Annonce
Give Avis

Covid-19: Ikærhallen bliver vaccinationssted

Ikærhallen på Torvegade i Give er blevet udvalgt af Region Syddanmark til lokalt Covid-19 vaccinationssted. Foto: Jim Hoff
Ikærhallen i Give er blevet udvalgt til lokalt vaccinationssted for Covid-19. Hvornår stedet åbner er dog endnu ikke fastlagt.

GIVE: Region Syddanmark har offentliggjort regionens vaccinationssteder i forbindelse med vaccinationsindsatsen mod Covid-19.

Af oplysningerne på regionens hjemmeside fremgår det, at Vestre Engvej 54 i Vejle åbner som vaccinationssted den 7. april, og at Ikærhallen på  Torvegade 75 i Give også bliver vaccinationssted.

Det sidste vil være til endog stor glæde for rigtig mange borgere i Give og nærmeste omegn. Ikke mindst områdets ældre medborgere har ved flere lejligheder ytret håb og ønske om et lokalt vaccinationssted. Det handler både om logistik og trygheden ved at kunne blive vaccineret i sit nærområde under velkendte rammer.

Åbningsdag i Ikærhallen er dog endnu ikke fastlagt. Regionen har i den henseende meddelt, at datoer for åbninger og åbningstider bliver offentliggjort på deres hjemmeside, så snart, regionen har informationen klar.

Annonce

Udvalgte åbningsdage

Regionen gør opmærksom på, at de lokale vaccinationssteder er tilgængelige for alle syddanskere. For at komme til kræver det, at man dels har modtaget en invitation til vaccine og dels har fået booket tid på www.vacciner.dk.

Når dette er på plads, kan man møde op på vaccinestedet.

De lokale vaccinationssteder som i Give vil have åbent på udvalgte dage, ofte med 1-2 ugers mellemrum. Formålet med denne 'taktik' er at samle en større mængde vaccinationer på samme dag, så indsatsen bliver mere effektiv.

Jo større vaccineleverancerne bliver, desto flere åbningsdage vil det medføre og i den forbindelse skal det understreges, at regionens store vaccinationscentre har åbent alle dage.

Ikærhallen har hen over januar og februar lagt lokaler til Covid-19 vaccination af de mest sårbare grupper samt udvalgte patienter med særligt øget risiko for alvorligt forløb, hvis de får corona. Det har fungeret upåklageligt og gnidningsløst, og derfor er det oplagt at pege på Ikærhallen som lokalt vaccinationssted.

Annonce

Tager hul på fase 2

Med offentliggørelsen af de lokale vaccinationssteder tager man hul på fase 2 af regionens vaccinationsstrategi, som forventes at køre i tidsrummet marts til juni 2021. Her vaccineres borgere mellem 65-79 år, borgere under 65 år med øget risiko for alvorligt sygdomsforløb med Covid-19 og til sidst den øvrige befolkning over 16 år.

Med i denne plan ligger også en hensigt om at personale med samfundskritiske funktioner vaccineres fra april til og med maj 2021.

Regionsrådsformand Stephanie Lose udtaler i forbindelse med lanceringen af vaccinestrategien:

- Det er en virkelig stor opgave at udrulle vaccinen, men som da vi lancerede testcentre og teststationer sidste år, er det det opgave, vi går til med oprejst pande. Men er der én ting, coronaen har lært os, så er det, at intet er sikkert - og ingen kender dagen, før solen går ned. Derfor vil der givetvis også komme ændringer og tilpasninger hen ad vejen, men den helt klare mission er at tilbyde lokale vaccinationsmuligheder til så mange syddanskere som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by

Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by vol. 2

Give Avis

Du ejer din by - Vox Pop

Annonce