Annonce
Give Avis

Coronahjælpegruppe oprettet i Give og Lindeballe

Der er oprettet to lokale Facebokkgrupper i Give og Lindeballe, der handler om nabohjælp til indkøb for de borgere, der er i Corona-højrisikogruppen, og de borgere som er i hjemmekarantæne. Foto: Jim Hoff
Give og Lindeballe er nu kommet med på danmarkskortet over nabohjælpgrupper på Facebook i forbindelse med coronavirus-udfordringerne. Det handler om at hjælpe udfordrede medborgere med indkøb, men det kan også handle om hjælp til børnepasning.
Annonce

GIVE: Tirsdag den 17. marts dukkede der to nye lokale grupper op på Facebook. Begge relaterede til coronavirussen, begge omhandlende nabohjælp til de af vore især ældre medborgere, der ikke kan komme ud af deres hjem.

Ophavsmanden til de to - og mange andre lignende lokale Facebookgrupper med samme ærinde og budskab - er Olav Lange Hansen, der har familiemæssige relationer til netop Lindeballe, hvor hans 84-årige far bor.

Han har oprettet flere lokale nabohjælpgrupper, og han er 'inspireret' af de udfordringer, som coronavirussen medfører for mange ældre medborgere i forhold til indkøb, da mange er i en slags selvvalgt karantæne for ikke at udsætte sig selv for (livs)fare.

Det seneste tiltag handler altså om de to Facebookgrupper 'Corona Nabohjælp 7323 Give Centrum' og 'Corona Nabohjælp 7121 Lindeballe'.

- Formålet med de her grupper er at hjælpe med indkøb for ældre og andre i lokalområdet som er i corona-højrisikogruppen, og de borgere som er i hjemmekarantæne. Gruppen er til for, at vi hjælper hinanden også med at undgå overbelastning på sygehusene, forklarer Olav Lange Hansen.

Formålet med de her grupper er at hjælpe med indkøb for ældre og andre i lokalområdet som er i corona-højrisikogruppen, og de borgere som er i hjemmekarantæne. Gruppen er til for, at vi hjælper hinanden også med at undgå overbelastning på sygehusene.

Olav Lange Hansen, initiativtager til Corona Nabohjælpen

Annonce

Behovet for indkøbshjælp steget eksplosivt

Behovet for indkøbshjælp for den bemeldte målgruppe er steget eksplosivt de seneste dage, men selv om Facebook er en ret udbredt platform, er der mange ældre, især de der måtte have brug for denne nabohjælp, der ikke bruger Facebook.

Derfor har Olav Lange Hansen allieret sig med Brugsen i Give, hvor han han i samarbejde med uddeler Claus Villumsen vil sørge for at beskeden og de nye nabohjælpgrupper også udbredes på god gammeldags analog vis.

- Vi vil i løbet af det næste døgns tid være klar med nogle informationsopslag om nabohjælpen, hvor der er telefonnumre på, som man kan henvende sig til, hvis man har brug for hjælp til at købe ind. Vi håber så, at andre handlende vil informere eventuelle nabohjælsbrugere om konceptet, siger Claus Villumsen.

Hvis man ikke er Facebookbruger og ikke bryder sig om denne måde at kommunikere på, kan man blive medlem af en telefonkæde, som i første omgang tovholdes af Olav Lange Hansen. Telefonnumre vil fremgå af opslaget i Brugsen.

Ellers kan man melde sig ind på de respektive Facebookgrupper, og her kan man så kommunikere både som den, der har brug for hjælp, og som frivillig nabohjælper.

- Som udgangspunkt handler det om hjælp til indkøb, men der er intet til hinder for, at man også her forespørger på hjælp til eksempelvis børnepasning, siger Olav Lange Hansen.

Han erkender, at det har været pænt tidskrævende at oprette de forskellige grupper, men også at det bestemt har været det hele værd.

Du kan på hjemmesiden www.olavlangehansen.com/ se et oversigtskort over, hvor i Danmark, der er oprettet nabohjælpgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce