Annonce
Give Avis

Den dag midtbyen frøs til is

Børnene muntrede sig stort med at lave isskulpturer ved ice for kids-bordet. Nogle fik endda lavet store diamanter. Foto Jim E. Hoff

Det var ikke pga. klimaforandringerne, men derimod mere festlige omstændigheder, der fik Give midtby til at fryse til is i en håndfuld timer i lørdags, hvor isskulpturfestivalen igen blev en helt igennem cool succes

GIVE: Der er mange, der skal have anerkendelse for at dette års udgave af isskulpturfeativalen i Give blev endnu en flot oplevelse til både det faktuelle og det mentale fotoalbum. Det er jo oplagt at rose arrangørerne fra Skulpturby.dk og Give Handel og Erhverv for endnu engang at give sig i kast med at arrangere en stor byevent midt i den søde men også travle juletid. Det hermed være gjort.

Hvem vi skal kreditere det fantastiske vejr denne smukke vinterlørdag, vil vi lade være op til hver enkelt læsers personlige overbevisning, men når undertegnede sidder her på redaktionen med kig ud over Torvet i Give og kan se et livligt mylder af mennesker, alle i ført glade ansigter og nysgerrige blikke mod de mange arbejdende iskunstere og de forskellige aktiviteter rundt omkring i byen, får man da også en anelse lyst til at tilskrive de højere magter en aktie eller to i dagens succeshistorie.

Gives FDF'ere havde sørget for bålhygge midt på Torvet. Ogd et var et hit. Foto Jim E. Hoff

"Se, jeg laver diamanter til mor"

Ved de tre borde med ice for kids har der dagen lang været fuldt aktivitet, og da julemanden trisser forbi og vinker til en lille pige, gengælder hun med et perlesmil og et "se, jeg har lavet en diamant til min mor i julegave", idet hun pivstolt med fremstrakte arme fremviser en smukt gennempoleret isblok, der omsat til diamantværdi, nok kunne købe den lille iskunster et kongerige eller to.

Blot 20 meter længere mod øst har Gives ukuelige FDF'ere gang i bål og snobrødshygge - og en gryderet, der får hele Torvet til at dufte af både Napoli og Toscana. Det glimrende og stemningsfulde FDF-indslag pynter gevaldigt på arrangementet, ligesom GEMs julefortællinger, GERFs hestevogn også er med til at hive julestemningen betragteligt i vejret. Det passer bare ligesom den koralbål himmel bare så godt til en event midt i december.

Annonce

Magi med motorsaven

Vi må heller ikke glemme den gode folkelige DNA i setuppet. Rundt på gaderne og i butikkerne går tre musikanter forklædt som julemænd og spiller julemusik af den slags som både høj og lav kan brumme med på. I den gamle legetøjsbutik inviterer Bondes Banko-bande til julebanko, og foran Diagonalkroen serverer kromutter ud af julens både flydende og faste lyksaligheder. Og ovre ved ice kids-bordene hakker de små poder lystigt videre i forsøget på at lave den helt rigtige skulptur - eller diamant.

Og så er der jo de 7 kunstnere, der på dagen med en finurlig blanding af godt håndværk, kreativitet og måske og så en lille smule guddommelig indgriben formår at forvandle en række isblokke til de mest fantastiske kunstværker. De er om nogen dagens hovedpersoner, trækplastre om man vil - og fælles for dem allesammen er en ubændig lyst til at fortælle om deres håndværk og hvilke tanker og kreative indspil fra de højere magter, der nu engang får motorsav og værktøj til at tage de retninger i isen, det nu engang ender med.

Annonce

Meget tilfredse arrangører

-Synes du ikke, det har været en rigtig god dag. Masser af folk, fantastisk vejr, god stemning - det er jo lige sådan, det skal være.

Det spørgsmål bliver undertegnede stillet af Birgit Lykke Jørgensen, der har været tovholder på dagens vellykkede event. Og dermed kommer hun egentlig reporteren i forkøbet, for dermed er dagens citat fra arrangørgruppen i hus - og mon ikke vi der var på plads denne lørdag kan blive enige om, at det var en succes, den dag midtbyen i Give frøs til is!

På den gode folkekulturelle facon!

Du kan se en masse fotos fra eventen øverst her på siden i billedgalleriet!

Annonce
Annonce
Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Annonce
Annonce
Give Avis

Julemarked på Tinnetgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Give Avis

26-årige Michelle valgte selv, at behandlingen skulle stoppes: Et halvt år efter hendes død samler hendes mor ind til kampen mod den frygtelige sygdom

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Så fortjent: Tobias Thorning er nomineret til Årets Sportsnavn

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Røde Kors & Venner igen klar med julehjælp

Give Avis

Kulturhuset i Thyregod bager på nye aktiviteter

Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

Give Avis

Karina så rigtigt, da hun åbnede sit kreative værksted

Give Avis

Cykelstierne er blevet valgkampens fedeste valgflæsk

Give Avis

AGF fik stryg: Helstøbt præstation af lokale håndboldhelte fik Ikærhulen til at gynge da nettet blafrede 64 gange

Give Avis

Against all odds: Guld til sej Give-fighter

Give Avis

Good news: Områdets hyggeligste julemarked er på banen igen

Annonce