Annonce
Give Avis

Coronaen var en uppercut til kæben på bokseklubben

Coronarestriktioner og et sprudlende foreningsliv er ikke to komponenter, der bare kører gnidningsløst med hinanden side om side. Det kan de skrive under på i Give Atlet Klub, hvor man hele to gange er blevet sendt til tælling af den hårdnakkede virus.
Annonce

GIVE: Hele to gange er bokserne i Give Atlet Klub, både de unge og motionsbokserne, blevet sendt ud i ringhjørnet til en ufrivillig time-out.

Ikke på grund af hårdtslående modstandere i bokseringen, men på grund af coronavirussen, der har sendt flere uppercuts til kæben og direkte stød i mellemgulvet på bokseklubben i Give  Her er man i gang med et længere genopbygningsforløb, hvor ungdoms- og talentafdelingen er godt i gang med at forme unge mennesker til kampboksere.

Denne proces blev ramt af et "hvidt håndklæde" først i foråret, da al foreningsliv lukkede ned, og så senest her i oktober/november, hvor et coronaudbrud på Firkløverskolen sendte over 100 elever hjem i isolation - og dermed også knockoutede det lokale foreningsliv i cirka 14 dage.

- Før alt det coronahalløj i foråret og senest her i oktober/november havde vi almindeligvis 25-30 ungdomsboksere i gang, men nu her, hvor vi mandag den 17. november er startet op igen er vi nede på under 20 børneboksere. Det samme billede gør sig gældende i motionsafdelingen, hvor vi før var 25-30 boksere. Også her er nede på omkring 20 deltagere i træningerne torsdag og torsdag aften, fortælle Peter Tomsen, der er formand for Give Atlet Klub.

Annonce

Stabile kampboksere

Coronaen har altså kostet medlemmer, men vender vi blikket mod de unge boksere i kampbokserafdelingen, ser vi et lidt mere stabilt billede. Her er der en stabil kerne, der har holdt ved, og som i øvrigt har været med fra starten af, da det unge kampbokserprojekt startede op for tre år siden.


Vi er faktisk stolte af, at vi som en bokseklub "ude på landet" har formået at holde dampen oppe på trods af coronaen, da mange af klubberne i de større byer omkring os ligger stille

Peter Tomsen, formand Give Atlet Klub


- Det er en stabil og meget målrettet gruppe unge mennesker. De træner fast og hårdt tre gange om ugen, og vi har tilknyttet i alt seks trænere til det hold her, så vi kan udvikle mest muligt på dem. Der er i alt 11 boksere på det, vi kalder kampholdet, og tre af dem skal med til de Jyske Begyndermesterskaber i januar - om ellers coronaen tilladet det, fortæller Peter Tomsen, mens bokselegenden og GAK-veteranen Peter Dahl med stor entusiasme, kærlighed og konsekvens hundser de 11 ungdomsboksere gennem opvarmningen.

Annonce

Flot opbakning fra sponsiorer og forældre

De tre kampboksere, der skal i JM-ilden til januar er Dorian Bednarski, Valdemar Thomsen og den forsvarende mester fra 2019, Mathias Holdt.

- Vi er faktisk stolte af, at vi som en bokseklub "ude på landet" har formået at holde dampen oppe på trods af coronaen. Mange af klubberne i de større byer omkring os ligger stille, og samtidig er vi faktisk lykkedes med at få to nye sponsorer ind. Det er godt for bundlinjen og giver os en fin og stabil økonomi og er med til at give os mulighed for at give bokserne gode forhold, siger Peter Tomsen og fortsætter:

Valdemar Thomsen, Mathias Holdt og Dorian Bednarski skal i ringen til januar, når GAK sender de tre kampboksere til de Jyske Begyndermesterskaber. I baggrunden de tre trænere Robert Bednarski, Peter Dahl og Johnny Morell. Foto: Jim Hoff

- Vi oplever også stor opbakning fra både bokserne og deres forældre. Og alle disse gode ting og dejlige skulderklap, betyder, at vi trods alt har været i stand til at navigere ret godt gennem coronakrisen. Derfor kan vi melde ud, at klubben fungerer på alle parametre, konstaterer en faktisk både glad og stolt bokseformand, mens holdets tekniske træner Johnny Morell iført plethandsker og motiverende stemmeføring guider bokserne gennem en række træfsikre tekniske øvelser.

Også de to piger Lærke og Nellija er med på gulvet, og deres boksehistorie kan du læse om andetsteds her i avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Hvad er GISK?

Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Annonce