Annonce
Give Avis

De ejer deres by: Giveborgerne har talt

Giveborgerne elsker, når der er fest i byen og bakker altid flot op om de forskellige events. Generelt har borgerne stor ros til butikslivet, men mange savner bl.a. en cafe og en børnetøjsbutik. Arkivfoto: Jim Hoff
Over tre uger har Give Avis kørt fokus på temaet "Du ejer din by", hvor borgerne via Facebook er blevet opfordret til at komme med med input til, både hvad der kan gøre byen bedre, og hvad der i forvejen fungerer godt.

GIVE: Give by står på tærsklen til det næste større udviklingshop. Her på, forhåbentlig, bagkanten af den halvandet år lange coronakrise, er der flere tegn på, at Give er på vej ind i en blomstrende fase, hvor bosætning, idrætsfaciliteter og erhverv for alvor er ved at tage nogle ryk den rigtige vej.

Men hvordan bliver det endnu bedre? Hvordan bliver eksempelvis bymidten og butikslivet endnu mere interessant for borgerne i byen og omegnen. De sidste spørgsmål har avisen stillet borgerne via de to Facebookgrupper '7323 Give' og 'Give Avis - nyheder med nærhed', og det gav en række fine input og konstruktive ideer.

Dem har vi listet op her efter tema.

Annonce

1 Cafe

Rigtig mange af forslagene gik på etableringen af en decideret café i bymidten. Her påpeger en del borgere, at en café centralt placeret på og omkring Torvet ville være det ideelle. En god café, der giver mulighed for kaffe/kage hygge med en god veninde eller med familien, som indledning til eller afslutning på en god shoppingtur. Gerne med masser af plads til udeservering, hvor man kan nyde lidt god mad, en kold øl eller en cappuccino. Vigtigt, at der udenfor er god plads til barnevogne.

2 Børnetøjsbutik

Rigtig mange input går på etableringen af en børnetøjsbutik i byen. Det er både forældre og bedsteforældre, der savner muligheden for at købe tøj osv. til de både helt små årgange og til børn der er vokset ud af str. 176, men som er for unge til dame/herretøj, samt noget teen-fashion.

3 Isbar

Måske inspireret af det spirende forår og den kommende sommertid kom der en del forslag gående på, at byen mangler et decideret ishus - gerne i stil med Roberts Is-bar i Vejle. Flere af forslagstillerne peger på den nu lukkede pølsevogn/grillbar "Under Bøgen" som et velegnet sted til netop denne slags iskolde aktiviteter.

4 Oplevelsesorienterede indkøbsmuligheder

Et ud-af-boksen forslag handler om, hvordan man kan gøre kundeoplevelsen mere interessant i byen.  Forslaget går på at butikkerne skal lave samarbejdsaftaler på kryds og tværs, så kunder får en helhedsoplevelse. Der er nemlig ifølge forslagsstiller meget uudnyttet potentiale for branding af Gives butikker, hvis butikslivet formår at skille sig ud med indkøbsoplevelser, som involverer butikkerne på kryds og tværs af hinanden.

Eksempel: Din datter skal have en ørering (og hul i øre) ved guldsmeden. Sørg for en god oplevelse ved guldsmeden med en lille ekstragave. Dernæst, som en del af helhedspakken, går man hen på for eksempel Diagonalkroen og fejrer oplevelsen, og den nu aftagende nervøsitet, med en kop varm kakao.

Bagefter over i legetøjsbutikken eller i Brugsen og få et gratis legetøj, en Give malebog, samlemærker, som barnet kan gå hjem og lege med som afslutning på en god dag/oplevelse. Det handler altså om at gøre oplevelsen til noget, som kunderne taler positivt om til andre.

5 Motiverende familiemiljø på Torvet

Flere af forslagsstillerne har et stort ønske om, at Torvet bliver gjort børne- og familievenligt med et inspirerende og sjovt legeområde, hvor børnene kan hygge sig, mens forældrene enten er på indkøb eller sidder og hygger sig med en kop kaffe på opstillede stole og bænke. Det handler om at vise, at man i byen også vil børnefamilierne og gerne vil gøre lidt ekstra for dem.

6 Rigtig god handelsby

Udover de indkomne forslag til forbedringer lyder der stort set over én kam masser af ros fra deltagerne i undersøgelsen. Give karakteriseres af mange som en god handelsby med mange gode butikker med et højt serviceniveau og med gode fødevarebutikker, og som en by der dækker langt de fleste af borgernes indkøbsbehov.

Der er også ros til byens foreninger for at lave mange fine events i bymidten, der er med til at gøre Give til en levende og spændende by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Annonce