikke, at det er realistiskmed tre hold til efteråret. Så skal det i hvert fald uventet vælte ind med spillere, og det tænker jeg ikke sker. Så vi kommer sandsynligvis til at køre med et serie 1 og et serie 3 hold efter sommerferien, konstaterer Brian Sølund.

Martin Østergaard (sort trøje) er still going strong, og lur mig om ikke han jagter klubrekorden for flest spillede kampe i Give Fremad. Foto: Jim Hoff
Annonce

Konkurrencedygtig trup

I takt med at samfundet - og dermed også fodbolden - får lov til at åben mere og mere op, er det ikke helt usandsynligt, at Gives serie 1-mandsdkab når at få spillet nogle træningskampe inden sommerferien.

- Jeg er i tæt kontakt med tre klubber, Sædding/Guldager, Kolding B. og Fredericia Ff om at få spillet nogle kampe, inden vi går på ferie. Det ville være en ekstra motivationsfaktor for spillerne at komme i kamp og også en fin måde for vi trænere til at se, hvor langt vi reelt er med holdet, siger Brian Sølund.

Han har mistet årets spiller 2019, Niels Bjerremand, der er bosat i Aarhus og ikke har tænkt sig at tage turen til Give 3-4 gange om ugen. Men på pluskontoen kan Sølund så notere sig et glædeligt comeback til den dygtige og spilintelligente forsvarsspiller, Jeppe Jørgensen, der er tilbage efter et års pause.

- Vi har en stærk førsteholdstrup, både med en del unge talenter, der stormer frem og nogle rutinerede folk, som holder sammen på tingene på banen. Konkurrencen om pladserne vil blive stor, og det er sundt for en trup, der skal bevise sig i serie 1. Derfor tror jeg på en god efterårssæson for holdet, hvor vi bestemt går efter at komme ud og sætte vores positive præg på rækken, konstaterer Brian Sølund.

Stemningen til træning er god og munter. Ikke mindst når spillerne skal lave den berømte butterfly-bevægelse. Her er det bl.a. Flemming Duus, der viser sine talenter som topatlet - og glad dreng. Foto: Jim Hoff
Der er mange måder at holde på bolden og gemme den væk for modstanderen. Her er det Mathias Nørtoft, der viser alternativ boldbehandling. Foto: Jim Hoff
Unge Rasmus Clausen har overtaget rollen som træner for serie 3-holdet sammen med Kris Larsen og Kenneth Jensen. Den opgave tackler han med stor entusiasme og hengivenhed - og myndigheden er der også. Foto: Jim Hoff
Den dygtige playmaker og offensive strateg Nikolaj Knudsen er klar til en ny sæson i Give Fremad - så vi kanigen vente mål og andre lækkerier fra Knudsens kompetente fødder. Foto: Jim Hoff
Adam Petterson er kommet til Give fra Jelling, og han bliver et potent tillæg til Gives offensiv. Den boldsikre og intelligente offensivspiller passer som fod i hose i holdets nye spilkoncept. Foto: Jim Hoff
Der bliver gået pænt til stålet - også i nærkampen i småspillene. Her er det jernlungen Nikolaj Fejrskov (hvide strømper) der strækker sig langt for en bolderobring. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce