Annonce
Give Avis

Coronavirus: De lokale spisesteder er hårdt ramt - takeaway ligner generelt redningsplanken

Give-egnens mange spisesteder er hårdt ramt af coronavirusrestriktionerne. Nogle holder kun åbent for takeawaymad, andre lukker helt ned. Foto: Jim Hoff
En række af lokalområdets spisesteder og restauranter er hårdt ramt af restriktionerne i forbindelse med coronavirussen. Selskaber og fester aflyses ind af en kant, og folk går heller ikke ud og spise ret meget mere. Avisen har taget en snak med de lokale udbydere for at høre, hvordan det generelt står til.Læs her del 1 af beretningen om spisestederne.
Annonce

GIVE-EGNEN: Hvad gør man lige, når man som restaurant eller anden form for spisested står med et coronavirusrelateret regeringspåbud om forsamlingsforbud og generelle krav om rettidig omhu og på den konto må lukke ned for det meste af den typiske daglige drift?

Den 17.3. kunne Horesta oplyse, at 15.000 har mistet deres jobs i restaurationsbranchen.

Det er klart, at det koster på bundlinjen, når man må aflyse fester, selskaber og daglige bordbestillinger også ryger ud af ordrebogen. Det medfører hjemsendinger og fyringer af personale - og hvad gør man så?

Avisen har kontaktet lokale spisesteder lige fra restauranter til pølsevogne og pizzariaer for at høre, hvordan situationen ser ud de forskellige steder.

Tidligere har vi skrevet om Diagonalkroen, og efterfølgende vil der komme yderligere artikler om problematikkerne. Her kan du læse om Restaurant Yang og Dørken Kiosk.

Allerede om fredagen oplevede vi et drastisk fald i omsætningen i kiosken. Vi omsatte for under en trediedel af, hvad vi normalt omsætter en fredag, og kunne faktisk ikke tjene vores egne lønninger ind den dag.

Ulla Olesen, indehaver dørken Kiosk
Annonce

Det handler ikke om at vinde men om at overleve

Restaurant Yang, Give: Her aflyste man i den forløbne weekend to selskaber med henholdsvis 20 og 30 gæster. Torsdag kørte man videre med a la carte, lukkede buffeten, men allerede fredag lukkede man helt ned for restauranten.

- Selvfølgelig tilpasser vi os myndighedernes krav, så vi gik over til at køre rent med takeaway. Man kan bestille her hos os via telefon eller på vores Facebookside og afhente maden i tidsrummet 17.00-19.30. Vi startede op med sushi og kinesiske retter, men fra og med mandag har vi opgradret vores menu til også at indeholde god gammel husmandskost, som vor mor lavede det, fortæller Tommy Albrechtsen fra Restaurant Yang.

Han håber, at tiltaget kan være med til i det mindste at holde hjulene så meget igang, at man kan dække bare de faste daglige omkostninger.

- Vi frygter jo også, at det her påbud bliver af længerevarende karakter, så det kommer til at koste os vores konfirmationsfester, og det vil også ramme hårdt. Og så vil jeg gerne understrege, at det her tiltag ikke handler om at vinde over andre, men simpelthen om at overleve, siger Tommy Albrechtsen, der håber folk støtter op om både Restaurant Yang og andre spisesteder i området i denne svære tid.

Annonce

Forkert at andre butikker end apoteker og fødevarebutikker holder åbent

Dørken Kiosk: Indehaver af Dørken Kiosk, Ulla Pia Olesen valgte fredag i sidste uge at lukke helt ned for grillbaren fra og med lørdag den 14. marts til mindst den 27.3.

- Allerede om fredagen oplevede vi et drastisk fald i omsætningen i kiosken. Vi omsatte for under en trediedel af, hvad vi normalt omsætter en fredag, og kunne faktisk ikke tjene vores egne lønninger ind den dag, fortæller Pia Olesen.

Hovedårsagen til at man har lukket helt ned, og ikke tilbyder take-away, skyldes at Pia Olesen mener, at vi bør tage regeringens påbud meget alvorligt.

- Hvis vi skal stoppe coronavirussen, så skal vi gøre det effektivt og i samlet flok. Vi skal mene det her. Jeg synes personligt, at det er forkert, at andre butikker end apoteker og fødevarebutikker holder åbent. At nogle spisesteder tilbyder takeaway for at overleve er vel i orden, men generelt mener jeg, vi vi danskere skal tage det her meget mere seriøst, konstaterer Ulla Olesen.

Hun bliver ramt hårdt de næste uger økonomisk, og det har da også givet nogle søvnløse nætter. Hun har måtte sende sine to faste medarbejdere hjem med løn indtil videre, mens kioskens ungarbejdere aflønnes mere fra dag til dag.

-Jeg håber virkelig, at vi kan få del i nogle af de puljer, som regeringen pt. udstedes til hårdt ramte erhverv/virksomheder. Men jeg må indrømme, at jeg her er noget pessimistisk. Selvfølgelig har det været en svær beslutning totalt at lukke ned, men det handler nu om, at vi ikke tænker egoistisk og kun på os selv, men at vi gør en indsats for at holde spredningen af coronavirussen nede, siger Ulla Olesen.

Hvis regeringens påbud forlænges ud over de berammede 14 dage, vil Ulla Olesen ikke udelukke, at det kan betyde, at den sidste 'Dørken Special' er langet over disken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce